Ratunku!!!!!!

Czy w końcu ktoś z radnych wyrzuci tego uczonego organiste masakra!!!!!! Obraza nas parafian ze nie umiemy śpiewać a to on nie ma talentu nie umie się dostosować do uroczystości mszalnych !!!!! Czy ksiądz proboszcz tez stracił słuch gdzie nasze pieśni pełne życia . Ratunku!!!! Chcemy pana Marcina chcemy słyszeć i śpiewać nasze pieśni na nasze parafialne melodie wołam w imieniu parafian Chcemy Marcina organistę
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 7

Staroświeckie trole.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

No dobrze. W jaki sposób walczycie? Pisząc na forum? To wam nic nie da. Zróbcie w końcu jakiś postęp, a nie gadu-gadu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wierz mi Agato ze na pewno większość z nas parafian kielenskich tez nie lubimy tych klimatów dlatego tak walczymy o nasza tradycje
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pewnie na te świeta usłyszymy bardziej friwolną wersję jingle bels rock. Będzie odjazd.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Do Parafianki. Nikt pana Pawła tu nie obraził. Tu są tylko opinie o stylu gry i porównania. Uważam, że jak na karę jaką parafia ponosi słuchając wypocin, czy też słono płacąc za usługi tegż Pana to te porównania są dość spokojne, kulturalne jak na wszech obecną w języku "łacinę"
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Może w końcu zrobimy cos aby pan Marcin wrócił? A nie tylko piszemy. ! Czas leci . Lada chwila i kolejne święta!

Agata masz 100% racje. Prawdziwe cudeńka. Dodam że w Nowy Rok organista rzeźbił Pada śnieg czyli Jingle bells. To nawet angielska kolęda nie jest tylko piosenka gwiazdkowa. A w Kielnie na uwielbienie maestro ciśnie te dzwonki. Jak to usłyszałem to myślałem że zawał dostane. Takie cudeńko w kościele naprawdę nie wypada. Ale ludzie w Kielnie mają zbiorową ślepote i głuchotę.

A ja jeszcze raz powtarzam nie będę zmieniać parafii bo tu moja parafia i nikt nie będzie mnie -nas wyganiał jestem tu od urodzenia czyli dluuzej niż ksiądz !!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Do parafianki -jesteś cięta na nas niektórych parafian stoisz w obronie obecnego organisty możesz sobie nas karać ja i tak będę za panem Marcinem bo od 40 lat nie słyszałam tak nieudanego organisty chce aby pan Marcin wrócił !
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Chwilunia... obrazaly? ? Ludzie stwierdzili fakt jak jest. Człowiek nie potrafi grać. A ta wczorajsza Alleluja? Hmmm..... w kościele raczej nie wypada. ! W kościele to raczej kościelne melodie a nie filmowe. Jakieś rozpoznanie trzeba mieć! Noo tak...rok temu na odpuście ''róże dla ciebie '' a teraz ''SHREK ''' porostu jakąś paranoja. A poprzednie lata to i na cmentarzu grywał Don Vasyl . Fakt!. Bardzo katolickie. Nie chodzę często tutaj do kościoła, ale jak już idę to spotykam takie cudenka. A może ludzie z Kielna lubią takie klimaty?? Bo nowo wprowadzeni nie!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wyssane z palna xd nie no super. Myślisz że ten organista nie ma co robić, a tutaj siedzieć i pisać z wami te bzdury. Weź się chłopie ogarnij
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Gdybym była panem Pawłem to bym zrobiła wszystko aby te osoby które tak bardzo go obrazaly na tym forum poniosły karę. A Pan Marcin niech zajmie się swoją pracą bo nam parafianom nie przeszkadza gra obecnego organisty.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Dlaczego pan organista Paweł wmawia nam że pałamy nie nawiscią? To są ostre i nie zasadne oskarżenia wyssane z palna. Osoby na tym forum wypowiadają się na temat czy im sie podoba gra nowego organisty czy też nie. A to znacząca róznica od pałania nienawiscią.

A może Marcin nie chce wrócić. Kogo to obchodzi co wy chcecie. Nie odpowiada wam ta parafia to ją zmieńcie, cóż za problem. Jeden by chciał to drugi tamto, wszystkim nie dogodzisz. Pałacie wręcz nienawiścią do nowego organisty, naprawdę musicie być katolikami. Tylko oni potrafią szerzyć miłosierdzie i mordować jak popadnie,
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ty co za cytaty prawisz jeszcze trochę a po niemiecku będziesz teraz szprechal
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bezdomnych nie mieszaj coś ci się myli chyba zbyt daleko sięgasz szukasz dziury w całym . Ja czy my tu rozmawiamy przypominam o tym aby pan Marcin organista wrócił inne wymysły mnie nie interesują
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Madkrs
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie mów mi gdzie mam się modlić? Z takim tekstem, ile ty masz lat? Dziecinne zachowanie. Na ulicy spotkacie bezdomnego to go jeszcze kijem walniecie byleby od was się oddalił, ale w kościele to rączki złożone i aniołki z was. Żałosne to społeczeństwo, które tylko w kościele święte jest, a po za nim to diabeł w ludzkiej skórze
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

"Najniżej upadło społeczeństwo, które w milczeniu wysłuchuje, jak jawni dranie prawią mu kazania o moralności” (Marie von Ebner-Eschenbach).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

No przy takim organiści i niektórych kapłanach to rzeczywiście kościół spada na psy ale wiara w człowieku zostaje bo wciąż wierze ze pan Marcin wróci do naszej parafii! A ty nie mów mi gdzie mam się modlić od tego jest kościół tylko jedna osoba nie potrafi się dostosować
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4