Re: Wrześniowo-Październikowo-Listopadowe mamusie z dzieciaczkami 2010 #30

Rozpakowane :)

Oli_AG 20.09.2010 *córeczka Pola 1900g 41cm Redłowo cc 32TC
julianka29 23.09.2010 *synek Kacper 3020g 51cm
Monika.gda 28.09.2010 *synek Adaś 4350g 58cm sn 40TC
kaoma- 29.09.2010 *córeczka Pola 3280g
rabitka- 04.10.2010 *synek Franek 2950g,57cm 37TC
malinka222 05.10.2010 *synek Dorian 3750g
kwiatek2010 09.10.2010 *córeczka Michalinka 3700g 57cm Zaspa 39 TC
zocha_ma 09.10.2010 *córeczka Ula 3270g 54cm,41 TC
alfaluna 10.10.2010 *synek Tomek 3580g 57cm 40tc
Ania 12.10.2010 *synek Piotruś 3800g 60cm 40tc Wejherowo
paula2411 14.10.2010 *córeczka Wiktoria Kornelia 3010g52cm Wejherowo 38tc
o0oannao0o 18.10.2010 *córeczka Zosia 4150g 56cm Redłowo sn 40tc
Luiza 18.10.2010 *córeczka Wiktoria 3840g 55cm 40TC
agnieszka23 21.10.2010 *córeczka Zośka 3760g 56cm Wojewódzki sn
Joasia 22.10.2010 *synek Robert 3400g 52cm Kliniczna 40tc
Daria 22.10.2010 *synek Oliwier 3310g 52cm Wejherowo cc 41TC
modliszka 24.10.2010 *córeczka Zuzia 3340g, Zaspa, cc 39tc
Anka_Gda 24.10.2010 *córeczka Amelka 3300g 55cm Wojewódzki 42 tc
gosik14 26.10.2010 *synek Antoni 3960g 58cm Wojewódzki sn 40tc
Venika 27.10.2010 *córeczka Oleńka 3250g,53cm Redłowo cc 40TC
majls 28.10.2010 *synek Tomek 3750g,57cm,Wejherowo cc 39TC
elisss 28.10.2010 *synek Aleks 3600g 57cm Kliniczna cc
Balbinka27 03.11.2010 *synek Adaś 3350g,54cm Redłowo, sn 40TC
agnieszka25 05.11.2010 *synek Wojtuś 3500g,48cm 37tc
Agnesita 10.11.2010 *synek Mikołaj 3650g,56cm Kliniczna sn 41 tc
Mimunia 11.11.2010 *synek Marcin 3700g 55cm 40Tc sn
Rybcia6 11.11.2010 *synek Szymon 3655g 56cm 40tc sn
Izuniak 11.11.2010 *synek Nikodem 3390g 53cm 40tc sn

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Wrzesniowo-Pazdziernikowo-Listopadowe-mamusie-z-dzieciaczkami-2010-29-t205179,1,130.html
Zakładam nowy, tamten już długi :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kurczę moja mała też się jeszcze przewrócić nie umie ale intensywnie próbuje :)

Kurczę ale się dziewczyny rozpisujecie nie nadążam za wątkiem :)
Nie zawsze mam czas napisać ale czytam zawsze :)
U nas lekki katarek ma malutka, więc narazie nigdzie z domu się nie ruszam, żeby się bardziej nie przeziębiła.
Wczoraj przyszedł nam nowy leżaczek do 18 kg, bo ten do 9 kg już się mały robi, a raczej dupka ciężka i prawie na podłodze siedzi :)
Ząbków jeszcze nie widać, czekam z niecierpliwością :)
Jeszcze się mieścimy w 62 ale już niedługo i trzeba nową partię ciuszków kupywać. Ostatnio troszkę sukieneczek wiosennych nabyłam w fajnym second handzie na starówce, naprawdę ładne rzeczy mają ale nie należą do najtańszych ale w porównaniu do cen w sklepach i tak ratuje budżet gdzieś o połowę.

