Re: Wrześniowo-Październikowo-Listopadowe mamusie z dzieciaczkami 2010 #30

Rozpakowane :)

Oli_AG 20.09.2010 *córeczka Pola 1900g 41cm Redłowo cc 32TC
julianka29 23.09.2010 *synek Kacper 3020g 51cm
Monika.gda 28.09.2010 *synek Adaś 4350g 58cm sn 40TC
kaoma- 29.09.2010 *córeczka Pola 3280g
rabitka- 04.10.2010 *synek Franek 2950g,57cm 37TC
malinka222 05.10.2010 *synek Dorian 3750g
kwiatek2010 09.10.2010 *córeczka Michalinka 3700g 57cm Zaspa 39 TC
zocha_ma 09.10.2010 *córeczka Ula 3270g 54cm,41 TC
alfaluna 10.10.2010 *synek Tomek 3580g 57cm 40tc
Ania 12.10.2010 *synek Piotruś 3800g 60cm 40tc Wejherowo
paula2411 14.10.2010 *córeczka Wiktoria Kornelia 3010g52cm Wejherowo 38tc
o0oannao0o 18.10.2010 *córeczka Zosia 4150g 56cm Redłowo sn 40tc
Luiza 18.10.2010 *córeczka Wiktoria 3840g 55cm 40TC
agnieszka23 21.10.2010 *córeczka Zośka 3760g 56cm Wojewódzki sn
Joasia 22.10.2010 *synek Robert 3400g 52cm Kliniczna 40tc
Daria 22.10.2010 *synek Oliwier 3310g 52cm Wejherowo cc 41TC
modliszka 24.10.2010 *córeczka Zuzia 3340g, Zaspa, cc 39tc
Anka_Gda 24.10.2010 *córeczka Amelka 3300g 55cm Wojewódzki 42 tc
gosik14 26.10.2010 *synek Antoni 3960g 58cm Wojewódzki sn 40tc
Venika 27.10.2010 *córeczka Oleńka 3250g,53cm Redłowo cc 40TC
majls 28.10.2010 *synek Tomek 3750g,57cm,Wejherowo cc 39TC
elisss 28.10.2010 *synek Aleks 3600g 57cm Kliniczna cc
Balbinka27 03.11.2010 *synek Adaś 3350g,54cm Redłowo, sn 40TC
agnieszka25 05.11.2010 *synek Wojtuś 3500g,48cm 37tc
Agnesita 10.11.2010 *synek Mikołaj 3650g,56cm Kliniczna sn 41 tc
Mimunia 11.11.2010 *synek Marcin 3700g 55cm 40Tc sn
Rybcia6 11.11.2010 *synek Szymon 3655g 56cm 40tc sn
Izuniak 11.11.2010 *synek Nikodem 3390g 53cm 40tc sn

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Wrzesniowo-Pazdziernikowo-Listopadowe-mamusie-z-dzieciaczkami-2010-29-t205179,1,130.html
Zakładam nowy, tamten już długi :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

świetnie wiadomości dotyczące serduszka niech bije jak dzwon :)

My tez mamy rytm dnia owszem srodek nie zawsze jest identyczny bo a to cwiczenia a to zakupy a to znajomi itp ale wieczór to zazwyczaj 19:30 /20/30 kapiel masarz smarowanko ubieramy sie tata robi butle karmi Pole ja w tym czasie kapie Maksia i po odbiciu Poli siadamy i czytam im bajkę pola 5 minut i ląduje w kołysce i zasypia bez zadnego bujania noszeia itp buziak i kimonko wstaje miedzy 7 a 8 rano i zaczyna od mleczka potem toaleta przebieranko tulimy sie i laduje na macie lub hustawce lub lezaczku i tak z 30 minut zebym mogla doprowadzic lozka itp potem cwiczymy sobie i to co wypada po koleji oczywiscie spacer o 13 do przedszkola po Koksia jak jest ladnie to i 2 razy dziennie po 1/2h okolo 11/12 zamiast mleczka dostaje juz warzywko lub owoc
srodowiskowa sprawdzi czy dzidzia cala czy nie zaniedbana zapyta sie czy sobie radzicie przeluka katy pobiadoli zostawi ulotki i pojdzie :)

Kurcze,nie wchodzi mi zdjęcie:-(Na stronie suwaczka jest,a tu jak wklejam nie ma:-(Coś chyba źle zrobiłam.

