Ratunku!!!!!!

Czy w końcu ktoś z radnych wyrzuci tego uczonego organiste masakra!!!!!! Obraza nas parafian ze nie umiemy śpiewać a to on nie ma talentu nie umie się dostosować do uroczystości mszalnych !!!!! Czy ksiądz proboszcz tez stracił słuch gdzie nasze pieśni pełne życia . Ratunku!!!! Chcemy pana Marcina chcemy słyszeć i śpiewać nasze pieśni na nasze parafialne melodie wołam w imieniu parafian Chcemy Marcina organistę
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 7

To idź się modlić po za mszą jak aż tak Cię denerwuję. Wasza wiara to rzeczywiście musi się opierać na cienkiej nici
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tak idziemy się modlić ale obecny organista zakłuca myśli i tylko denerwuje .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Żałośni jesteście. Myślałem że do kościoła idziemy się modlić, a wy robicie z tego jedną wielką paranoję.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Miało być zmywajcie razem. Sorki za błędy nie jestem po dyplomach itp
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

A właśnie niech pan Marcin wraca!!! Bynajmniej będzie można śpiewać .jezeli komuś pan Marcin nie pasuje to niech się nie odzywa!!! I niech zabiera obecnego organistę i się zmywaki roku!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Czyli to organista jest winny że ludzie są za leniwi by śpiewać, super macie podejście. A pomyśleliście że to nie tylko od organisty zależy co jest grane?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie ma sensu nawet czytać tych postów.... istna komedia można się pośmiać...Aby pan Marcin tylko nie wrócił bo cofniemy się do epoki kamienia hahah
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Śpiewnik miał swoje mankamenty ale spełnił jedno wielkie zadanie. Parafia śpiewała. I każdy z rodziny jak przyjeżdżał do nas do parafi chwalił jak parafia śpiewa. Teraz tego śpiewu nie ślysza. Mowią, że coś jest nie tak. To już nie to co kiedyś.

Racja jestem za tradycja a o spiewnikach wszyscy chyba zapomnieli .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ale na wyświetlaczu mogą być umieszczone pieśni z ksiązeczki parafialnej. A nie te nowe eksperymenty. Tu nie miasto. Tu sie tradycja liczy.

Bo mamy wyświetlacz....i nie trzeba nam już książeczek parafialnych.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Proboszcz teraz swoja d... chroni by w Kielnie do emeryturki wytrwac. W d.... ma co organista gra i śpiewa. Wazne byle był halas w kosciele.

A może mi ktoś odpowie po co mamy śpiewniki parafialne w/g których śpiewaliśmy pieśni od dziesiątków lat. Zatrudniając organistę proboszcz powinien wymóc na nim aby te pieśni były śpiewane. Problemu nie ma aby je wgrać w komputer i wyświetlać ludzie by śpiewali i byliby zadowoleni.

Cyrku nie było ale stypa tak
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja byłem w niedzielę i środę na maszy świetej żadnego cyrku nie widziałem!!!!Msza jak zwykle a organistą pięknie grał!!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Tylko ty tak uważasz!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dlaczego mnie wyrzucasz do innej parafii? Jakim prawem. Ja się tu urodziłem, wychowałem i żyję. Wiele zmnian w parafi widziałem ale obecna rozszada i cyrki w kościele przechodzą wszelkie pojęcie. Chcę chodzić do mojej parafi. Mam takie prawo. I chcę aby tu było normalnie. A narazie nie jest.

Ludzie!! To forum nie jest o parafi lecz o organiście! !
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Parafia ma się dobrze....jak się komuś nie podoba to niech jedzie gdzieś indziej!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

To nie oznacza, że nasza parafia musi zejść na psy. Jak chce śpiewać to niech dalej w swojej super firmie pogrzebowej śpiewa. Widocznie już nawet tam go niechcą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3