Re: CLOSTILBEGYT A CIAŻA część 5.

Witam kobitki w nowym watku:)
Specjalna dedykacja dla Bombelkowej:)))))))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziewczyny fotka jest na poczcie G.pl
Login: forum3@g.pl
hasło : clostylbegyt123

za pierwszym razem zazwyczaj nie można wejść trzeba się 2 razy zalogować :)

pozdrawiam

ja też, ja też ! :D

hey dziewczyny. fajnie, ze macie podzielne zdania na ten temat. pomysle ....

aszi- dopiero dostalam pierwwsza @ po porodzie, wiec nie wiem :)

ana- twoja coreczka jest taka ladna, ze szok!!!! jak laleczka!!!

Oj Ana pochwal sie:) tez bym chciala twojego skarbka zobaczyc:)

Stokrotka możliwe, że prolaktyna za wysoka, ale niech gin Tobie wyjaśni - jak za wysoka to tabletki a zanim się obejrzysz a będziesz z brzuszkiem chodzić - tak u było u mojej znajomej przez za wysoką prolaktynę

ponoć różnica między dziećmi powinna być 3-4 lata - 3 latek ponoć już nie potrzebuje tyle uwagi rodziców co np 2-latek - i ponoć jak jest taka różnica to żadne z dzieci nie jest poszkodowane

my myślimy o drugim, ale jak młoda troszkę podrośnie - choć na samą myśl porodu już mi słabo:/

Ana może tu pochwalisz się córeczką?

normy mam dla prolaktyny 127-637 mlU/l a ja mam 173,7 wiec niby w normie sie mieszcze..ale ta po bociazeniu? tu nie mam podanej normy:(

Ana :*

stokroteczko kochana mi sie wydaje ze prolaktyna grubo ponad poprzeczke ale nie wiem jakie masz normy podane na wyniku?????

dziewczyny, czy ktos moze mi pomoc...moze wytlumaczyc..odebralam dzisiaj wynik prolaktyny 173,7 mlU/l a po obciazeniu 1864...
ft3 3,44pg/ml a ft4 1,31 ng/dl - te dwa ostatnie to wiem,ze sa w normie bo tak mi napisali...ale czy prolaktyna? ta zwlaszcza po obciazeniu nie jest za wysoka? co w takiej sytuacji lekarz robi? jutro jade na wizyte i chcialabym sie jakos przygotowac...:(

jak bedzie córa to dawaj znać a ja pakuje śpiochy i wysyłam :P

KORALICZKU TO BĘDZIE PREZENT ODE MNIE DLA TWOJEJ córeczki..... ;)
no chyba że będzie synek ;P

hihi Ana serio :) ja Ci za nie zapłace :) zakochałam sie w spiochach i córeczce

Koraliczek nie ma sprawy- wyślę Ci pocztą ;)

Ana córeczka jest urocza:) i tak smacznie sobie śpi:)
Lusia ja bym wolała mnieć dzieci w niedużej różnicy wieku. Także jeśli myślisz o drugim to się nawet nie zastanawiaj:) Pogadajcie z mężem- jeśli oboje tego chcecie to dlaczego nie:)
A po ciąży nie wyregulował ci się cykl menstruacyjny?? Bo widzę, że chcesz zacząć brać Clo??

a ja też chcę zobaczyć dzidzię :)
Ktoś mi poda na PW jak to uczynić? :>

kochana sliczna ta Twoja anielica :D:D:D piekna!!!!
taka duzia mam juz 6 dni :D

Kochana jak mloda wyrosnie ... dasz mi te spiochy???? sa boskie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hihi

Lusia jak dziewczyny mowia masz malenka kruszynke ktora trzeba podniesc, umyc, poswiecic czas... to mimo wszystko ciezka praca dla ciezarnej, dojda mdlosci, sennosc kochana a tu niestety dzieciatko rano wstaje i mamusi daje popalic... chyba ze amsz w domu tesciowa albo mame to pomoga ale jezeli mieszkacie sami to poczekaj az mala bedzie taka... troszke bardziej samoobslugowa... jak bedzie miala 3 latka to mysle bedzie w sam raz... jak dobrze wytlumaczysz jej rodzenstwo to bedzie git ale teraz kiedy ona potrzebuje tyle uwagi Twojej mysle ze jeszcze trzeba poczekac...

znam fajne sposoby na przyzwyczajanie malucha do przyszlego rodzenstwa od kuzynki moze kiedys zapraktykuje :P (mlody mial 4 albo 5 lat)

Kochane- mam dla Was zdjęcie mojej małej :) - jest na skrzynce.

pozdrawiam :)

Ania81 zgadzam się w 100% :)

zgadza się.. niestety starsze dziecko prawie zawsze mocno reaguje na pojawienie się nowego członka rodziny.. u mojego szwagra córka miała 4 lata gdy pojawił się brat i była masakra.. niestety z obserwacji moich znajomych i rodziny wynika, że to jak starsze dziecko przeżywa pojawienie się nowego członka rodziny w większości jest winą rodziców którzy nieumyślnie to starsze dziecko od siebie lekko odtrącają.. wiadomo maluch wymaga sporo uwagi..ale niestety zazwyczaj ta uwaga jest poświęcana kosztem drugiego dziecka. (oczywiście to tylko moje wnioski, jednak chyba coś w tym jest jakby się tak bardziej zastanowić)

Moja szwagierka ma 2,5 roczna córkę i prawie roczną. Starsza bardzo źle przeszła pojawienie się siostrzyczki. Wróciła do smoczka, picia z butelki..
Pozatym, roczne dziecko to obowiązków jeszcze całkiem sporo, a chodząc z brzuszkiem przy nim, może być ciężko.. Wiec dla mnie 2 latka to odpowiedni czas :) Można do przedszkola zacząć zaprowadzać na 4h a w tym czasie zająć się na pełen etat młodszym, kiedy starsze socjalizuje się w grupie równieśników.
ale każdy ma swój pogląd na to :)

Inne tematy z forum

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

Mamusie-wanna czy prysznic? (34 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...