Re: Wrześniowo-Październikowo-Listopadowe mamusie z dzieciaczkami 2010 #30

Rozpakowane :)

Oli_AG 20.09.2010 *córeczka Pola 1900g 41cm Redłowo cc 32TC
julianka29 23.09.2010 *synek Kacper 3020g 51cm
Monika.gda 28.09.2010 *synek Adaś 4350g 58cm sn 40TC
kaoma- 29.09.2010 *córeczka Pola 3280g
rabitka- 04.10.2010 *synek Franek 2950g,57cm 37TC
malinka222 05.10.2010 *synek Dorian 3750g
kwiatek2010 09.10.2010 *córeczka Michalinka 3700g 57cm Zaspa 39 TC
zocha_ma 09.10.2010 *córeczka Ula 3270g 54cm,41 TC
alfaluna 10.10.2010 *synek Tomek 3580g 57cm 40tc
Ania 12.10.2010 *synek Piotruś 3800g 60cm 40tc Wejherowo
paula2411 14.10.2010 *córeczka Wiktoria Kornelia 3010g52cm Wejherowo 38tc
o0oannao0o 18.10.2010 *córeczka Zosia 4150g 56cm Redłowo sn 40tc
Luiza 18.10.2010 *córeczka Wiktoria 3840g 55cm 40TC
agnieszka23 21.10.2010 *córeczka Zośka 3760g 56cm Wojewódzki sn
Joasia 22.10.2010 *synek Robert 3400g 52cm Kliniczna 40tc
Daria 22.10.2010 *synek Oliwier 3310g 52cm Wejherowo cc 41TC
modliszka 24.10.2010 *córeczka Zuzia 3340g, Zaspa, cc 39tc
Anka_Gda 24.10.2010 *córeczka Amelka 3300g 55cm Wojewódzki 42 tc
gosik14 26.10.2010 *synek Antoni 3960g 58cm Wojewódzki sn 40tc
Venika 27.10.2010 *córeczka Oleńka 3250g,53cm Redłowo cc 40TC
majls 28.10.2010 *synek Tomek 3750g,57cm,Wejherowo cc 39TC
elisss 28.10.2010 *synek Aleks 3600g 57cm Kliniczna cc
Balbinka27 03.11.2010 *synek Adaś 3350g,54cm Redłowo, sn 40TC
agnieszka25 05.11.2010 *synek Wojtuś 3500g,48cm 37tc
Agnesita 10.11.2010 *synek Mikołaj 3650g,56cm Kliniczna sn 41 tc
Mimunia 11.11.2010 *synek Marcin 3700g 55cm 40Tc sn
Rybcia6 11.11.2010 *synek Szymon 3655g 56cm 40tc sn
Izuniak 11.11.2010 *synek Nikodem 3390g 53cm 40tc sn

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Wrzesniowo-Pazdziernikowo-Listopadowe-mamusie-z-dzieciaczkami-2010-29-t205179,1,130.html
Zakładam nowy, tamten już długi :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pola uwielbia brzuszek a zabawkami sie interesuje wszystkimi lapie sie juz za wiekszosc :)
co do tej akurat to jeden z niewypalów niesety jest dla3+ ale chyba dla naprawde mega duzych dzieci kładac ja na pleckach owszem stupek dotyka ale panel jest na wysokosci brzuszka wiec sie wkurza ze nie da rady zlapac wiec tylko w tej opcji puki co nie polecam za tem kupowania sa fajniejsze naprawde ja naszczescie mam ja po koksiu.

co do LaURY to tez wyslalam smski no i nasze 1% leci do cukiereczka

ja dzis chyba zwariuje tak mnie glowa łupiee

Ja na Laure juz eska wysłałam :) miłego dnia kobietki :D

Oli Twoja Poli rośnie jak na drożdzach, dobrze że zamieściłaś tą fotke bo mam identico zabawke dla mojej to jej jutro podsune może się zainteresuje.

Hej dziewczyny, ja ledwo żyje od dwóch dni pęka mi glowa i nie wiem od czego, podejrzenia padają na YAZ antydzieciowe biore dziś 7dzień. Poprostu czuje się okropnie, dobrze że jest moja mama to zajmuje się Polcią bo ja całe dnie leże i faszeruje się ibupromem :(
Dostałam dziś becikowe, wow cały tysiak postanowiłam podzielić się z Laurą do czego i was zachęcam, a o wysyłaniu SMSów na bloga to juz nie wspome :)
Balbinka dzięki za mleczko :)

Oli z Poli to prawdziwa pannica:) )) Jak ślicznie leży na brzuszku, ile ja bym dała żeby mój diabełek też tak chciał. U nas wieczór raczej z tych burzliwych, Adaś uparcie chce postawić na swoim i ma w nosie wieczorne spanie. Buczy w łóżeczku...buuuuczekk.

