Raport drogowy (8 czerwca 2011), ost. aktualizacja: 17:00

Temat dostępny też na forum: Autopilot Motoryzacja
Korkuje się al. Niepodległości w Sopocie i Bitwy pod Płowcami

Wrzeszcz, Oliwa, Trakt św. Wojciecha i Podwale bez zmian. Korkuje się Kartuska w stronę Łostowickiej na wysokości ul. Szarej.

Wydłuża się korek na al. Niepodległości w Sopocie. W Karlikowie rośnie zator na Bitwy pod Płowcami do Emilii Plater w stronę Gdańska.

W Gdyni bez zmian.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Spokojnie na drogach Trójmiasta (godz. 06:30)

Dla tych, którzy postanowili sprawdzić Raport Drogowy o godz. 6:30 mam na razie dobre informacje. Po drogach Trójmiasta jeździ się płynnie.

W Gdyni płynnie jedziemy po Estakadzie Kwiatkowskiego i ul. Morskiej. Przejezdna jest też Chwaszczyńska i Wielkopolska do centrum, jak i w drugą stronę.

Sopot przejeżdżamy bez większych trudności.

Najbardziej dolegliwy ruch jest teraz na Trakcie św. Wojciecha. W korku stoimy jakieś 150 metrów przed ul. Zaroślak w stronę Gdańska. Niewiele lepiej jest na ul. Starogardzkiej do mostu nad Kanałem Raduni. Tam czekamy dwie zmiany świateł.

Korkuje się też już Wrzeszcz. Jadąc do al. Grunwaldzkiej ul. Do Studzienki stoimy już w połowie.

Interesuje was sytuacja na drogach w Trójmieście? Piszcie w opiniach, jakie ulice mamy dla was sprawdzić.

Maciej Naskręt

wypadek motocyklisty

na ul. Zielonej w Gdyni.

zawsze jakiś problem z motocyklistami

Czy młodzi ludzie na motocyklach nie mogą jezdzoć normalnie? Nie ma dnia bez wypadku z ich udziałem.Nawet ostatnio na ul. Świetojańskiej był taki wypadek. A przecież tam jest zakaz dla motocykli. Oni z tego zakazu nic sobie nie robią, a policja i straż miejska udają, że nie widzą problemu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

zawsze jakieś problemy z samochodziarzami

Czy ludzie w samochodach nie mogą jeździć normalnie? Nie ma dnia bez wypadku z ich udziałem...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

a dokładnie jaki to był wypadek? z ciekaosci pytam i co to za doga ze jest tam zakaz dla motocykli?

Korki na wjazdach do Trójmiasta (godz. 07:00)

Zaczynamy od przeglądu dróg wjazdowych. I tak stoimy dwie zmiany świateł w korku do Gdańska na "siódemce" w Przejazdowie. Dojazd do Węzła Karczemki zajmuje już ok. 10-15 minut. Tłoczno, ale jeszcze przejezdne też na Chwaszczyńskiej do obwodnicy w stronę centrum Gdyni.

Największe teraz utrudnienia są na al. Armii Krajowej. W korku stoimy jakieś 200 metrów przed ul. 3 Maja w stronę Gdańska. Niewiele lepiej jest na ul. Starogardzkiej do mostu nad Kanałem Raduni. Tam czekamy dwie zmiany świateł.

Korkuje się też już Wrzeszcz na al. Grunwaldzkiej. Ciasno jest między al. Wojska Polskiego a Manhattanem w stronę centrum

W Gdyni wciąż i na szczęście płynnie jedziemy na Estakadzie Kwiatkowskiego i ul. Morskiej. Przejezdna jest też Chwaszczyńska i Wielkopolska do centrum, jak i w drugą stronę.

Interesuje was sytuacja na drogach w Trójmieście? Piszcie w opiniach, jakie ulice mamy dla was sprawdzić.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Korek na Nowatorów. Ciasno na Chwaszczyńskiej (godz. 07:30)

Ok. 10 minut stracimy na ul. Nowatorów. Korek tam utworzył do turboronda i liczy już dobre 600 metrów. Na szczęście lepiej jedziemy ul. Budowlanych. Ciasno jest tylko na końcowym odcinku.

Zakorkowana jest też ul. Słowackiego od ostatniego fotoradaru do ronda de la Salle.

Najbardziej dolegliwy ruch jest teraz na Trakcie św. Wojciecha. W korku stoimy jakieś 250 metrów przed ul. Zaroślak w stronę Gdańska. Niewiele lepiej jest na ul. Starogardzkiej do mostu nad Kanałem Raduni. Tam czekamy dwie zmiany świateł.

