Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 5.

Witam kobitki w nowym watku:)
Specjalna dedykacja dla Bombelkowej:)))))))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lolita gratuluję :)

Lena moja mała też pięknie spała przez pierwszy tydz ;P a teraz już nie jest takim śpioszkiem... ostatnio to chyba nawet więcej nie śpi niż śpi... no ale jakoś daję radę :)

na popękane sutki dobra jest maść Maltan, ale maluszek musi przede wszytskim nauczyć się chwytać całą brodawkę a nie tylko sutka. Te nakładki na sutki też są dobre ale nie powinno się ich długo używać bo maluch się oduczy ssać samą pierś- ja na szczęście nie mam problemów z piersiami i nie potrzebowałam tych nakładek. No ale zawsze można spróbować- więc życzę powodzonka ;P

papa

lolita super trzymam kciuki:) i czekam na siebie i na resztę dziewczyn abyśmy też mogły w końcu zobaczyć 2 kreski :)

Dziewczyny zrobilam dzis test i sa dwie kreski:>Jutro ide na Bete.

Lena Gratuluje :))))

lenka wyslij na : forum3@g.pl
jak sie czujesz ogolnie? a co do piersi, podobno trzeba duzo wietrzyc i pilnowac by malenstwo lapalo gleboko brodawke a nie sam koniec, w tedy sie lepiej goi i tak nie boli... i sa specjalne muszle do karmienia jeszcze jesli masz "bardzo" stan zapalny... a masz kogos od laktacji?
bardzo fajnie ze mlody ladnie spi :) ah ja juz nie moge sie doczekac mojego malenstwa...

Kochane, dziękuje za gratulację.
Synus jest Kochany, nie chce go chwalic, ale ładnie spi w nocy...
najgorsze te moje biedne sutki, jakos masci nie działają cudów :(

Podajcie prosze jeszcze raz maila to wysle fotkę, (bo mi wcięło, a nie pamietam)

gratulacje dla nowej mamy.
Bombelkowa ja Cie doskonale rozumiem 2 tyg temu też miałam taki nastrój..na szczęście on mija za każdym razem nowy cykl przynosi nowe nadzieje..
ja teraz czekam na kolejną owu.. lewy jajnik tak boli, że dziś ledwo siedziałam w pracy,jutro na 20.00 mam wizytę u dr.. obawiam się, że może być za późno, ale małpy w recepcji nie chciały mnie umówić na dzień wcześniej.. zobaczymy co będzie.. walentynki na fotelu u cipologa no cóż też dobrze..

bylam dzis pobrac krew... oczywiscie na czczo no i ja jakos w tej ciazy jak rano czegos nie zjem jest mi zle.. niedobrze, slabo a w kolejce 20 osob................. tragedia! a ta babeczka tak powoli wypisuje karteeee ze jeden pacjent to kolo 10 minut w srodku siedzi!! nie bylo kartki ze ciazarne bez kolejki wiec siedzialam grzecznie i czekalam cala zielona :P

Stokrotko, odpowiadając na Twoje pytania :)

a do tych pieluch nie potrzeba proszku innego?
Można, ale nie trzeba, i tak przez pierwsze msc warto prać ubranka w specjalnym proszku, płynie, takim antybakteryjnym, pieluszki (otulacz) pierzesz raz na jakiś czas, a wkładkę zmieniasz wtedy kiedy jest potrzeba. Na kupkę są specjalne papierki.

no i ile trzeba ich kupic by nie prac kazdego dnia? jesli taki noworodek potrzebuje z 12-15 pieluch na dobe to trzeba ich miec duzo duzo duzooo.

Aby nie prać codziennie wystarczy max.15 pieluszek. 30 wkładów.

no i proszek, prad, woda..to tez trzeba policzyc

I tak przy dziecku idzie tego wszystkiego więcej. Kąpiele, lampka nocna..

- pewnie,ze wygodniej jest kupic jednorazkowki, jak sie dostanie gdzies w promocji to i za 0,50zł wychodzi za 1 szt..(mowie tu o tych drozszych), no i wiadomo,ze kazdy kto odwiedza mame i dzieciatko po narodzinach to kupuje przewaznie pieluszki dla dzieciaczka - moja sisotra dopiero teraz kupila chyba z 2 paczki pieluch a ich synek skonczyl dzisiaj 3 m-ce..

No własnie, to mogą kupić 2 pieluszki wielorazowe ;) A pampersy to masz jedną paczkę na msc? Maxymalnie, przy oszczędnym używaniu. A jeszcze co ciekawe, przy używaniu eko pieluszek nie trzeba smarować pupy, bo w tych pieluszkach nie pojawiają się odparzenia. Nie zawierają chemii, którą mają zwykłe pieluchy (myslicie dlaczego tak chłoną wilgoć?) i kolejny plus, dziecko szybciej uczy się w nich korzystania z nocniczka.

ja chyba bede korzystala z tych jednorazowek jesli bedziemy miec dzieciatko...kazdy indywidualnie do tego podchodzi...

