Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 5.

Witam kobitki w nowym watku:)
Specjalna dedykacja dla Bombelkowej:)))))))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

bardzo ci dziekuje, wlasnie chyba juz upatrzylam jeden z tych linkow co mi podeslalas... no wlasciwie ja autobusem nie jezdze... a teren jest rozny.. i miejski i kamienisty i troche polny... :P kosz na zakupy sie przyda chociazby zeby pieluchy schowac do kosza albo jakies inne rzeczy...

bombelku racja, przygotowana i opanowana mama to rewelacyjna mama :D bedziesz cudowna mamą :D juz niedlugo ja to czuje... na tym watku dziewczyny szybko zachodza... ja tu by;am ponad rok i sie w koncu udalo.. a tak bym nie wiadomo ile sie starala :P zaszlam dzieki dziewczyna ktore tu byly i wspieraly !!

roli , doświadczenie, doświadczenie i jeszcze raz doświadczenie.
6 lat pracy z dziećmi, opinie rodziców, śledzenie na bieżaco informacji, czytanie literatury (gazet, książek). Stąd moja wiedza i mam nadzieję, że faktycznie tak jak mówisz, nic nie będzie mnie w stanie zaskoczyć. Bo opanowana i spokojna mama to dobra mama :)

Korali masz racje musze korzystac poki moge bo pozniej to tylko dobre wspomnienia zostana:)

Bombelkowa ty to jestes ekspertka, bardzo duzo wiesz, jak juz zafasolkujesz to chyba nic cie nie zaskoczy:)

pozdrawiam kobitki:)

koralik, jak juz pisałam wyżej wszystko jest sprawą indywidualną, jeśli nie zamierzasz jeździć po lesie, nad jeziorami to taki ze skretnymi kołami - odpada. Jak widze jak mamy z wózkami o skrętnych kołach próbują wsiąść do autobusu, to mi się nóz otwiera w kieszeni..

Podnoszą przód wózka a koła w różne strony się rozjeżdzają i mają problem z ruszeniem własnie po podnoszeniu przodu.
Ja w zyciu takiego wózka bym nie chciała :) ale co kto lubi.

Co do tako warior - nie znam, nie miałam akurat okazji.
Gondolka jest raczej średnia (bywaja mniejsze) kosz nie za duzy. Nie wiem jakie masz wymagania, więc ciężko mi doradzić.

Z firm które znam i polecam, w podobnej cenie i 'fasonie' :
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2504&

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1873& -> bardzo duża gondolka

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2482&

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1256&

bombelek a mozesz mi cos doradzic co do tako wariora? to jest 4 kolowiec ze skretnymi kolami tylko gondolka chyba bedzie za mala bo ja rodze w lipcu a dziecie bede jeszcze zima wozic w gondolce...

Aha i jeszcze ...

1. stelaż aluminiowy jest lżejszy
2. przednie koła (jeśli bierzesz skrętne) powinny być z możliwością blokady
3. rączka powinna być regulowana jeśli Ty i tatuś sporo różnicie się wzrostem, może też być przekładana
4. ciekawym rozwiązaniem jest możliwość montowania spacerówki przodem i tyłem do kierunku jazdy
5. regulowane oparcie spacerówki
6. regulowany podnóżek
9. cicho składana budka, najlepiej z moskitierą na lato
10. możliwość zamontowania fotelika samochodowego

Koralik, w zależności po jakim podłożu będziesz jeździła. Jak piaszczystym (np. leśne ścieżki) to zdecydowanie 4 koła pompowane. Jak po parkach i ulicach mogą być trzy kołowe.
I teraz jak będzie dzidzi zimowa to musisz mieć większą gondolkę (kombinezon) a jak letnia, to może być mniejsza, bo od 7 msc możesz przejść na spacerówkę to łatwiej w kombinezonie.

Zwróć uwagę na wielkość kosza na zakupy (jak dla mnie to istotna kwestia, bo będzie on wielką pomocą przy zakupach) - nie mamy auta.
Jeśli Wy macie, to koniecznie poproś sprzedawcę, żeby pokazał jak się składa.
Sprawdź pasy bezpieczeństwa i zapytaj o gwarancje na poszczególne elementy (stelaż, koła).

{pracowałam kiedyś w sklepie z wózkami :P }

Jezuuu jak znowu zimno na dworze.. a już tak wiosnę było czuć.
Uciekam do pracy, do poźniej! :)

a Ty roli sie ciesz i wypoczywaj bo po porodzie sie sielankowanie skonczy :P bedziesz slodko niewyspana :D nie miej sobie niczego za złe, musisz teraz odpoczywac, dla dzidzi to robisz!

