Ratunku!!!!!!

Czy w końcu ktoś z radnych wyrzuci tego uczonego organiste masakra!!!!!! Obraza nas parafian ze nie umiemy śpiewać a to on nie ma talentu nie umie się dostosować do uroczystości mszalnych !!!!! Czy ksiądz proboszcz tez stracił słuch gdzie nasze pieśni pełne życia . Ratunku!!!! Chcemy pana Marcina chcemy słyszeć i śpiewać nasze pieśni na nasze parafialne melodie wołam w imieniu parafian Chcemy Marcina organistę
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 7

Re: Ratunku!!!!!!

O przepraszam babcie nie przeszkadzają tak nie napisałam !!! Tylko są ciekawskie a to różnica ! Doświadczyłam tego jak im przeszkadza ze dzieci małe się kręcą (nie gadaly) to wielkie halo wiec nie myl pojęć A wikary jest super dzieci go bardzo lubią zreszta dorośli tez
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

To nie jest troska o parafie...to jest niszczenie parafii...wszystko przeszkadza babcie , ksiądz,organista nawet wikary!!!Teraz jestem w 100 procentach pewien że to wszystko jest zwykła nagonka....tak nie możne być..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Człowieku.,jakby wszystko było dobrze to nikt by ani podpisów nie zbierał i nie czepiał się organisty. A że jest jak jest to ludzie się burza. Zawsze tak było i jest. Nic dziwnego. Mają rację.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Na chwile obecną wszytko powinno być wymienione. Proboszcz bo złodziej, wikary bo kryje proboszcza i kazania prawi by afere stłamsić, no i organista hicior z bogurodzica na przyjeciu prawdziwy majstersztyk
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

A jednak to z listą to prawda...przypomniało się!!Mam nadzieję że nie nowa rada samozwańcza a ksiądz proboszcz będzie miał w tej spawie coś do powiedzenia.!!! Bo im bardziej brnę w tym temacie tym coraz bardziej jestem przekonany że jest tu coś nie tak.. najpierw ksiądz teraz organista...a za chwilę co wy myślicie....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oczywiście, że nie jest bezrobotny. Porządny organista zawsze coś znajdzie. A jak ludzie go chwalą po innych parafiach. Aż miło słyszeć, że w mojej parafii był taki organista. A proboszcz niech żałuje. Nie wie co stracił. !! No cóż teraz ma wykształcona osobę.,odpowiednie dobraną do siebie. Jeden i drugi siebie wart. Nic nie potrafi,a jest najważniejszy! Gdybym wiedziała szybciej o tych podpisać to bym też zbierala. A czy nie słusznie zbierał podpisy ??? Z tego co się czyta na forum ile mln proboszcz ma ukradzione, a z organisty za przeproszeniem debila robił. Przyjecie i bierzmowanie grał za free. Ile nauk przed tymi uroczysciami było. Tego nikt nie widział? Czy nie chciał widzieć? Jak moja córcia miała nauki przed komunia to pan Marcin w biegu po pracy jeszcze do kościoła biegał . Wstyd wam wszystkim powinno być! Mi bardzo było wstyd i za rodziców i proboszcza. Tyle przygotowań wszystkiego i biegaj i się mecz z dziećmi aby wszystko wyszło. Bardzo dziękuję panu Marcinowi, że nauczył moja corcie psalmu. Do dziś wspomina milo organiste . Pomyślcie sobie ile dla was zrobił bądź waszych pociech. A nie czepiacie się podpisów. Złodzieja się czepiajcie! Wstyd wam katolikom powinno być! Nie umiecie nic docenic.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

A chodzenie z listą w słusznej sprawie to wstyd? Wstyd i nie moralne jest wyproeadzenie tylu pieniędzy z parafi przez proboszcza. Rada ekonomiczna też chodziła i podpisy zbierała a teraz z proboszczem rządzą parafią. Ktos im to wypomina?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja tez chodziłam z lista i co z tego jak parafia upada to trzeba coś robić a nie siedziec!!!

A pan Marcin chyba też nie jest bezrobotny z tego co mi wiadomo.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeszcze nie dawno czytajc te wszystkie posty to pan Marcin nie chciał wrócić do parafii za księdza Rompe...już mu się odmieniło.... oczywiście że chodził z listą... proszę nie pisać bzdur że tak nie było
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niby skąd takie wiadomości, że pan Marcin zbierał podpisy??? Z tego co się orientuje to mieszka gdzieś w moich okolicach. Ale u mnie nie był. Pewnie znowu jakaś plota. A co do nowego organisty to jedna wielka porażka. Nie znam się na muzyce i nie mam słuchu. Ale tego nie da się sluchac. Super forum o powrocie poprzednika. Cała moja rodzinka jest za powrotem pana Marcina
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

No to mamy jasność no i wiemy dlaczego jest taki drogi
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ale obecny organista nie jest bezrobotny. Prowadzi firmę pogrzebową, dlatego wszystko jest tak smutne.

To go broń my właśnie chcemy pana Marcina i tak robimy wszystko aby wrócił i nie nienawidzimy go ale po prostu nie potrafi dostosować się tu ile razy trzeba to powtarzać!!! A jak jest taki uczony to ze znalezieniem pracy nie będzie miał problemu wielki profesor!!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Szkoda lolo że nie broniłeś poprzedniego organisty jak proboszcz nim pomiatał.

Tylko chodzi o nienawiście do tego Pana!!! .Za wszelką cenę chcecie pozbyć człowieka pracy i oczerniacie go.Czytajac te posty jestem przekonany że robicie wszystko aby wrócił poprzedni organista.Sam pan Marcin chodził z listą na swego pracodawce i uważam że zrobił nie fer.Będę bronić tego pana i mam nadzieję że nie tylko ja jak będzie taka potrzeba.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie musimy być profesorami żeby stwierdzić ze ten pan tylko smutasy gra i nie umie się dostosować do parafi

Organy ma tak dobite ze szkoda gadać a są zabytkowe jest nas więcej niż garstka jestem parafianka i ten pan drażni mnie swoim beztalenciem mimo ze ma dyplom niestety nasza muzyka parafialna umiera i to jest przykre I nie piszcie o jakiejś nienawiści bo tu nie o to chodzi ktoś myli pojęcia! Jak ksiądz który ma talent pozwala na to czyżby aż tak zaślepił go ten dyplom?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dobrze powiedziane dyplom to on ma ale nie wie do czego organy służą
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie wypowiadam się za wszystkich ale chodzę do kościoła co niedzielę i nie słyszę tłumów narzekających.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3