Ratunku!!!!!!

Czy w końcu ktoś z radnych wyrzuci tego uczonego organiste masakra!!!!!! Obraza nas parafian ze nie umiemy śpiewać a to on nie ma talentu nie umie się dostosować do uroczystości mszalnych !!!!! Czy ksiądz proboszcz tez stracił słuch gdzie nasze pieśni pełne życia . Ratunku!!!! Chcemy pana Marcina chcemy słyszeć i śpiewać nasze pieśni na nasze parafialne melodie wołam w imieniu parafian Chcemy Marcina organistę
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 7

''wyborcza" szuka sensacji, nie dajcie się podpuścić
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Szanowni Państwo,

przyglądam się sytuacji w Państwa parafii. Gdyby ktokolwiek chciał pomóc/porozmawiać, proszę o kontakt: katarzyna.wlodkowska@agora.pl

Z poważaniem
Katarzyna Włodkowska
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Hurrrrraaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziekuje radzie i parafianom którzy odpowiedzieli na mój apel „Ratunku” Oraz gratulacje dla pana Marcina
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak wraca. I dziekuje wszystkim którzy byli za panem Marcinem nareszcie wrócą nasze parafialne pieśni

Wraca Pan Marcin!

Oby nie!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

No i odszedł.Wczoraj podziękował z uwagę.

Ciekawe czy wróci pan Marcin.?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie jesteś gorszy najwyżej jak to mówi się niepraktykujacy
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pewnie jestem gorszym katolikiem, bo nie chodzę do kościoła, a ty tak xd żałosne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

A dlaczego zamykać kościół?Jak chcesz to se pośpij w niedziele widać ze nie chodzisz do kościoła A co do Oli tak chcemy zrobić spodkanie zapraszamy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zamknąć kościół i będzie spoko. Można zawsze w domu się pomodlić, przynajmniej pośpimy dłużej w niedzielę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

To ciekawe jak ludzie z całej tej wypowiedzi wychwytują tylko jeden wątek ;) teraz wio do remizy na spotkanie. Reszta wątku przepadła w odmętach anonimów ze słuchem absolutnym.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fred bardz dobrze powiedziane w kielnie słyszało się śpiew i organy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Anonim ty zaczynasz robić sie chamski.Co prawda w Kielnie zamieszkałem wiele lat temu .Jednak rozumiem tych,którzy krytykują organistę.Tu od zawsze śpiewało sie w Kościele a organy stanowiły podstawę do tego śpiewu.W kościele przygrywa sie do mszy i musi to być muzyka raczej prosto zagrana bez żadnych udziwnień.Fajnie ,że pan organista kształcony.Jeszcze tylko musi zacząć grać tak jak to sie gra w kościele przygrywając do mszy i będzie ok. A swoje muzyczne umiejętności może pokazywać na specjalnie zorganizowanych koncertach.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

W tym momencie obrażasz sporą część parafi. Jak byś się zorientował w temacie to byś wiedział że spora część parafi przewineła się przez chór kaszubia a pan Treder był bardzo wykształconym organistą jak na powojenne czasy. Zdobył wiele wyróżnień jak i chór który składał się z amatorów. Szkoda, że proboszcz miał w d.... tamten chór i 100 lat tradycji. Na ten nowy do dmuchane chuchane. Mieli prześć komunę to by mieli szkołe życia.

a..... pewnie chór Jana Pawła II za nowoczesny.....przecież tradycja najważniejsza albo Pan dyreykent zbyt mądry wkoncu uczony...nie wasza półka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

W churze śpiewałam u pana Tredera i było super poto chodzę do kościoła by tam pośpiewać i pomodlic Ale ty tego nie rozumiesz
i po raz kolejny powtarzam ze nie ma tu nienawiści może to ty organisto piszesz czemu się nie dostosujesz do nas Ty dołączyłeś do tej parafii chyba trochę zadzierasz nosa.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jestem jak najbardziej za zebraniem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Może warto się zapisać do churu skoro tak uwielbiacie śpiewać!!!!To wam dobrze zrobi!! Może nie będziecie mieć czasu na nienawiść i szukania dziury w całym