Re: Mamy lutowo - marcowo - kwietniowe 2010. Cz. 54

a niech tam tym razem ja zacznę :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hejka;)

lalka dzięki za wsparcie, ja nawet nie wiem czy mu te 3ki idą czy nie...chyba tak,ale jakoś wolno. Teraz znowu jest super, zasypia sam przed 20 tylko budzi się ok 5....na szczęscie ja jestem rannym ptaszkeim i jakoś to znoszę, jak mówicie - raz lepiej, raz gorzej.
Ostatnio mam fazę, że chciałabym żeby Kuba już do przedszkola chodził, z wielu powodów,ale nie mam teraz chilki czasu a to wymaga opisu....
Miłego wieczorku i trzymajmy się dzielnie razem!

hejka,
u nas faworytem jest zupa pomidorowa, najlepiej z lanymi kluseczkami, Ala mogłaby ją jeść właściwie codziennie, poza tym na apetyt nie narzekam,, ale ala nie je wcale owoców, nie lubi i tyle

asski gratulacje !!

u nas spanie od początku jest bardzo regularne, michaś zasypia około 19 - 20 i budzi się niemal jak w zegarku o siódmej. poleży btrochę wtedy z nami poprzytula się, pogada i dostaje mleczko. W ciągu dnia ma 2 godziny drzemki, czasami nawet trzy, więc nie narzekam :)

martys mój smyk lubi jeść niemal wszystko, ale najbardziej smakują mu dania z makaronem, makaron tak uwielbia, że mógłby go jeść nawet bez dodatków. Bardzo polubił też zupę z dyni, w ogóle lubi takie kremowe zupy oczywiście z makaronem :)
No i parówki też kocha, ale ja jestem niedobra mama i daje mu je rzadko
od dłuższego czasu je już to co my, tyle że mniej doprawione
a uwielbia też rosół zwłaszcza zrobiony przez babcie :)

asski gratulacje!!!!!!1

fiolka, u Kuby wszystko przez zęby, uwierz mi, ale za to jak wyjdą trójki, świat będzie zupełnie inny, Ale teraz chodzi jak w zegarku

Gratulujemy;-)))

Fiolka - pewnie jeszcze wiele razy dzieciaczki nam się będą przestawiać i testować naszą cierpliwość. Musimy chyba poprostu to przetrwać. Raz jest lepiej, a raz gorzej;-)

Uciekam spać, bo jutro wcześnie wstaję do pracy.

Pa!

Asski gratulacje!

ja jestem totalnie padnięta i idę zaraz spac z Michałem
buziaki

Asski a wiec oficjalne GRATULACJE!!

Hahahaha
Witam :)
Dzięki Dziewczyny za wsparcie i kciuki, poszło SUPER :)
Zero stresu, więc zdałam bez problemu :)

Od piątku baluję, świętuję i walczę z atakującym mnie przeziębieniem ;)
Chyba skutecznie...
A wina moja, bo kto w taką pogodę pije drinki z lodem ;)

Przepraszam, że się nie odzywałam, ale mam jakiś wstręt do komputera normalnie :)

Hej Mamusie i dzieciaczki!

Zabawa udala nam sie super, wczoraj to Emi dala dopiero pokaz jakim jest zywym dzieckiem, nie wiem skad tyle sil nabrala. Naprawde byla to swietna zabawa:)

My co do spania to nie mamy stalych godzin, glownie dlatego ze Emi i tak spi ile chce i kiedy chce.

Wlasnie dziewczyny co do jedzenia, napiszcie mi prosze co wasze dzieciaczki jedza najczesciej. Dania i przekaski ktore najbardziej uwielbiaja, moze poddacie mi tym samym jakis pomysl co by moglo zasakowac mojemu dziecku. Ah ten niejadek malutki...

Etka Kuba lezy,ale najpierw mu daje butlę z kakao - a potem leżymy dość długo razem. Ale dziś pobił rekord, zaczynam się podłamywać, że moje pięknie wyregulowane dziecko zaczyna świrować.... najpierw były cyrki z zasypianiem (zaczął chodzć ok 22, potem usypianie na rękach,ale uznaąłm, że to przez mocne przeziębienie i brak spacerów), teraz zasypia znowu przed 20, tyle, że trzeba go chwilkę polulać, potem kładę i zasypia sam. Ale dziś obudził się... o 4.30! Niby dawna 5.30 więc dla niego norma ale mnie to dobiło. Fakt, że ok godziny z nami leżał, fakt, była kolej męża i mąż stanął na wysokości zadania,ale Kuba ciągle wlatywał do sypialni i domagał się żebym wstałą, nawrt mi bluzkę przynióśł do łóżka i rzucał mi na twarz żee niby mam się ubierać! A potem było słodko, psaerek itd poczym Kuba zasnął na drzemkę.... z widelcem w ręku w krzesełku do karmienia pozjedzeniu obiadu! i co gorsze śpi cały czas!!!! Co ja mam robić?:( Mam nadzieję zaraz go dobudzić i porwać na cmentarze na spacerki, żeby go "wykończyć" i żeby poszedłspać o przyzwoitej godzinie (jestem na tyle elastyczna że skłonna jetsem przełożyć usypianie o pół godziny czyli max 20.30). Uffff wygadałam się.