Ups,zapomniałam się zalogować i nie pokazał się mój suwaczek:-)

Witajcie mamuśki!Besztam się za to że tak zaniedbałam forum.Postaram się to nadrobić.Podobnie jak Kaoma mam już za sobą pierwszą miesiączkę po porodzie.Nigdy tak źle się nie czułam!Przez pierwsze 2 dni tak mnie ciągnęło w kroku,że ledwo chodziłam.Zaczęłam brać pigułki Cerazette,ale jak skończę karmić piersią przejdę na te które brałam przed ciążą.A Wy dziewczyny stosujecie już jakąś antykoncepcję?
Jeśli chodzi o rytm dnia to wydaje mi się że w końcu go wypracowaliśmy.Mały ma stałe godziny drzemek w ciągu dnia,kąpieli i wieczornego zasypiania.Na spacery też staram się chodzić o podobnych porach,ale tu zawsze jest jakiś poślizg;-)Muszę powiedzieć że taka konsekwencja i plan dnia robią dużo dobrego.Dziecko jest spokojniejsze,bo wie czego ma się spodziewać,a ja wiem jak rozplanować mój dzień.

U nas wygląda to mniej-więcej tak: ok.6 rano jest butla po nocy i ewentualna zmiana pieluchy i dalej w kimę. Śpi tak do 8:30 i zaczyna się wybudzać, marudzić itp. Wtedy ja mykam dla niego po herbatkę, aby wypił przed następną butlą. Po ok.pół godzinie jest mleczko i czekamy aż w brzuszku się ułoży. Następnie przebieranie i poranna toaleta. Po tym wszystkim idzie w kimę, wcześniej trochę się porozgląda, pobawi. Śpi tak do południa,kiedy jest znów czas na butle. Po niej chwila, aby ułożyło się w brzuszku a następnie przebieramy się i idziemy na spacer. Po spacerze dosypia zazwyczaj w wózku do następnego jedzenia. Jak zje, odpocznie, to znów się przebieramy i odpoczywa sobie w leżaczku, ewentualnie mata, troszkę pochodzimy sobie, poprzytulamy się, zdarzy mu się znów kimnąć i tak do następnego posiłku. Po tym kolejnym staram się, aby nie spał do kąpieli. Kąpiel jest zazwyczaj 20-20:30, następnie butla i spanie. Raz przesypia całą noc, czasem się budzi ok1 na jedzenie, lub ok22 trochę pomarudzi. I tak w kółko każdego dnia:)
Czasem dochodzą atrakcje w stylu wizyta u babci, znajomych lub sklep, ale godziny spania się trzymamy.

mam jeszcze pytanie do Was. Pisałyście, że macie ustalony już rytm dnia. Napiszcie może co i jak się u Was dzieje, bo my mamy zupełny bezplan ;( Z Miśką było wszystko poukładane, a teraz...

image

Uploaded with ImageShack.us
Nasze maleństwo :)
Kardiolog powiedział, że z serduchem wszystko ok, słychać szmery, ale ten typ tak ma. Antoś był bardzo grzeczny i dr powiedział, że ma naprawdę dzielnego pacjenta :) Mógł wszystko dokładnie posprawdzać po 2, 3 razy dla pewności. Widziałam serducho młodego na monitorku, ślicznie bije dla mamusi :)
Pozdrawiam wieczornie i dobranoc.
Ps. jutro wizyta tej babeczki, pielęgniarki środowiskowej. Zobaczymy czego chce.

Gratulacje dla Poleńki z okazji 4 miesięcy:):):)

Dzięki Oli za wsparcie:)

pozdrawiamy

P.S. czekamy i liczę, że może dr Bałanda odpisze;)

dzięki dziewczyny

Kwiatek głowka do góry no i pchać się do dr Bałandy
ja raz na nia czekalam 10h glodna chlodna itp ale warto bylo kilkakrrotnie dzwonilam tez do niej niesety czesto ona nie odbiera ale po napisaniu smsa oddzwaniala zawsze no i moja Pola bardzo duzo jej zawdziecza mam nadzieje ze i wam pomoze

Nas czeka jutro wizyta u pediatry w rejonie. Wpuszczą nas tylko na dzieci chore i do izolatki:( ale dzięki temu mała nie będzie miała kontaktu z innymi wirusami/bakteriami. Potem pojedziemy pobrać krew do Brussa no i będziemy czekać na wizyte u polecanej na forum dr Bałandy lub K.Marka.

