Raport drogowy (6 grudnia 2013), ost. aktualizacja: 17:00

30 minut tracimy na Sopockiej w Gdyni

Al. Niepodległości w Sopocie i al. Grunwaldzka w Gdańsku w stronę Gdyni stoi. Na wysokości Żabianki stoi auto na awaryjnych i czeka ma lewym pasie na zbawienie - informuje nasz czytelnik.

Mamy kłopoty na al. Armii Krajowej. Korek do obwodnicy ciągnie się na odcinku 800 metrów do ul. Łostowickiej.

Zakorkowana jest także ul. Spacerowa do centrum na całej długości. Podróż tamtędy to stracone 30 minut.

W Gdyni Sopocka zakorkowana już od Brodwina do Karwin. Jazda tam to strata dobrych 30 minut. Trzymajcie się tam mocno. Wolno jedziemy Małokacką do Witomina.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

chesszczyno miszewo

Ja wyjechalem o 18 z chwaszczyna a 00.15 byłem w domu wiec szesc godzin s zesc kilometrow to masakra
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Radzę zjechać przed radarem e Tuchomiu w prawo na karczemiki albo zawrócić do ronda w chwaszczynie jechać przez karczemki na szemud potem kierować sie na łebno do kartuz nie wiem jak wygląda trasa kartzy żukowo

Re: chwaszczyno żukowo

Ruszyło się. Pierwszy autobus Z widziałam w Miszewie!!!!!

Z Żukowa do kartuz przejezdnie. Z Żukowa do Kościerzyny droga zamknięta.

borcz-gdańsk

może spróbować trasą 20 na marszewską górę, czapielsk mały, łapino kartuskie, widlino, sulmin, otomin. To trasa wiochami na opony zimowe. Główne drogi będą stały.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

w niedzielę ponoć ocieplenie

nic sie nie rusza i podobno nie ruszy. krążą słuchy że odblokują drogę dopiero jutro... masakra

Tak z Grand Hotelu miasto zafundowało catering
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

borcz

w strone gdańska stoimy juz 4h , nie ma szns sie cofnac bo w drugą też stoi wszytko?
ktos wie co tam sie stało?

chwaszczyno

rondo w chwaszczynie zapchane i nie da rady

kebab by się przydał

jak? piechotą, helikopterem?

jak?

Ja jechałam z Wejherowa do Kartuz ok 2 h trasą wejherowo szemud łebno pomieczyno kartuzy Może możnaby się cofnąć do ronda w Chwaszczynie skierować się na Szemud i z Szemuda na Kartuzy

Re: Gdańsk - Kościerzyna

Godzinę temu dało się przejechać przez Kartuzy i Stężyce. Jednak jeśli ktoś nie ma zimowych opon, to niech tam nawet nie wjezdza bo nie podjedzie pod wzniesienia.

Odcinek Stężyca - Kościerzyna Wybudowanie przejezdny na słowo honoru (mocno zawiany z pol)

Trójmiasto i okolice

Trójmiasto wraz z obwodnicą stoi oraz żukowo, kartuzy, miszewko, bytów, tuchom. Aby dojechać w te rejony trzeba objechać wiochami i czasami pokonać dużo więcej kilometrów. Do gdyni dabrowa można dojechać wiochami. Wiochy są przejezdne dla tych co mają zimowe opony. Mój mąż dojechał po 9 godzinach.

Ta chyba Mikołaj na saniach przywiezie.Oby paliwa w zbiornikach starczyło.Sami na siebie jesteśmy zdani :(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

i jeszcze wezme sanki na pas zapne jak kaminski i przywioze znajoma do gdanska:p
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

obwodnica Gdańsk

ale są jakieś wypadki czy poprostu śnieg tak paraliżuje , ja próbowałam z Matarni wyjechac i sie nie dało pokierowaliśmy się na centrum gdańska i nowy dwór gdański zeby dojechać do Malborka.

czy ktos dowozi tym ludziom ciepłe napoje i posiłki

Zima przyszła i wszystko stoi razem z pługami .Ot kłopot ta nagła zima:)