Hej,
my wrócilismy z wyjazdu do rodzinki. Mała jak zwykle była rozpieszczana do granic możliwości. Teraz znowu muszę ją sprowadzić na ziemię;-))))

Fiolka - u nas jak Mała sie obudzi, to poleży trochę z nami, ale gdy tylko zobaczy,że otworzę oczy to od razu zaczyna: "Mama mniam, mniam!!!!. "Mama mnaim, mniam!". No i jak tu leżeć gdy dziecko cierpi z głodu;-)))
Njlepsze jest to,ze ostatnio wymyśla i mówi co chce na śniadanie. Zadaję jej pytanie, ona odpowiada. Zazwyczaj jest to: "jajo" i "kaka" (jajecznica i kaszka). Jajecznicę i parówki mogłaby jeść codziennie.

:) Assaki ma mgr to może sobie grabić;))) myślę, że świętuje;)

u nas wieczór będzie spokojny - Kuba już śpi, ja szykuję tzw "pychotki" - takie małe kanapeczki, herbatka z miodkiem i jakieś filmy. Dzieciaki w bloku chodziły poprzebierane (ww tym roku przygotowałam słodycze, bo Kuba ma sporo kolegów ok 10lat). Kubuś był przebrany za myszkę (pomalowaliśmy go kredką do makijażu - a on malował nas). Było wesoło;)

Ja jestem w nastroju, że nic mi się nie chce... tak bym się chętnie wyspała tzn. pospała tak do 10 żeby nikt mi nie przeszkadzał, nie biegał itd. Kuba wcześnie wstaje,ale w sumie nie drażni mnie to, bo i tak ok godziny, półtorej jeszcze leżę w łóżku (najpierw razem lezymy,a potrem on wstaje i znosi swoje zabawki do nas), ale chciałąbym sobie pospać tak normalnie!

my jesteśmy u dziadków, ale jutro wracamy do Gdyni
generalnie tu w Słupsku regenerujemy się i zbieramy siły na następne tygodnie, bo ma si e kto zająć Alę, poza tym nas karmią i generalnie nic nie musimy i to jest bossssskie :))

no a asski nic się odezwała, oj grabi sobie, grabi............ :)

Asski, mozna juz gratulowac?:)

Dziewczyny macie jakies plany na dzisiejszy wieczor? My wybieramy sie z Emilka i jej kolezanka na bal z okazji Halloween:) Czuje, ze bedzie fajna zbawa!

Pozdrawiamy!

asski, co tam? odezwij się :)

lalka, no trochę lipa z tym telefonem, wiem coś o tym, właśnie te potracone kontakty są najgorsze :(

a akcja z Młodą na uczelni - super, jestem ciekawa czy moja by wytrzymała

u nas niestety spanie przed 20 nie wchodzi w grę kiedy mąż jest na lądzie, za to jak ja siedze w pracy to sobie odsypiają do 10 :)

hejka;) ja też tylko na sekunde.... u nas ok:) Kuba zdrowieje, katarek jeszcze tylko pozostał,ale jakoś prostuje nam się zasypianie wieczorne - wracamy do zasypiania o normalnej porze (przed 20) Ufff!!!

Assaki jak tam? mgr?

hejka, ja znowu w pracy
Asski, ja rozumiem, że świętujesz, ale odezwij się jak poszło :)

wczoraj miałm niezłą akcję, ja po południu miałm zajęcia z zaocznymi, małą miał się zająć mąż, ale miał poważną sprawę, która sie przeciągnęła do 21; no to nie ma kto zostać z dzieckiem, na serio, moja mama w Słupsku, a tutaj my sami, no i....... pojechałam do pracy z Alą, całkiem nieźle to zniosła, ba! niesamowicie jej się podobało pisanie po tablicy kredą, takze rośnie chyba mały student :)

Asski - można już gratulować??? To ja pierwsza - GRATULUJĘ;-))))

Wpadłam tylko na chwilę, bo muszę iść spać. Jutro czeka nas ciężki dzień. Wyjeżdżamy do rodziny męża i czeka nas długa podróż.

Zyczymy miłego weekendu!!!!

assski, trzymam mocno kciuki !!!!!!!! a jutro już będzie po wszystkim :)

Alunia dzis szyko usnęła, a Tomek zrobił pizzę i jeszcze czekamy aż się upiecze, trochę późno, ale wrócił z pracy przed ósmą...

Asski trzymamy kciuki! i nie stresuj się!

u nas z zasypianiem..... w dzień niania pyta Michała "co teraz robimy?" na co Michał "aaa" i poszedł do łóżka, za to wieczorem najlepiej jak rodzice oboje zasypiaja z nim, a jeszcze lepiej jak sami zasną:)

no i Michał jak tylko wrócę do domu to soti pod drzwiami i jęczy żeby... zamknąć drzwi i dać mu klucze! bo wtedy to juz mama nie wyjdzie:)

Inne tematy z forum

nie daje rady,mam juz dosc...... (27 odpowiedzi)

Musze sie wygadac,przepraszam ze tu ale nie mam komu;( Mam 26lat i okolo 100000tys dlugu przez...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Wyprawka dla dzidziusia, kiedy zacząć kupować? (38 odpowiedzi)

Hej, kiedy zacząć kupować wyprawkę dla dzidziusia tak (na raty)? I co kupować najpierw a co w...