Ratunku!!!!!!

Czy w końcu ktoś z radnych wyrzuci tego uczonego organiste masakra!!!!!! Obraza nas parafian ze nie umiemy śpiewać a to on nie ma talentu nie umie się dostosować do uroczystości mszalnych !!!!! Czy ksiądz proboszcz tez stracił słuch gdzie nasze pieśni pełne życia . Ratunku!!!! Chcemy pana Marcina chcemy słyszeć i śpiewać nasze pieśni na nasze parafialne melodie wołam w imieniu parafian Chcemy Marcina organistę
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 7

Najpierw piszecie że nie ma talentu, albo że ma operowy głos i tu nie pasuje. Zdecydujcie się. Zarzucacie kościołowi brak rozwijania się a tu przyszedł gościu przełamał tradycje i wniósł coś nowoczesnego i macie pretensje. I co z tego że zniknęło 30 mln? Po co komu te pieniądze. Parafia i tak mocno się rozwinęła. Wystarczy spojrzeć jak wygląda parafia i okolica. Zrobiliśmy duży postępek
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Skoro napiszę, że niepodoba mi się, że proboszcz wyprowadził z parafi okolo 30 mln zl a organista gra beznadziejnie to znaczy, że pałam nienawiscią, że aż kipi. To jest jakaś nowa filozofia. Ja stwierdzam tylko fakt, że takie rzeczy w kosciele wogóle nie powinny mieć miejsca. I ubolewam nad tym, że parafia z takim spokojem przyjmuje fakt wyparowania 30 mln zl. Nie rozumiem tego że ludziom to takie obojętne.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oczywiści pałacie nienawiścia na księdza i organiste aż kipiecie.... i nie trzeba być niedorozwinietym aby czytając te posty to zrozumieć
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie rozumiem co wy z tym pałaniem nienawisci ciągle wyskakujecie. Tu są tylko wyrażane opinie. Jedni twierdzą że im się podoba. To niech im sie podoba. A inni twierdzą że nie. To sie nie podoba. Dodawanie tej otoczki pałanie nie nawiścią czy nagonka jest jawną głupotą i pewnego rodzaju niedorozwinięciem umysłowym. Ocenianie kogoś jakim jest katolikiem jest nie na miejscu. Nikt nie wie co drugi człowiek ma w sercu tylko Bóg i ocenianie wiary zostawcie instancji wyższej. A ktoś kto chce oceniać wiarę kogoś niech zacznie od siebie. Drzazgę w cudzym oku widzą a we własnem belki to już nie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

I tu się mylisz!!! chodzę żeby właśnie se pośpiewać pieśni a z tym organista nie idzie śpiewać A napewno mylisz pojęcia ja go nie nienawidzę on ma operowy głos wiec. niech gdzie indziej idzie z tym talentem po prostu tu nie pasuje ja czy my parafianie jesteśmy przywiązani do naszej tradycji i nie mów mi o nienawiści . Chodzę do kościoła dla siebie a nie dla ludzi nie tak jak niektórzy nie wiedza jak się wystroić żeby ludzie widzieli .cenie sobie tradycje i pieśni których jeszcze pan Treder mnie uczył . Niestety obecny organista temu nie podołał .

Ogarnij się Aga, niby taka wielka katolicka a taką nienawiścią pałasz do nowego organisty jak i do tych którym on nie przeszkadza. Radzę ci nie chodzić do kościoła, bo pewnie chodzisz tylko po to by sąsiedzi widzieli.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ksiadz proboszcz powinien przeczytać na kazaniu to co jest na tym forum napisane. Ja czytajac te wpisy zrozumiałem że to jest zwykła nagonka na obecnego organiste aby powrócil Pan Marcin. tyle w temacie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

po pierwsze jak nie wiesz o co poszło to się nie udzielaj ! Po drugie proboszcz tylko o sobie myśli a nie o parafianach nawet na kościelnego mu szkoda pieniędzy a po trzecie pan Marcin niczego nie żałuje!!! Tak a obecny organista mi nie pasuje i będę wszystko robić aby przestał tu grać mówię za siebie bo będzie halo napewno większość tez tak myśli a teraz ja ci powiem jak tak bronisz tego organisty to znajdź inna parafie i tam sobie grajcie z Pawełkiem !!!!!! A wstyd to kraść!!!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

A czy ktoś wogole rozmawiał z panem Marcinem? Skoro nie to czego ma się wstydzić? Nie rozumiem. .. a po drugie proboszcz nie ma wstydu. To czego organista ma się wstydzić? Nie rozumiem was kochani ludzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeszcze niedawno czytałem że pan Marcin nie chce grać za księdza Rompe w naszej parafii. Chodził i zbierał podpisy na niego a teraz chce wrócić.Nie ma wstydu!!!Teraz wiadomo dlaczego tak bardzo źle piszecie o obecnym organiscie i chcecie go porostu wykopać!!!! ludzie wierzący i wtaki sposób. jednak Pan Marcin teraz żałuję.

A może piątek za tydzień? To weekend i ludzie maja czas?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

A może piątek za tydzień? To wee
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czemu myślisz ze po 60tce? a właśnie ze nie tylko. To na kiedy informować ludzi do remizy podajcie datę i wszystkich się zawiadomi np przez facebook ja tez będę wszystkim mowic , mozna podejść do pana z rady ekonomicznej który mieszka w kielnie i uzgodnić datę
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeżeli chodzi o pana Marcina to tak chce nadal grać w naszej parafii tylko ksiądz zalegał z wynagrodzeniem chociaż i tak były to marne pieniądze
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pewnie nie, dlatego mnie to aż tak wszystko bawi. Jak oni to sobie wyobrażają, jeśli Marcin nie chce być u nas organistą, a ludzie na siłę go chcą sprowadzić, zer0 myślenia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

A niech sobie przychodzą jacy chcą. A czy ktoś wogole rozmawiał z poprzednim organista
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

I pewnie przyjdą ludzie tylko +60 xd
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Super. Może w remizie w Kielnie? Przy obecności rady ekonomicznej. Jak to oglosic? Może w ogłoszeniach parafialnych?

To zróbmy to zebranie tak żeby wszyscy byli moze na 19ta? zudzcie hasło gdzie i kiedy ja po sąsiadach dam znac reszta na pewno tez
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Czyżby się ktoś przestraszył M? A może to żonka organisty ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3