Mamy tez korek na al. Armii Krajowej od ul. Stoczniowców do centrum Gdańska.

Wciąż dwie zmiany świateł tracimy stojąc w korku do Gdańska na "siódemce" w Przejazdowie. Dojazd do Węzła Karczemki zajmuje ok. 15-20 minut. Stoi ul. Otomińska.

Tłoczno, ale jeszcze przejezdne też na Chwaszczyńskiej do obwodnicy w stronę centrum Gdyni. Duży ruch w obrębie skrzyżowania al. Zwycięstwa i ul. Wielkopolskiej. Przejezdna jest Estakada Kwiatkowskiego, choć wiele czasu stracimy zjeżdżając w ul. Morską.

Maciej Naskręt

z Kiełpina (Otomińska) można się wydostać bezproblemowo ulicą Gostyńską przez Smęgorzyno

Małomiejska i Trakt pomału jadą

Zjechałam własnie z Górnej Oruni do centrum Gdańska, ul Małomiejska i Trakt jak zwykle zakorkowane, ale jechało się płynnie i bez niepotrzebnych przestojów

Korki na Warszawskiej i Wilanowskiej w Gdańsku (godz. 08:00)

Zaczynamy od złej sytuacji na południu Gdańska. Korki tworzą się na ul. Wilanowskiej i Warszawskiej. Przypominamy, że został wprowadzony ruch jednokierunkowy w stronę Ujeściska na fragmencie ul. Warszawskiej, na odcinku od skrzyżowania z ul. Łostowicką, do wjazdu na stację paliw Statoil. Na pozostałej części ul. Warszawskiej ruch będzie odbywał się dwukierunkowo.

Ul. Wilanowska jest ulicą jednokierunkową do ul. Łostowickiej na odcinku od ul. Łódzkiej do skrzyżowania z ul. Nieborowską. W rejonie skrzyżowania ulic Łostowickiej, Wilanowskiej, Warszawskiej ruch będzie odbywał się po nawierzchni tymczasowej z płyt betonowych.

Wciąż ok. 10 minut stracimy na ul. Nowatorów. Korek tam utworzył do turboronda i liczy już dobre 500 metrów. Na szczęście lepiej jedziemy ul. Budowlanych. Ciasno jest tylko na końcowym odcinku.

Zakorkowana jest też ul. Słowackiego od drugiego fotoradaru do ronda de la Salle.

Korek jest teraz na Trakcie św. Wojciecha. Stoimy tam do centrum od ul. Sandomierskiej. Niewiele lepiej jest na ul. Starogardzkiej do mostu nad Kanałem Raduni. Tam czekamy trzy lub cztery zmiany świateł.

Mamy tez korek na al. Armii Krajowej od ul. Stoczniowców do centrum Gdańska.

Tłoczno, na Chwaszczyńskiej do obwodnicy w stronę centrum Gdyni - stoimy tam w korku od Polifarbu. Duży ruch w obrębie skrzyżowania al. Zwycięstwa i ul. Wielkopolskiej.

Maciej Naskręt
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

wreszcie wiem która ulica jest jednokierunkowa na Chełmie

z komunikatu drmg wywnioskowałem coś zupełnie odwrotnego. tęgie głowy nad nim myślaly ;)

który to mądry wymyślił aby w taki sposób poinformować o zmianach ruchu

Tak poważna zmiana. Ludzie jeżdzą w kółko od skrzyżowania z wilanowską do statoil na warszawskiej i z powrotem na wilanowską bo oznakowanie objazdu jest do d..py!! Poza tym powinna conajmniej dzień lub 2 dni wczesniej być wywieszona informacja o planowanej zmianie ruchu. Wszystko zakorkowane, kompletny paraliż!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Głupoty gadasz

Ja od kilku dni widziałem już znaki i ostrzeżenia o zmianie organizacji. Objazd jest długi i korki będą nawet jak wszyscy się przyzwyczają, ale większość kierowców, którzy jeżdzą po staremu albo jest nieprzytomna (i głupia), albo ślepa, albo widzi, ale nie rozumie znaków (wtedy zabrać im kluczyki do auta). Dziwie się, ze "kłody" umysłowe widząc, ze cos się dzieje na ich dzielnicy, nie zastanowią się czemu postawiono i co przedstawiają nowe znaki drogowe, dlaczego wyznaczono tymczasowe nowe przystanki autobusowe itd.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

oczywiście że oznakowanie widać było, znaki pojawiły się kilka dni temu, poprzekreślane, dziś przekreślenia zniknęły - no ale większość na znaki nie patrzy!
mąż pasażer mi krzyczy - "jedź prosto, wszyscy jadą normalnie" a może by ci wszyscy na znaki łaskawie popatrzyli! wyszło na moje! :D
wyjeżdżałam o 6.10 - korków jeszcze o tej porze nie ma, chociaż aut sporo. Boję się co za kongo będzie po 17.00 :/ Może by na jakiś spacerek nad morze skoczyć na godzinke i do 18.00 przełazić ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Stoi ul. Chwaszczyńska. Korki na Południu Gdańska (godz. 08:30)