Ja bym była chętna na tą zniżkę do Rossmana :)

:) Gratulacje dla Uleńki:):) nasza mała jeszcze się sama nie przewraca, sądzę, że to z powodu osłabienia po tych ostatnich przebojach...

Malutka pięknie spała - zasnęła po 20, potem po 22 obudziła się na jedzonko prawie przez sen (wcześniej jadła koło 19), no i przespała do 6:)

Pozdrawiamy i miłego dnia:)

u nas tez przewroty pełna parą z brzucha na plecki i już próbuje w druga stronę :))u nas od jakiegoś msc pobudka kolo 3 i potem spanko do 7-8. Mała waży 5800 i karnie tylko piersią ale w kwietniu wracam do pracy i chciałabym od marca zacząć jednocześnie podawać mm. Poza tym mała śmieje się już głośno i z wielka radością rzuca swoja ulubiona grzechotka dbając o moja dobra kondycje :) niestety czasami problem bączkowy się pojawia. No chyba muszę zmienić pediatrę bo ta jakaś mało kumata i w związku z tym czy możecie polecić jakiego pediatrę z przychodni na świętokrzyskiej?

oooannnaooo :P moge oddac,tylko ja jestem z gdyni z redłowa konkretnie wiec nie wiem jak sie umówimy,( napisz jak Ci odpowiada odbiór)u Nas dzisiaj pobódki standardowo o 2 i 6 troche sie malej pozmienialo, nasza w tej chwili wazy ok 6,800 i juz od jakiegos czasu r.68 :) pogoda dzisiaj do d... masakra a tak fajnie Nam sie wczoraj spacerowało,miłego dnia kobietki,pozdrawiam

aaaa no i wrzucamy już rozmiar 68!!! :D

dzisiaj znowu u nas 4 pobudki ale tylko raz podeszłam do łóżeczka i położyłam małej rękę na pleckach i zasnęła, pozostałe kilka razy zasypiała sama po piśnięciu kilka razy. widzę światełko w tunelu!:)

Ulka właśnie fika na macie, od kilku dni obraca się sama z brzuszka na plecki a minę ma wtedy taką jakby pytała "kto mnie znowu przełożył na plecy bez pytania??" :)))

Zocha czyli i ty i Ula jesteście bardzo dzielne:):):) myślę, że szybciutko malutka się przestawi:) nasza Michasia natomiast chyba jednak troszkę się nauczyła, że jak się wygina w "C" i krzyczy to hop na ręce.... dziś po takiej "awanturze" hop na ręce, smoczek i lulu:) ona jak zaśnie zaraz wypluwa. W nocy generalnie się nie budzi, jedynie wczoraj.... zobaczymy jak dziś.

Też planujemy w weekend wypad na spacerek nad morze;)

Przesyłamy gorące pozdrowienia:)

Balbinka to dawaj znać jak się będziesz wybierała :) a u nas Ulka nie budzi się gdy smoczek jej wypada, ona z nim zasypia i zaraz potem go wypluwa i śpi dalej. tylko kiedy czasem się przebudzi tak po prostu to wtedy nie umie zasnąć bez tego smoczka w pyszczku, ot taki nasz problem, ale jestem twarda ;) i taj jak piszesz kwiatek ćwiczę wytrwałość i cierpliwość swoją i małej :) dziś Ula zasnęła po 10 minutach :):)

kwiatek hurra, że nie ma gronkowca, hurra że wiadomo co Michalince i jak to leczyć i hurra że miała dziś dobry dzień :)

ja z tych rzadziej zaglądających, ale u nas wszystko w porządku. Franek waży już ponad 6 kg, cały czas jest na moim mleku, także na szczęście żadnych jazd nie mamy. Czasami czytając Wasze przeboje, to boję się , że może ja czegoś nie zauważam u mojego synka. No ale może przesadzam :)

