Ratunku!!!!!!

Czy w końcu ktoś z radnych wyrzuci tego uczonego organiste masakra!!!!!! Obraza nas parafian ze nie umiemy śpiewać a to on nie ma talentu nie umie się dostosować do uroczystości mszalnych !!!!! Czy ksiądz proboszcz tez stracił słuch gdzie nasze pieśni pełne życia . Ratunku!!!! Chcemy pana Marcina chcemy słyszeć i śpiewać nasze pieśni na nasze parafialne melodie wołam w imieniu parafian Chcemy Marcina organistę
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 7

Wszyscy słuch mają idealny, szkoda tylko że nie macie talentu to sami byście zagrali. Jak gość ma inny głos to nie jego wina, takim go Bozia obdarowała.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

och Adgam o tej specjalizacji to mówisz o sobie obecny organista przypadł ci do gustu? Świadectwa to wy moze macie ale taletu brak. Może jako uczona jestem z niższej polki ale za to słuch mam na wysokim poziomie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Widać organista fochy strzela na melomanów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak Ci za wesoło to sobie poplacz.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kieleńscy melomani znów w natarciu :)
Nie wiadomo czy się śmiać czy płakać
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Chwilunia Adgam!! W tej chwili nikt nikogo nie obraza! ! Tylko organizuje spotkanie! Jeżeli chcesz robić jakieś HALLO to nie tutaj. ! Daruj sobie!

Jakby organista grał dobrze to by nie było tematu i tyle osób by się tu nie wypowiadało. Głuchy słyszy, że w kościele smętnie grają. To już nie jest to samo. Organista czas dostał i przez rok nie zrobił nic by było lepiej. Tego się nie da słuchać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dobrze że mamy tylu ludzi będących specjalistami w każdej dziedzinie a zwłaszcza w obrazaniu innych. Wystawiają sobie świadectwa które mówią o ich poziomie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Forumowicze kochani. Padło hasło zebranie w remizie. Robimy?

Super pomysł. To kiedy robimy zebranie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Panie luk dobry pomysł ze zebraniem z ludźmi i rada ekonomiczna
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ktoś pisze ze buntuje Ja nie buntuje nikogo mamy wolna wole i człowieczku nie zabronisz mi chodzić do kościoła ! I tak nie mogę go słuchać bo nie mogę nic pośpiewać !!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wychodzi na to, że w Kielnie mamy samych anonimów. Do tej pory wydawało mi się, że przeważają inne nazwiska. Podpisujcie się chociaż inaczej, żeby można było Was rozróżnić. Kilka osób z tego samego IP bije tutaj pianę, więc proponuję jakieś zebranie w remizie, nad jeziorem czy w innym dowolnym miejscu. Ustalmy coś i wywieźmy kogo trzeba jak Marynę na taczce obornika w Chłopach.
Wszyscy cały tydzień rozmawiają na temat niedzielnej mszy. Nie wiem czy ktoś gra na organach w dni powszednie bo nie bywam, ale domniemam że nikt z Was również w kościele każdego dnia nie bywa.
Okazuje się, że każdy chodził tylko dla Organisty. Marcin. Chwała Ci za to, że przyczyniłeś się do utrzymania wiary katolickiej w naszej parafii!! Bez Ciebie wrócilibyśmy do pogaństwa!
Co do obecnego (nie nowego bo to już rok) to niektóre pieśni są ok, inne mniej mi pasują, ale ja jestem przyzwyczajony do starej szkoły śp. Pana Korneliusza. Czasem lubiłem sobie pojechać do Osowy i posłuchać śpiewu tamtejszego organisty, nie trawiłem za to śpiewu a'la Czesiu w Chwaszczynie. Chciałbym posłuchać jeszcze starych dźwięków, ale czasy się zmieniają i nic nie jest stałe.
Jeśli tak bardzo przeszkadza Wam tempo, czy niektóre pieśni to jeśli nie macie odwagi powiedzieć tego wprost to zostawcie kartkę z podpisem anonim o następującej treści: od następnej mszy śpiewaj to albo to bo inaczej zatkamy ci wszystkie piszczałki...
I trochę więcej luzu. Mi bardziej przeszkadza piasek na asfalcie, bo ciężarówki jeżdżące ze żwirem niedostatecznie go zabezpieczają, czy brak chodników w innych miejscach, albo pijacy siedzący na przystankach.
Ale zbliża się kolejna niedziela. Brrrr aż zimno się robi i niebo zaszło chmurami...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

A jak się komuś nie podoba to niech chodzi do inne parafii !!!A nam spokojnym parafianom da spokój!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nam nie przekadza.Ksiadz proboszcz teraz jest super, wikary wspaniały człowiek....Msze fajne.... organista gra...rada ekonomiczna dba o finanse...Nasza parafia jest super!!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Oto w kosciele chodzi. Aby wszelkie afery zamiatac pod dywan i udawać, że nic się nie stało. Ja chodziłem do naszej parafii ale już dłużej nie mam siły oglądać tej obłudy. Chodze po sąsiednich parafiach. I bardzo mnie nurtuje pytanie. dlaczego gdzie indziej jest poprostu normalnie a w kielnie nie. boli mnie że niemogę iść do swojej rodzinnej parafi na normalną Mszę Św.
Szybko ludzie zapomnieli popisówke proboszcza w zeszłym roku w czerwcu jak cudował żeby ludzie przyszli na odpust licheński a to jakaś pelegrynacja tylko wielki szum o kasę a okazało się że to tekturowy obraz z sklepu z dewocionalimi. Mi osobiście by było wstyd dać biskupowi aby ten wprowadził obrazek do kościoła. To była totalna porażka zważywszy, że poprzednie trzy lata jak byl ks. Michał były normane. Proboszcz się uspokoił,wyciszył. Do kielna się chciało chodzić. A msze dziecinne czy roraty no normalnie bajka. Uważam, że to były najlepsze 3 lata za czasów proboszcza Rompy. Ale w zeszłym roku proboszcz w czerwcu pokazał swoje oblicze. Cały tragizm polega na tym, że ludzie bronią tego bagna co jest w kielnie. Zamiast się zebrać i zacząć działać aby było normalnie. Szemud w zeszłym roku pokazał, że o swoje potrafi zawalczyć i biskup ustąpił. A Kielno cienkie bolki co tylko biadolą i biadolą a parafię z kasy okradli proboszcz z biskupem i jeszcze ludzie bronia. Wstyd mi że jestem z Kielna.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Marcin nie mógł dogadać się z księdzem, a chcecie żeby Marcin wrócił. Po co? Żeby znowu się kłócili? Pytał się ktoś w ogóle czy on chce być znowu organistą? A może inni parafianie chcą by ten co jest został. Jak zwykle coś nie pasuje kilku osobom i uważają że to oni są najważniejsi i musi być tak jak oni chcą.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie organista ale parafianin.... który ma dość czytania tych bzdur!!!Dzięki temu forum zrozumiałem jak bardzo nie lubicie obecnego organisty ,obrażacie go i wyzywacie!Takim sposobem chcecie aby wrócił pan Marcin!!!Takiego zachowania absolutnie nie popieram. Chodzę do kościoła co niedzielę i naprawdę nie jest tak źle jak piszecie .I gdyby nie to forum to
nawet bym nie widział że jest taki problem o organiste!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Chyba organista się odezwał. Biedactwo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Przestań człowieku buntować.Jak tak bardzo nie możesz słuchać naszego organisty to nie chodź wogóle do tego kościoła.Tej jatki nawet się już nie chce komentować.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2