Oczywiście że indywidualnie ale dobrze, że jest wybór ;)

moze bym sie zdecydowala na takie pieluszki eko gdybym miala kilka szt na wyprobowanie:p

To kup sobie jedną, dwie i zobaczysz, czy Ci będą odpowiadać. Ja już jedną mam ;)

a do tych pieluch nie potrzeba proszku innego? no i ile trzeba ich kupic by nie prac kazdego dnia? jesli taki noworodek potrzebuje z 12-15 pieluch na dobe to trzeba ich miec duzo duzo duzooo..no i proszek, prad, woda..to tez trzeba policzyc - pewnie,ze wygodniej jest kupic jednorazkowki, jak sie dostanie gdzies w promocji to i za 0,50zł wychodzi za 1 szt..(mowie tu o tych drozszych), no i wiadomo,ze kazdy kto odwiedza mame i dzieciatko po narodzinach to kupuje przewaznie pieluszki dla dzieciaczka - moja sisotra dopiero teraz kupila chyba z 2 paczki pieluch a ich synek skonczyl dzisiaj 3 m-ce..

ja chyba bede korzystala z tych jednorazowek jesli bedziemy miec dzieciatko...kazdy indywidualnie do tego podchodzi...

moze bym sie zdecydowala na takie pieluszki eko gdybym miala kilka szt na wyprobowanie:p

Moim zdaniem wychodzi taniej, inwestujesz tylko na początku a potem Ci się zwraca, obracam się w temacie wielorazówek już dłuższy czas, śledzę opinię i informacje i jestem co do nich przekona :)
Prać i tak się będzie przy dziecku więcej. Teraz piorę 1-2 pralki tygodniowo a przy dziecku będzie pewnie 3-4. Trudno :)

bomblekowa moje "masakra" dotyczylo tych pieluch, bo pewnie sa okropnie drogie i tak naprawde wychodza drozej niz te normalne...
w ogole kiedys sie uzywalo tetrowych i bylo dobrze, ja bylam na nich wychowywana i jestem normalna :D tez sie nad tym zastanawiam :) ale mama znow mowi "dziecko wiesz ile to prania?? zlituj sie nad soba" hehe

dziewczyny ciezarowki.. kiedy sie zaczyna 5 miesiac? w 17 tygodniu??

Bombelkowa, ale ja naprawdę nie wiem, mogę się jedynie domyślać. W każdym razie b. mocno kibicuję :).

Co do pieluch eko to nie wiem jak z ochroną środowiska, ale z ceną za zużycie przesadzili przynajmniej jeżeli chodzi o moje dziecko. Ja obstawiam 2,5 tys. Jutro znajdę ci wątek, bo chyba był o tych pieluchach.

Koralik z czym masakra??

kkasia, ja nie mówię, że nie wiesz.. po prostu te którym się udało, są już trochę poza nami - tymi którym się nie udaje.. Nie mówię, że nie wiecie co to staranka.. Absolutnie :)

Pieluchy eko, to pieluchy wielorazowe, zamierzam ich używać.
http://allegro.pl/pieluszki-pieluchy-wielorazowe-baby-land-z-wkladem-i2105859994.html

kkasia ze jakie pieluchy?? hehehe chyba takie co sie rozkladaja szybciej w glebie, nie? :P msakra...

Bombelkowa, no ja to zupełnie nic nie wiem na temat problemów z zajściem w ciążę. Kiedyś tu weszłam, bo nie wiedziałam co oznaczał tytuł wątku. I tak zostałam, bo dziewczyny sympatyczne :)

Nigdy nie będę wiedziała jak bardzo przezywacie kolejne próby, ale zapewniam, że trzymam mocno kciuki i całym sercem jestem z wami :)

Na koniec co to są pieluchy eko???

anka witaj..
Mam nadzieję że zostaniesz na dłużej i będziemy mogły się wspierać i pocieszać, bo wątek jest mało działający.. Sporo dziewczyn to już brzuchatki, a kilka nawet rozpakowane..
Miło by było mieć kogoś z kim można porozmawiać o swoich starankach, na tyle, że wysłucha i zrozumie bo sam to obecnie przeżywa..

Ja również witam Tymonka na świecie!

Stokrotko, ja dokładnie wiem o czym mówisz i masz rację..
Ale w kwestii ubranek, to powiem Ci, że takie doły miewam i tak jak na swoje możliwości - rzadko.
A zakupienie nowego ubranka właśnie poprawia mi humor a nie go psuje. Cieszę się, że mamy już tyle rzeczy, bo obecna sytuacja w pracy jest taka, że później moglibyśmy się martwić czy starczy na to, tamto..
A tak, już mamy 80% rzeczy. Zostanie nam łóżeczko, wózek, komoda, rzeczy higieniczne i dosłownie kilka rzeczy z ubranek (rajstopki, body, skarpetki, pieluszki eko.)

Pozdrawiam i życze Wam miłego wieczoru!

jestem rodowita sopocianka, ale maz porwal mnie w inna czesc polski, chcialabym do was dolaczyc. To moj pierwszy cykl z clo, staramy sie 1,5 roku, mam hiperprolatymie i pco, brak owulacji. W tym cyklu mialam w 10 dc najwiekszy pecherzyk 12 mm, w poniedzialek powinnam dostac @Trzymajcie kciuki. Ja za was tez mocno trzymam i rozumiem wasze załamania, smutki itp. sama to wieokrotnie przezywałam

:) :) :) lenka gratulacje!!!!!!

Lena, gratuluję :))). Pamiętasz jak się martwiłaś językiem, jak się dogadacie? :). Też już bym chciała trzymać swoje maleństwo w ramionach.

Inne tematy z forum

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (40 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

Czy kiedykolwiek "żałowałyście" że zdecyedowałyście się na drugie dziecko? (38 odpowiedzi)

Hej, wiem, że brzmi strasznie, ale nie chodzi mi o wywołanie jakiegoś poruszenia. "Żałowanie" w...

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?