Tak przy okazji dostałam gratisowy zestaw hipp i takie kupony zniżkowe do Rossmanna i oddam kupony na oliwkę pielęgnacyjną, szampon, krem na odparzenia, krem do twarzy i ciała, mleczko pielęgnacyjne, płyn do kąpieli.
Prócz tego na herbatkę, danie lub zupkę.
wszystko Hipp, a zniżki to 20 lub 25%.
czy któraś z Was by chciała?

paula ja jestem chetna na Nan

hej,faktycznie sie rozpisalyscie,my tez dzisiaj na spacerku nad morzem,mala w miare spokojna,ale noc tez mialam ciezka, jak ktoras z Was uzywa mam do oddania 2 opkowania nan pro1

Drogie mamusie;):)

U nas EUREKA:):) w końcu wiemy co i jak:):):) fatalne wyniki bad. kału i to clostridium dificile to reakcja po Bactrimie:( mała nie trawi teraz prawidłowo, a jesli byśmy nie zadziałali miałaby zapalenie trzustki.

Ale wszystko OK:) to co wczoraj bylo to na 90% reakcja na marchewkę;(
byliśmy u dr Bałandy:):) Mała musi dostać przez 10 dni metronidazol chemioterapeutyk na bakterie beztlenowe, bo ta clostridium teraz jej jelitka jeszcze uszkadza.... nietolerancja tez z tego powodu, nawet w USG brzusia widac węzły powiekszone:( Ale wiemy juz też, że mała ma niewielki refluks, i dlatego płacze po jedzeniu.... kaszlała często po jedzeniu no i ulewała ale niewiele....

teraz leczenie tego closridium 10 dni, debridat i probiotyki w mocniejszej dawce no i lek na refluks- za 4 miesiące śladu po refluksie nie powinno być:) Mam nadal być na Bebilonie Pepti:) rozszerzanie diety jak mała skończy 5 miesięcy, bo na razie jelitka w opłakanym stanie...
DZIEWCZYNY nie ma juz gronkowca:) właśnie wynik przyszedł:) także alebo to zasługa Bactrimu (który niestety zniszczył jelitka), albo to był błąd laboratoryjny....

Mała ma sie dziś znacznie lepiej jest wesolam usmiechnieta i nie placze;)

Takze mam nadzieje, ze na tym koniec kupkowego tematu!:):)

Zocha nasza mala w zasadzie smoczek od swieta chce- na spacerze i rzadko do snu:) podziwiam twoją wytrwałość:):) Ula sie na pewno odzwyczai...
Balbinka oby mleczko służyło małemu:)

Oli zdrówka dla Poleńki:)

pozdrawiamy

u nas ze smoczkiem identycznie jak u balbinki - wlaściwie tylko do zasypiania i po jedzeniu.

Dzięki Kaoma, my dostaliśmy dziś bebilon pepti, zobaczymy jak mały na niego zareaguje. Szczepienie obyło się bez większy sensacji, Adaś podszedł do sprawy po męsku:) Przybiera też miarowo- kolejne 800gr i jesteśmy łącznie na plusie 5600kg.
Zocha, jak zrobi się ciepło to my też wybierzemy się na molo w Orłowie, więc jest szansa, że upolujemy Ciebie z Ulą:)
U nas z tym smoczkiem to trochę dziwnie, generalnie to ciągle go ciumka i zasypia także z nim, ale jak się budzi to nigdy z tego powodu, że mu wypadł, zawsze jest to sprawa głodu. Bardzo często też sam wypluwa smoczek, sądzę, że im bardziej będzie się interesował światem, tym bardziej będzie odchodził w odstawkę. Po karmieniu zawsze dostaje smoka, bo jest wiecznie nienajedzony, więc go trochę oszukuje;)

Hej laski, rozpisałyście się ze hoho, nawet nie mam czasu czytać tylko tak przeleciałam jednym okiem bo Polcia dzis marudzi, drugi ząb juz jej wychodzi, teraz usnęla a ja biore się za sprzątanie, bo syf i malaria w chacie.
Balbinka ja używalam mleczka HIPP, od urodzenia do momentu jak malej nie zaczeły się kolki wtedy przeskoczylam na comfort.
JAk chcesz moge Ci dać całe opakowanie zamknięte bo stoi i się kurzy :)

laski trzymam kciuki za wasze maluszki, żeby zdrowiały!!!!

