Ratunku!!!!!!

Czy w końcu ktoś z radnych wyrzuci tego uczonego organiste masakra!!!!!! Obraza nas parafian ze nie umiemy śpiewać a to on nie ma talentu nie umie się dostosować do uroczystości mszalnych !!!!! Czy ksiądz proboszcz tez stracił słuch gdzie nasze pieśni pełne życia . Ratunku!!!! Chcemy pana Marcina chcemy słyszeć i śpiewać nasze pieśni na nasze parafialne melodie wołam w imieniu parafian Chcemy Marcina organistę
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 7

Slubna. Uważaj na tego terrorystę, bo ma w zwyczaju nie przychodzic na ślub. Słyszałem o dwóch takich przypadkach.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Ratunku!!!!!!

Wracam z mszy organista śpiewa jakby na bitwę sie szło masakra!!!!! Nic życia w tych pieśniach kiedy to w końcu się skończy !!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

A ile bierze obecny? Zamawialam u niego teraz ślub i mi zaśpiewał 250 zł. Mało? ?? Pan Marcin mówił ile inni ludzie dają i dawałes ile uważasz. A wiem bo moja siostra zamawiala pana Marcina, a ja jestem wskazana na tego terroryste. I jeszcze za 250 zł! !!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Widocznie nie słyszeliście jak parafianie się skarżyli że Pan Marcin brał krocie za wesela, pogrzeby itp. Oczywiście było to kłamstwo że brał dużo, ale ludzie zaczęli się skarżyć do proboszcza na niego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie słyszałem,żeby ktoś narzekał na pana Marcina.Odszedł bo proboszcz rzucał mu ochłapy z pańskiego stołu.Teraz za to płaci krocie dyplomowanemu organiście,który jak pokazał czas nie bardzo potrafi sie u na odnaleźć.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Też to zauwarzylem, wali w te organy jak cep w mlockarni, a efektu zero.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Siedzę na chorze i widzę jak wali w organy niedługo one przestaną grać masakra!!! Panie Marcinie nie tracimy nadziejo ze wrócisz.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

A pan Marcin musiał te głupoty proboszcza całą niedziele wysłuchiwać.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

W końcu ktoś poruszył konkretny temat. ! Szacunek! Kościół w Kielnie żył dzięki Panu Marcinowi. Ksiądz miał swoje chimery. Ciągle wołał o pieniądze, wychwalał tylko siebie jaki to on nie jest! Ty siedząc w ławie się gotujesz... gdy zagrały organy wszystko zostalo zakamuflowane ,ponieważ ta gra i śpiew uspakajaly. A za razem wychodząc z kościoła szybko się zapomniało jaki jest ksiądz !! Dzięki organiście Marcinowi proboszcz czuł się pewnie i pokazywał rogi! A dlaczego ta cała afera wybuchła jak pan Marcin odszedł? ? Ludzie się zbuntowali. ... nie miał kto tego wszystkiego zamieść pod dywan. A jednocześnie wychodziłes nerwowy z kościoła! Wiec ludzie kochani zastanówcie się ile jest wart obecny organista?! Gdy tylko zaczyna grać to dzieci zaczynają płakać. .. mój dzieciaczek wpadał w taką furie, że własnego dziecka nie poznawalam . Ps. Dużo osób było takich,które przychodziły do kościoła ze względu na Pana Marcina. I dodam tylko ostatnie zdanie. W święta Bożego Narodzenia czy Wielkanocne ,gdyż dzieci były na chórze Pan Marcin miał przygotowane cukierki bądź lizaki. Wiec w pewien sposób też przyciągał dzieci do kościoła. A obecny organista nie ma żadnego podejścia do dzieci,a wrecz się go boją. I to tyle. Bardzo dziękuję panie Marcinie za taka postawę! !
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

My wiemy nikt nie narzekał tylko proboszcz nie wie!!! Przeszkadza mu ze nie ma dyplomy organisty! Pan Marcin zawsze był i będzie organista naszej parafii
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wcześniej narzekaliście na Pana Marcina, a teraz nagle wszyscy jego powrotu by chcieli. Zdecydujcie się w końcu co chcecie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jeżeli chodzi o wyksztalcenie to pan Marcin ma magistra i zadne inne studia mu nie potrzebne bo ma to co najważniejsze w muzyce talent i SŁUCH ksiadz tylko patrzy na wyksztalcenia a przy tym obraża zwykłych ludzi.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Obecny mistrz skończył muzykologie na Katolickim Uniwersytecie Lubelskim, skrzypce na Konserwatorium Lwowskim, organy dyrygenture na Konserwatorium w Rydze. Może i skończył, ale niczego się tam nienauczył. Granie Bogurodzice na Przyjeciu podczas wejscia dzieci do kościoła to jest bezguście (dzieci chyba na wojnę się nie wybierają), granie muzyki z filmu Ojciec Chrzestny podczas niedzieli Jana Chrzciciela nie przystoi, śpiewanie pada śnieg na uwielbienie w Nowy Rok to jest już herezja. Jak się pan organista na studiach nie nauczył co przystoi w kościele to teraz z pewnością się nie nauczy. Lepiej nie bedzię i mówienie dajcie czas musi się zgrać z parafią nie ma sensu. Tak wykształcona osoba po miesiącu czy dwóch powinna sie zgrać. Mija rok a nic lepiej nie jest. Dziwi mnie fakt, że znajdują się osoby co bronią obecnego organistę. Naprawde nie ma czego bronić. Jest osoba wykształconą a nic podczas mszy św nie potrafi zaprezentować. A ktoś wogóle wie jakie były prawdziwe powody odejścia pana Marcina. Proboszcz słyszy oj słyszy tylko siedzi cicho bo aferę ma na karku, dlatego robi dobrą minę do złej gry. Proboszcz tylko o swój stołek w tej chwili się troszczy i by dotrwać w Kielnie do emeryturki.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Tak racja nie da się słuchać a co dopiero śpiewać . Z całym szacunkiem On się nadaje do opery a NIE za organiste . Ja również chcę tak jak i inni parafianie aby pan Marcin wrócił a proboszcz chyba słuch stracił .
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Niestety do tego nie da się przyzwyczjic czujemy się tak jak na pogrzebie wszystko smutne na jedna nutę. Ochyda. Bardz długo jestem w tej parafii gdzie nasze piękne pieśni które jeszcze śpiewał sp pan Treder a potem pan Marcin
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

Trochę zmian jeszcze nikomu nie zaszkodziło. O ile pamiętam jak Pan Marcin obejmował stanowisko wielu ludziom też się jego śpiew nie podobał. Do wszystkiego można się przyzwyczaić bez niepotrzebnej krytyki.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Racja,popieram!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3