Malutka generalnie ok:) ma mniejszy apetyt a kupki nadal śluzowe, zielone:( probiotyki podajemy:) najwazinejsze, że w nocy spi nada pieknie:)

pozdrawiamy

Hej u Nas dzisiaj wzxgledny spokoj,ale mi sie nic nie chce:P maz pojechal po mate dla malej,bo stara sie niestety posypala, my dzisiaj na spacerku tez bylysmy, ale tylko godzinke, co do diety dukana to ja chce na nia przejsc bo mam jakies 20kg do zzutu,masakra ile sie tego nazbierało,miłego popoludnia mamuski,i wszystkiego naj dla Polci

Do przeczytania:)

http://dziecko.onet.pl/58124,6,mleko_matki_to_za_malo,artykuln.html

Moja mama jest na diecie dukana od od połowy listopada i schudła już 12 kg a uwierz mi ,w swoim ponad 40 letnim życiu naprawde sporo przetestowała diet urodziła 4 dzieci wiec jej sie nazbierało dopiero ta dieta skutkuje.nigdy w az tyle nie schudła i kupiła sobie tez jak była w polsce ksiazke przepisy diety dukana

najlepszego dla Polci

my śmigamy na bulwar pospacerować

A mam takie pytanko jeszcze, była któraś z was na diecie dukana? jeśli tak to prosze podzielcie się wrażeniami bo od pon.zamierzam na to przejść razem z moim lubym -kupiłam już nawet książke :) ja mam do zrzutu 4kg on jakies 6.
A i jeszcze jedno pyt. bo wczoraj pojawiła się propozycja od kuzynki mojego męża-młoda laska, studentka 22 lata, że może zajmować sie Polcia wieczorami jakbyśmy chcieli gdzieś wyskoczyć. I tak się zastanawiam jak to zrobić żeby mała jej zaufała bo wiadomo że nie będzie do nas codziennie przychodzić.

Hej dziewczyny, ja dziś jestem dentka totalna :( dostałam w końcu @ i umieram, opuchnięta, obolała totalna masakra. No i teściowa w sobote wylatuje więc już w ogołe łapie doła. Młoda budzi się co 3,5 max 4 h w nocy i ja już nie wiem co robić. Oszustwo z herbatą zamiast mleka nie wyszło, bo mała nie chciała tego pić płakała i denerwowała się. Wpadłam więc na pomysł dosypania kleiku ryżowego do mleka żeby zapchać jej ten brzuch chociaż na 6h. Padam na twarz...
Miłego dnia :)

Oli, dla Antosia też, bo to wyczyn ;)
Normalnie co ok 2-3 godziny budzi się na cyca.
Wszystkiego najlepszego dla Poleńki. Och te nasze dzieci się starzeją. Na szczęście my nie :))
Wklejam tu linka do ankiety, wkleiłam w poprzednim wątku, ale już nieaktualnym. Może skorzystacie.

http://www.streetcom.pl/language/pl-PL/Ankietaopieluszkachdlaznajomych?code=2A0D4EF6-CBE5-4547-A3FE-39E87AA45E86

Można dostać próbki pieluszek. Tylko jak dziewczyny mówią, trzeba zaznaczyć, że się nie zna tych pampers S&P
My dziś mamy badanie serduszka Antosia. Dam znać wieczorkiem co i jak. Wczoraj zamiast szczepienia była wizyta z małym, bo ma katar, kicha. Lekarka chciała go zaszczepić, bo mówiła, że jak nie ma gorączki powyżej 38 to można szczepić. NO, ale nie mieliśmy jeszcze wykupionej więc w poniedziałek idziemy na szczepienie.

U nas całkiem spokojnie. Ogarnęłam chatę, rozwiesiłam pranie, nawet wstawiłam zupę. Adaś kima na górze, pewnie niedługo się obudzi. Jedzonko i na spacerek. Wczoraj kolejny raz jabłuszko poszło w ruch z domowego soku a dziś nawet dostanie troszkę ze słoiczka, nie ma żadnych sensacji a wręcz przeciwnie kiszki zaczęły pracować:)

Brawa dla Miśki :)

u nas chorubska ciąg dalszy :/ ja ledwo żyje

Polka o 13:10 skończy 4 miesiące matko ten czas tak zleciał że szok 2 dni temu wazona 4290 im prawie 54cm wiec pieknie wyrosła
pięknie chwita zabawki śmieje sie dzwiga sie do siadania wiec naprawde nie ma duzej roznicy miedzy rówieśnikami
wziełam się dzis za mega porzadki chodz w trakcie choroby to malo inteligetne ale koksiu uwalil mi kolyske od czekolady no i po 3 dniach to zarastamy koksa zabawki sa wszedzie ja chce gosposieeeeeeeeeee

To od razu się pochwalę, Maryśka ani razu się nie obudziła w nocy, rano sucha pielucha (tylko na noc zakładamy), Antoś ok 1,30 się przebudził, ale nie zapłakał więc wzięłam go na wstrzymanie, tzn czekałam co dalej. No i dopiero zawołał ok 5!!!
Pozdrawiam!