Ratunku!!!!!!

Czy w końcu ktoś z radnych wyrzuci tego uczonego organiste masakra!!!!!! Obraza nas parafian ze nie umiemy śpiewać a to on nie ma talentu nie umie się dostosować do uroczystości mszalnych !!!!! Czy ksiądz proboszcz tez stracił słuch gdzie nasze pieśni pełne życia . Ratunku!!!! Chcemy pana Marcina chcemy słyszeć i śpiewać nasze pieśni na nasze parafialne melodie wołam w imieniu parafian Chcemy Marcina organistę
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 7

Nawet za Marcina, gdyby on nie śpiewał w kościele byłaby cisza. Gdzie są te wasza chrześcijańskie wartości? Zniknęły już dawno
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Sam proboszcz mówił ze przez śpiew dwa razy bardziej się modlimy ja bardzo lubię śpiewać a z panem Marcinem to wszyscy śpiewali z księdzem nawet na dwa głosy wiec sami słyszycie ze teraz nie da się śpiewać
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

I doszlismy do sedna. Skoro mu się zła parafia trafiła to nie musi tu grać. Są inne wolne etaty. I może trafi mu się lepsza parafia, że nie będzie się musiał męczyć i śpiewać i wstydzić za nas. A nasza parafia nie będzie się musiała wstydzić, że ma takiego organiste, który co drugie słowo śpiewa bo mu się nie chce. Wszystkie strony będą zadowolone.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Forumowicz taka prawda. Organista ma grać a ludzie mają śpiewać, a to że jesteście za leniwi i do kościoła chodzicie bo chodzicie to organista musi śpiewać. To organista powinien się wstydzić za was że taka marna parafia mu się trafiła, że musi śpiewać za ludzi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

To co w piątek za tydzień zebranie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie

No tak czyli nasza wina. My brzydcy parafianie nie śpiewamy i na domiar złego jeszcze się czepiamy. Normalnie ręce opadają.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Od dobrych 5 lat nie śpiewa, było tak i za organisty Marcina, nie wina to organisty, ale ludzi
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Się znowu powtarzasz że już teraz wszystko wiesz. Nie masz bladego pojęcia co się stało w parafi. Ale jak to Polacy racji nie mają ale w głupocie trwać będą. Jak chcesz to se popieraj proboszcza, przecież nikt ci nie broni. Tym poparciem sam stajesz się współwinny obecnej sytuacji. My chcemy zmiany obecnej sytuacji.
Pamiętam że tak wcale dawno temu kosciół spiewał, teraz stęka.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

W niczym nie będę uczestniczyl bo mi dobrzek i nic mi nie przeszkadza!! !A jeśli będzie trzeba to popre księdza proboszcza bo teraz już wiem że to wszystko zmierza do wykopania obecnego organisty aby mógł wrócić Pan Marcin.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

To niech parafianie zaczną śpiewać, ile razy jestem w kościele to tylko organistę słychać, albo kilka osób z tyłu co śpiewają. Zacznijcie sami śpiewać! Jesteście za leniwi by to robić to organista musi za was śpiewać. Ciekawe ile osób które tutaj się wypowiadają same śpiewają, pewnie nikt. Jako katolicy to chyba jesteśmy najgorszym kościołem. Mówimy o dobroci, a sami grzeszymy na potęgę z uśmiechem na twarzy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

No proboszcza stać bo działki posprzedawał. No muzyka i śpiew w parafi to raczej upada zamiast się rozwijać. Ale jak ktoś niechce widzieć to choćby widział to nie zobaczy. Dlatego zamiast tu pisać trzeba zorganizować spotkanie i ludzie niech się wypowiedzą jak faktucznie to widzą jak jest w parafi, a przez obecność pokażą że los parafi nie jest im obojętny.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak proboszcza stać to niech sobie kupi nawet samolot. Mam to gdzieś. Szkoda waszych nerwów i zdrowia. Organista jest ok i fajnie że parafia się rozwija. I przestańcie pisać o tradycji bo wszystko się zmienia... szkoła też była inna za Pana dyrektoraKowalskiego... dajcie nam parafianom spokój. Nie chcemy kolejnego zamieszania w parafii bo paru osobom na tym forum nie odpowiada organista!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Anonimie co ty z ta nie nawiscia!? Moze ma jakis talent ale operowy ale jako organista ma bardzo malusienki talent i dlatego mi nie pasuje i tyle!!! za to pan Marcin ma wielki talent i dlatego go cenie i to wszystko!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tu nie chodzi o ksiedza to byl inny temat tu chodzi o organiste jak ktos wspomnial o dawne parafialne piesni
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mercedesy kosztują. ... zawsze się znajdą walezinki proboszcza. Zanies mu swą pensje. On taki biedny. Zbiera na porsche. Doloz się, a będzie jezdzic z twoim imieniem na tablicy rejestracyjnej. To będzie inwestycja. Nie zastanawiaj się, doloz się jeszcze dzisiaj. go go !!!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

A widziałeś kiedyś te 30 mln? Cmentarz jest zrobiony, kościół zrobiony, pomnik postawiony, ołtarze pozłacane, nowe ławki, nowe schody, dalej wymieniać? Wystarczyło że jakaś łajza powiedziała o 30 mln i od razu wszyscy zaczęli to wierzyć. Widziałeś kiedyś te pieniądze, no przecież nie, dlatego ciemnocie łatwo jest wmówić takie rzeczy, a wy we wszystko uwierzycie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nawet już nie wieże że to prawda. To pewnie taka sama nagonka była na księdza jak teraz na organiste.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie wierzę w to co czytam 30 mln to nic takiego? Szaleju się najadłeś. To kiedyś parafianie dali na rzecz kościoła a teraz podczas 15 lat znika 2/3 majątku. Żeby te pieniądze były wykorzystane na remonty koscioła. Ale wiekszość inwestycji to ze zbiórek było robione. Więc spora część na tajnych kontach proboszcza. Ale widzę to nic takiego. Świat się kończy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Postepek? Przestepek! !!