Zaczynamy od Gdyni. Korek na Chwaszczyńskiej do obwodnicy w stronę centrum Gdyni. Korkuje się nieco skrzyżowania al. Zwycięstwa i ul. Wielkopolskiej. Przejezdna jest na szczescie Estakada Kwiatkowskiego, choć wiele czasu stracimy zjeżdżając w ul. Morską i dalej w ul. Wiśniewskiego.

W Gdańsku korki tworzą się na ul. Wilanowskiej i Warszawskiej. Kierowcy na tej drugiej ulicy jeżdżą w koło, bowiem niewłaściwie została opisana zmiana organizacji ruchu przy drogach.

Zelżały natomiast korki na ul. Nowatorów do turboronda. Ciasno jest za to na ul. Słowackiego do rodna de la Salle. Stoimy tam niemal na całym odcinku leśnym.

Korek jest też na Trakcie św. Wojciecha. Stoimy tam do centrum od ul. Sandomierskiej. We Wrzeszczu powoli jedziemy al. Grunwaldzką do centrum - tracimy tam 10 minut.

W Sopocie ruch odbywa się płynnie.

Maciej Naskręt

Na Ujeścisku makabra

Jak drogowcy są za głupi do przeprowadzenia zmian w ruchu, to niech wezmą choćby policję na pomoc do kierowania ruchem. To makabra, jak to wszystko bez pomyślunku jest robione.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

objazd

Czy będzie można skręcić w lewo w ul.Wilanowską jadąc od strony Łostowickiej? Czy trzeba skręcić w Warszawską?

LUDZIE! PATRZCIE NA ZNAKI!!!!!

skręcić będzie można, ale do świetokrzyskiej nie dojedziesz. wszystko jest na znakach drogowych!!!!!!!!!!!!!!!!!!
za paraliż odpowiadają kierowcy, którzy olewając znaki drogowe jadą na pamięć czyli nawrszawską.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

PATRZCIE PATRZCIE

To, że w Świętokrzyską nie dojadę to wiem. Jasne, że trzeba czytać znaki drogowe...ale nie wszystko jest oznaczone tak jak powinno. Niech zgadnę...jesteś wyjątkowym kierowcą...i jeździsz idealnie.

nie, nie jestem, ale od piątku wiem, że ma być zmiana organizacji ruchu...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

nie tylko Ty

Paraliż południowych dzielnic Gdańska (godz. 09:00)

Zaczynamy od dzielnic południowych Gdańska. Korki mamy na ul. Łódzkiej w obie strony. Podobnie jest na ul. Warszawskiej. Kierowcy gubią się tam z powodu zmiany organizacji ruchu na czas budowy ul. Nowej Łódzkiej.

Wyjazd z dzielnic zajmuje dziś .. prawie 50 minut. Tam dziś lepiej i szybciej jedzie się rowerem.

Korek jest też na Trakcie św. Wojciecha. Stoimy tam do centrum od ul. Sandomierskiej. We Wrzeszczu powoli jedziemy al. Grunwaldzką do centrum - tracimy tam 10 minut.

W Sopocie ruch odbywa się płynnie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

zamknięcie końcówki Warszawskiej (kolo statoil). - 5km objazdu

wystarczyło położyć 2 betonowe płyty pomiędzy stacją statoil i skrzyżowaniem i nie byłoby tego paraliżu. te skrzyżowanie i tak jest otwarte dla ruchu w drugą stronę.

zamiast 3 metrów objazdu przez stację , jest 5 km objazd przez warszawską-> jabłoniową -> AK. czyli + 50 min jazdy w korku

trzeba naprawdę sporo nad tym główkować żeby taki debilizm zrobić
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1

A gdybyś był właścicielem stacji to chciałbyś żeby kilka tys auto rozdzjeżdżało ci plac?

