Ratunku!!!!!!

Czy w końcu ktoś z radnych wyrzuci tego uczonego organiste masakra!!!!!! Obraza nas parafian ze nie umiemy śpiewać a to on nie ma talentu nie umie się dostosować do uroczystości mszalnych !!!!! Czy ksiądz proboszcz tez stracił słuch gdzie nasze pieśni pełne życia . Ratunku!!!! Chcemy pana Marcina chcemy słyszeć i śpiewać nasze pieśni na nasze parafialne melodie wołam w imieniu parafian Chcemy Marcina organistę
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 7

Kościół to nie ksiądz tylko ludzie co by sam ksiądz robił do pustych ławek mówił?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Widzę ze niektórzy stoją murem za nowym organista ale ja się zawiodłam za pare lat i tak tu nikt nie będzie chodził do kościoła bo jak nie ksiądz to organista wykończy spokojnych ludzi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czyli kosciól może se chulac jak chce a ty człowieku módl się nakolanach cały dzień a pieniądze to zbyteczna marność. Pan Jezus czegoś innego uczył jak to co kościół wyprawia. Nie dziwie się że na zachodzie kościoły zamykają. Jak ludzie widzą taką obłude to przestają chodzić. Czas na parafię kielno. Chodzić po sąsiednich parafiach i już.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Rozumiem ze jak pójdę do baru nad jeziorem to również mogę zażądać kucharza z Gosi bo lubię jego kuchnię.
Tak jak karczma należy do jego właścicieli tak kościół niestety należy do księdza. Możemy się napinać ale nic z tym nie zrobimy. Chyba ze cała parafia się zbuntuje i wywiezie proboszcza na taczce, to biskup MOŻE przydzieli kogoś innego albo przywróci obecnego z powrotem.
Kto z Was miał wpływ na wybór proboszcza czy wikarego. Nikt. Jesteśmy tylko owieczkami do strzyżenia. Nie łudźcie się, ze kościół należy do Was. Tak samo ziemia nadawana parafii nie jest ziemia parafialna a kościelna. Należy do kościoła jako instytucji.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ani nikt nam nie będzie wybierał organisty!!!Od tego jest ksiądz!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Co do koleżanki tu jest jej parafia!!! I nikt jej nie będzie wyganiał kto kolwiek tak pisze ostro przegiął !!! I ma prawo zadać innego organisty!!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jeżeli nie mam talentu to wolałabym żeby mi ktoś powiedział niż mam z siebie robić durnia nawet w górach czy gdzie tam chcesz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Od ponad 40 lat chodzę do kosciola były wzloty i upadki i wszędzie organiści grają żywiej niż u nas chór „Kaszubia” swietnie śpiewał orkiestra pięknie gra wiec panie Pawle dostosuj sie do tej parafi albo ...masz głos operowy wiec wykorzystaj go gdzie indziej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kolejny wasz idiotyzm. Że wolimy innego od swojego własnego. Czyli jak pojedziecie w góry, do stolicy czy gdzie indziej to wszyscy mogą was gnębić bo jesteście tam obcy, a nie swoi. Spójrzcie najpierw na to co piszecie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wstyd powinno być tym co bronia obecnego organiste. ! Swojego organiste mieszkańca Kielna byście zgnebili,a obcego w d*pe calujecie!! Taki jest właśnie naród polski. Jak potrzebujesz człowieka to jak pijawka, a jak już nie to jak pies na kota!!! Wstyd! !! Słusznie, że pan Marcin odszedł, ponieważ szkoda czasu na takich zalosnych ludzi.!! Oby chlopina miała lepiej!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

To niech koleżanka idzie sobie gdzieś indziej brać ślub skoro jej organista nie pasuje!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

moze księdzu on pasuje ale niech nie zabrania grać naszemu organiści ! Żal mi tej dziewczyny będzie miała stype
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Koleżanka wychodzi za maz chce żeby pan Marcin grał jej na ślubie a ksiądz proboszcz nie zgodził się skandal!!! Czyż kościoł nie należy do parafian czyż nie mamy wyboru ! I kto tu robi problem!

Czy wam nie jest wstyd. Obcego bronicie on taki biedny, pokrzywdzony, ludzie się go czepiają niepotrzebnie.
A ktos się wstawił za panem Marcinem?
To jest polska mentalność. Smutne to.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

A to może ksiądz po kolei pójdzie do każdego człowieka i zapyta się czy podoba mu się organista. Każdy ma swój styl itp. Może nie jest z naszych okolic i ma inny gwar, czy sposób śpiewania ze swoich rodzinnych stron. Jak uważacie się za takich wspaniałych to może sami pójdziecie pełnić rolę organisty, cwaniaczki
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Parafianinie nie podoba ci się śpiew pana Marcina ponieważ jak się domyślam nie masz talentu .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja go nie przyjęłam i nikt nie pytał się mnie czy nas nikt go nie obraza tylko wyraźnie zwraca mu się uwagę żeby przestał grać bo jako organista niestety nie ma talentu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

A mnie nie podoba się śpiew i gra pana Pawła.

Mnie nie podoba się pan Marcin jak śpiewa!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ale co ty go winisz. Śpiewa po swojemu bo tak już ma, a ty go wyzywasz. Wszyscy którzy go obrażają powinni zostać zgłoszeni. Przyjęliśmy go do swojej parafii na organistę, a teraz go wyzywamy. Nie podoba on się nam to go zwolnijmy, ale czemu go od razu wyzywać
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2