my dziś znowu na spacerze w orłowie, pełno mamuś z dzieciaczkami, wózkami i emerytów ;P ale pogoda cud miód oby tak było jeszcze długo bo wtedy aż się chce zasuwać na spacer nad morze.

od kilku dni oduczam Ulkę ciamkać smoka i padam na twarz, bo ciągle muszę co 2 godziny ściągać pokarm a to zajmuje masę czasu a do tego Ulka średnio współpracuje z tym odwykiem. ostatnio skumałam że uzależniła się od smoczka i już nie potrafi bez niego zasnąć, wcześniej był luz raz ze smokiem raz bez a potem straciłam kontrolę i jak skumałam że w nocy nie budzi się z głodu tylko dlatego, że po przebudzeniu nie umie zasnąć ponownie jak nie ma smoczka w buzi to zdryfiłam i wzięłam się za odwyk. dość drastyczny bo nie dostaje smoka nawet jak nie śpi, jednym słowem totalny detox ;) i tak jedziemy z koksem już 3 pełne doby i raz jest lepiej a raz gorzej, usypianie teraz zajmuje trochę czasu, raz 10 minut innym razem godzinę:/ ale najgorsze jak obudzi się w nocy i płacze przez 2 godziny, łatwo nie jest bo niby nic złego jej się nie dzieje ale płacz rozczula, ale póki co jestem twarda ;) w związku z tym sypiam ostatnio po 3 godziny na dobę! :((( taki dzień świra, karmienie, zabawa, usypianie, ściąganie pokarmu i tak w kółko:/ jak się to wszystko skończy to jak ruszę z domu w tango to... hulaj dusza piekła nie ma :)

no i też piszę rzadziej bo czasu brak:/

a dziś Adasko skonczył 4 msc :) najlepszego ciekawe jak tam u Nich mam nadzieje ze małżenskie klopoty się skonczyły a mały duzy Adasko zdrowiutki

wogule ciekawe co słychac u mamuś zadziej zagladajacych

my juz po wizycie u doktorki nadal antybiotyk niestety w pon do kontroli ale juz napewno jesy duzo lepiej przy okazji sie troche dotleniłyśmy
w pon musze zatem odwołać rehabilitacje
rano lekarz o 18 usg brzuszka i zobaczymy co z tym nieszczesnym jajnikiem

a teraz to ja ide sie polozyc ehheheheh

aaaa dzis spróbowałam dać malej tetre ciekawe czy wyjdzie uczulenie czy nie

Hehe:) )) Oli w końcu poczułaś niemowlaka w domu:D Sądzę, że w przypadku Poli, to jednorazowy, max .sporadyczny wybryk. Po niej po prostu widać aniołka:)
Moje dziecię zasnęło przed 22 i obudziło się o 7, bez jedzenia. I ja teraz trochę zgłupiałam, bo to już nie pierwszy raz jak przesypia noc, czy on jest głodny jak się budzi, czy nie..mch....
Mam nadzieję, że coś nam dziś doktorka podpowie odnośnie mleka. Połączymy szczepienie ze spacerkiem, bo pogoda cudna:) Moje koty rano od słońca nagrzane były jak kaloryferki.
Ja staram się nie nosić małego jak krzyczy wieczorem- jak jest to zaraz po jedzeniu, to wiem, że zalega mu w brzuszku i musi dosłownie się wylać, ale później to on w łóżeczku a ja nad nim. Często też wychodzę. Na rękach albo jeszcze bardziej się ekscytuje, albo zasypia i przy próbie odłożenia do łóżeczka jest cyrk, a on już swoją wagę ma, a jak mi się przyzwyczai, to będę bujać się z nim tak każdego wieczora.