Rozmawiałem parę dni temu z kierownikiem budowy i mówiłem, że będzie piekło na początku, ale stwierdził, że niestety nie da się inaczej, a taki stan będzie tylko do sierpnia, potem będzie znacznie lepiej i wygodniej. Jak się ludzie przyzwyczają za pare dni to się ułoży. A tak to zalecam rower! Sam śmigam i się tylko śmieje z uparciuchów, którzy boją się roweru lub transportu publicznego.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Poloniuszu

Kocham rady takich mózgów jak Ty, co polecają rower nie zapominając, że niektórzy pracują np. 30 km od miejsca zamieszkania. Co do transportu poublicznego to stoi w korkach tak samo jak kierowcy. Więc... może lepiej nic nie pisz?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

transport publiczny stoi w korkach głównie dzięki samochodom osobowym - ale przecież w naszym kraju korzystanie ze środków transportu publicznego jest dla wielu osób wstydliwe, każdy musi pochwalić się samochodem... gdyby nie samochody prywatne i rodzice odwożący swoje rozpieszczone dzieciaki do szkoły - wszystko wyglądałoby dużo lepiej i sprawniej.... cóż...POLSKA
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

tia

to dlaczego wg rozkładu transportem publicznym jadę do pracy 1.5h, a samochodem 10 minut? Bo tak są ułożone linie autobusowe.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

tia2

+ niebywałe walory zapachowe naszych rodaków, które w takie upały (przy wyłączonej zwykle klimie) dają we znaki. Sorry, ale ja nie przepadam za smrodem, ciasnotą i ocieractwem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: tia2

Nie przesadzaj.

9:52

Stoi obwodnica od zjazdu ze Spacerowej (co najmniej- z tego odc. mam info) w kierunku Gdyni. Ja właśnie ruszam do pracy... rowerem. Auto to już tylko na łikend a i tak nie sprawdza się, bo: rondo w Chwaszczynie od Gdyni, Żukowo, Kościerzyna nawet w łikend stoją... Do tego wyjedzie jeszcze jakiś nieoznakowany ciągnik i jedzie 20km/h... epic

Gdynia i Sopot przejezdne. W Gdańsku korki w centrum, Oliwie i we Wrzeszczu (godz. 15:00)

Korkuje się ul. Jana z Kolna do Centrum, al. Grunwaldzka od Strzyży remontowanego odcinka na wysokości Manhattanu, także w kierunku Gdańska. Wolno jedzie się też tradycyjnie Słowackiego i to w obie strony. Postoimy też na al. legionów w kierunku Wrzeszcza. Zakorkowana jest też al. Zwycięstwa (na wysokości ul. Towarowej) w stronę Wrzeszcza.

W Oliwie tuż przed godz. 15 doszło do wypadku i już tworzy się korek w stronę Gdyni.

Natomiast bez problemów przejedziemy przez Sopot i to w obie strony. W Gdyni tez bez większych utrudnień, za wyjątkiem Karwin, tam zakorkowała się Wielkopolska w kierunku obwodnicy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

No to może ja poproszę o dokładny opis...

sytuacji jaka jest obecnie na Ujeścisku. chodzi mi o ul. Warszawską Łódzką i Wilanowską. Jeśli można to niech ktoś prosze objaśni tak aby skorzystal każdy kto w tamte rejony się wybiera. Bo rano podobno był kocioł.

Dziękuję z góry i szerokości:)

Pytanie jak na południu Gdańska...

...rano była to jedna wielka paranoja. Oczywiście nikt za złe rozplanowanie nie poniesie konsekwencji. Ale może chociaż dałoby się paru krawężników posadzić na najbardziej newralgicznych skrzyżowaniach?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Pytanie jak na południu Gdańska...

Ja wyjechałam ok godz. 7.00 z ulicy Łódzkiej. Moja trasa: w lewo w Wilanowską, w prawo na WZ-kę i poszło mi całkiem sprawnie :)
Do LOT-u jakieś 20 - 25 minut :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Pytanie jak na południu Gdańska...

Ale obawiam się, że z powrotem może być gorzej.

Jak dojechać z ulicy Dąbrówki do ulicy Przemyskiej??? Skoro nie da rady się przebic do Łódzkiej? Czy najszybciej będzie dostać się do Świętokrzyskiej? Czy ryzykować powrót ul. Wilanowską w stronę cmentarza łostowickiego i wykonywać tam tą chorą nawrotkę, którą wymyślili drogowcy???
Eeeee... chyba nie ma to najmniejszego sensu....

targeo

na targeo obwodnica od spacerowej do karwin na pomarańczowo ;/ wiadomo co sie dzieje?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

wiedz, że coś się dzieje

Gdy obwodnica czerwona jak diabeł, albo czarna jak piekło - WIEDZ, ŻE COŚ SIĘ DZIEJE.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

pomarańczowa...