Ja juz jej próbowałam w szpitalu bo była noc że cały czas płakała(bo sie okazało że jak leżała na drugim oddziale bo miała silnego paciorkowca dokarmiali mała) ale Pan ordynator wszedł o 4 rano do pokoju jak to zobaczył to natychmiast kazał jej zabrać:) a jak wróciliśmy do domu to już była nauczona:). A teraz jest problem odzwyczaić bo już czas najwyższy rok i 8 miesięcy to już duża dziewczynka:)

ana mozesz mi pomoc? dostane chyba jakies pieniazki i chce kupic wozek zeby kasa nie uciekla... jaki Ty masz? sprawdza sie? jak duza jest gondolka? na co zwracac uwage przy kupnie?
a moze ktos inny sie orientuje??

Bombelkowa wyszło mi, że mam niedoczynność. Zobaczę co mi pani doktor powie. Kurczę chciałabym już czwartek:)
Mąż specjalnie wziął sobie wolne w pracy, że pójść ze mną na wizyte:))

Roli -nie miej wyrzutów sumienia że idziesz na zwolnienie !!! tylko ciesz się ciążą i uważaj na siebie i maleństwo !!! :) ciąża a póżniej macierzynstwo to najpiękniejszy czas - korzystaj z niego i delektuj się nim :)

a u nas ok- poza tą wysypką :( ale jutro jedziemy do pani dr, zobaczymy co powie !!
dziś zaliczyłyśmy z niunią drugi spacerek, słoneczko ładnie przygrzewało, spacerowałyśmy jakieś 20 minutek i w końcu po miesiącu się dotleniłam, bo praktycznie od porodu nigdzie nie wychodziłam, tylko w domu z Alunią siedziałam, dobrze że teraz spacerki się zaczynają !!!

pozdrowienia dla Wszystkich :)*

Marta moja nie chce smoka, ale chciałabym zeby się nauczyła, bo mojego cyca traktuje tez jako smoka do uspokajania, wiem ze nie je tylko ma potrzebe ssania sobie i przysypiania :P a ja wtedy wolałabym dac jej smoka i miec chwilke wytchnienia ;) a Twojej Niuni kiedy 1 szy raz podałaś smoka?

No kochane troche mnie nie bylo, odpoczywalam sobie majac ferie:)

Serdeczne gratulacje dla kolejnej szczesliwej mamusi, Lena rozkoszuj sie bobaskiem:)

Widze ze nasze staraczki dzialaja i alleluja i do przodu:) dalej trzymam kciuki:)

Ja od jutra ide na tydzien na zwolnienie lekarskie ze wzgledu na bole i plamienia ale mam takie wyrzuty sumienia ze bede siedziec w domu ze psychicznie sie gorzej przez to czuje:(

pozdrawiam wieczorowa pora:)

Aszi co do moczu to nie pomogę, ale TSH lekarz zmieni Ci dawkę, masz niedoczynność tarczycy?
Przy niedoczynności wiem po sobie, że będę musiała brać podwojoną dawkę.

Hej dziewczyny!
mam do was pytanie robiłam wyniki, nie bardzo podoba mi się mocz;/ Wyszło, że mam bakterie i liczne fosforany bezpostaciowe. Czy któraś z was też tak miała??
Poza tym robiłam wyniki na TSH i ft 4. Ft4 mam w normie, ale TSH już nie!! Proszę o radę. Idę w czwartek do lekarza i jestem juz trochę zestresowana.

Ana jak córcia nie chce smoczka to nie dawaj nie będziesz miała problemu żeby odzwyczaić chyba że tak bardzo chcesz to wkładaj jak będzie wypluwać :) tak karmiłam piersią.

Bombelkowa mi przepisał ginekolog-endokrynolog bo mimo tego, że cukier mam w normie to miałam za wysoką insulinę po obciążeniu. Biore 2 tabl 850 dziennie.. ja nie schudłam po nim.. przez pierwsze tygodnie mnie strasznie mdliło i miałam problemy żołądkowe, nie mogłam nic jeść tylko słodkiego mi się chciało, a jak czułam mięso to miałam odruch wymiotny.. teraz już nie mam takich problemów.. ale szkoda, że nie działa na moją wagę.. z tego co wiem ten lek też przepisują dietetycy właśnie na odchudzanie.

a moze przepisal wlasnie na obnizenie masy ciala? czasem lekarze mowia ze schudniecie pomaga, ja niby nie mam nadwagi ale mi lekarka mowia ze zmniejszenie wagi ciala moze pomoc.

mi przepisał endokrynolog, ale nie mam wysokiej glukozy i cukru.. wiec sie dziwię.
Biorę jedną tabletkę na wieczór.
Bądź co bądź nie mam nic przeciwko tym lekom :D
Schudłam chyba dzięki nim 5 kg w msc.

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (119 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Karolina Misiak - Krasowska (3 odpowiedzi)

macie jakieś doświadczenia, opinie o tej Pani?

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (22 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...