...jak cellulit ateistki - wiedz, że coś się dzieje.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

heh

klątwa rzucona???

Wiedz to

http://www.youtube.com/watch?v=IYD1IeM1Xv0

Działo się to, że na wysokości zjazdu na karwiny najpierw na prawym, a potem na skrajnym lewym pasie stało coś od robót drogowych (przynajmniej jeszcze o 16:30). Co dokładnie nie powiem, bo widziałam z ulicy Źródła Marii. Dziś wyjątkowo pieszo, a niei autem :)

W Gdańsku coraz większe korki m.in. we Wrzeszczu i Oliwie. (godz. 15:30)

Już jest zator na Elbląskiej w kierunku centrum na wysokości stadionu żużlowego, ciasno też Podwalu Przedmiejskim do skrzyżowania z Okopową. Stoi też 3 Maja do Armii Krajowej. Podobnie jest na Sandomierskiej do skrzyżowania z Traktem św. Wojciecha. Stoi też Smętna i Żuławska na Oruni oraz Wały Piastowskie w kierunku ul. Doki.

Postoimy też na Kartuskiej do skrzyżowania z Nowolipie i na Rakoczego od skrzyżowania z Jaśkową Doliną do Bulońskiej. Korek też na al. Zwycięstwa w stronę Wrzeszcza i Partyzantów w kierunku Matemblewa i Grunwaldzkiej w stronę Gdańska. Stoi też Strzyża w kierunku Gdańska i Opata Rybińskiego w obie strony.

W Sopocie spokojnie, w Gdyni natomiast stoi Sopocka w kierunku Malczewskiego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

numer

dajcie numer pod który można pisać o sytuacji na nitkach.

Elbląska i Podwale stoją. Korki wciąż w Oliwie. (godz. 16:00)

Zablokowana jest już Elbląska na całej długości od stadionu przez Podwale aż do skrzyżowania z Okopową. Stągiewna i Chmielna do Podwala też stoją. Coraz większy korek tworzy się na Trakcie św. Wojciech do Gdańska. Bez zmian na 3 Maja i Opata Rybińskiego. Wolno też jedzie się od Strzyży do Wrzeszcza.

Po Sopocie natomiast poruszamy się szybciej bo do 40 do 60 km/h. Większych problemów nie ma też w Gdyni.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Uuuuujeeeeee...

...ściiiiiskoooooooo! ?

nie doproszisz sie

niestety, nawet piszac kilka razy

Jak zwykle

stoooooooooiiiiiiiiiiiiii

Ujeścisko

please

Zakorkowana Słowackiego i Uczniowska. (godz. 16:30)

Korek utrzymuje się na Elbląskiej w kierunku centrum na wysokości stadionu żużlowego, na Podwalu Przedmiejskim do skrzyżowania z Okopową. Z trudem przejedziemy też Traktem, bo na wysokości Biskupiej Górki do Podwala zrobił się spory zator. Stoi też Starogardzka w stronę Straszyna, aż do obwodnicy.

Podobnie jest na Kartuskiej i Łostowickiej, tam korek aż do ich skrzyżowania. Spoty korek na Grunwaldzkiej do skrzyżowania z Jaśkową Doliną. Odcinek Grunwaldzkiej od Wojska Polskiego do Słowackiego też stoi. Tradycyjnie też w tych godzinach korkuje się Słowackiego w górę. Tam korek jest coraz większy.

Zakorkowana jest też Uczniowska w stronę Hallera. Wciąż w obie strony stoi ul. Opata Rybińskiego.

W Sopocie korek na al. Niepodległości na wysokości Reja w kierunku do Gdańska.

W Gdyni bez zmian.

Korkuje się al. Niepodległości w Sopocie i Bitwy pod Płowcami (godz. 17:00)

Wrzeszcz, Oliwa, Trakt św. Wojciecha i Podwale bez zmian. Korkuje się Kartuska w stronę Łostowickiej na wysokości ul. Szarej.

Wydłuża się korek na al. Niepodległości w Sopocie. W Karlikowie rośnie zator na Bitwy pod Płowcami do Emilii Plater w stronę Gdańska.

W Gdyni bez zmian.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nieborowska, Wawelska stoi ,

ruch duży, idzie bardzo wolno, patrząc z okna ;-)

Inne tematy z forum

Myjnia bezdotykowa - możliwość mycia ręcznego (3 odpowiedzi)

Dzień dobry! Gdzie w Gdańsku można na spokojnie umyć auto ręcznie (na dwa wiadra) na myjni...