Ale duza dziewczynka:) super:)

Trzymam kciuki za zdrówko Poli:) dr Bałanda na pewno pomoże:)

cosik nas scielo :/

image

no to super :) lekarz naprawde dobry
my mamy 2 antybiotyki do piatku w piatek umowiłam się z Bałandyn
wiec mam nadzieje ze sie juz wszystko szybko skonczy bo nie mam juz sily i kasy ;/

image

Uploaded with ImageShack.us

Dzięki dziewczyny!!!, jesteśmy już zapisani na przyszłą środę no i na przyzwoitą godzinę, bo na 16.
Zaraz mykam brać się za odśnieżanie a Adaś potowarzyszy mi w wózku, bo na dalsze spacery trudno się dziś wybierać.

Kwiatek poproszę na priv, tel do dr Bałandy, ile bierze za wizytę domową, czy dojeżdza do Gdyni czy też przyjmuje w Gdańsku, w jakie dni. skelle@gazeta.pl z góry dziękuję za pomoc

tak tak Urbanowicz :D POLECAM GORACO
Kwiatek bardzo się ciesze że dr Bałandyn was przyejeła to jedna z najlepszych :)

Kurcze o 13 ide z mala na kontrole jak ta znowu cos mi wymysli tele i lece do Dr Alicji
nie mam juz sily latac od lekarza do lekarza bo komus tak sie chce

Ile się muszą takie malutkie dzieciaczki nacierpieć przez niekompetentnych lekarzy,takich to szerokim łukiem unikać.
Balbinka nie wiem jak Oli ale my byliśmy u dr.Ryszarda Urbanowicza bo on tylko z tego co pamietam tylko w środy przyjmuje.
Dzisiaj powtórka z rozrywki znów śnieg i szaro blee :(
pozdrawiam

:):):):) W końcu trafilismy na lekarza w pełni tego słowa znaczeniu:) dr Bałanda niesamowita:) Powiedziałam jej, że teraz tylko do niej bedziemy chodzić, ona na to, że nie będziemy bo MAŁA BĘDZIE ZDROWA:))

W skrócie: alergia na białko mleka krowiego Bebilon pepti najlepsze co może teraz być i długoooo na nim będzie:) Gronkowiec to nie zakażenie a kolonizacja, więc tego sie nie leczy u takich maluszków, wyniki krwi rewelacja, ma fizjologiczna niedokrwistosc ale nie wymaga leczenia, Bactrim niestety "dobił" jej jelitka i teraz musimy zrobić badanie na clostrdium deficile. Mała będzie na oddziale dziennym 3 dni za jakis miesiac, aby porobic dodatkowe badania brzuszkowo-bakteryjne. Na szczescie nie musimy sie z nia położyć do szpitala. Pani dr odstawiła Dicoflor bo sa jakieś nowe badania, że działa tylko w 5%, czyli tak jakbysmy w ogóle nie dawali! mamy lacidofil. mała lubi marchewke więc mamy podawać i zmieniaczki, potem jabłko, potem banan, Soczków na razie nie bo jelitka i tak nie wchłaniają.

Mała ma dziś się nacznie lepiej, jak to dr oceniła okaz zdrowia, bo wierzcie mi, że dzis po niej wcale nie wiadac brzuszkowych problemow. Moze dlatego, ze tak bardzo staralam sie by jej nie odwodnic:) i duzzzoooo pila:)

Pozdrawiam i dziekujemy:)

P.S. Oli to faktycznie szczyt wszystkiego co dzis z Pola przeszłaś:( brak słów!

Byliśmy w przychodni na Karwinach w Gdyni. Widać polityka NFZ jest wszędzie jednakowa, co już powinno przestać nas dziwić...
To ja poproszę nazwisko tego fachowego lekarza z Obrońców Wybrzeża:)
W piątek się szczepimy, mam nadzieję, że pani dr będzie rozmowna i rozgada się w odpowiedzi na moje pytania. Wszyscy wszystko z łaski...ech..

Witajcie!
Ja też polecam lekarza z obrońców wybrzeża tez tam byłyśmy i jestem zadowolona jak nas obsłużono.Tez się pieluchujemy i chyba jest juz oki z bioderkami ale poczekamy na kontrolę.Bo mała miała słabe odwodzenie w prawej nóżce.
My jabłuszko mamy już opanowane,w ruch poszła dziś marcheweczka smakowało jej.
Dzisiaj mieliśmy zajazd gości przez co mała prawie wogóle w dzień nie pospała,ale ładnie do wszystkich się uśmiechała zagadywała.Była też moja przyszła roczna już chrześniaczka Laura,sobie pogadały po swojemu dziewuchy.
Normalnie odliczam dni do wizyty u neurologa oby wszystko było oki.

kwiatek2010 trzymamy kciuki,żeby malutka zdrowiała

Spokojnej nocki

Balbinka na obroncow wybrzeza vis a vi pomnika harcerza jest super lekarz ja i z Maksiem i Pola bylam robi usg bada i ma czas i wszystko wyjasnia tak jak mi teraz przy Poli bo ona ma stawy oki tyle ze drobna jest to jeszcze nie do konca byly wyksztalcone i stad nasza kontrola ale inna mi nic nie wyjasnila tylko kwit i jazda a ten bardzo mily czekal az ja ubiore rozbiore itp jeszcze pomizial ja itp

Balbinka a powiedz czy nie byłaś przypadkiem na usg bioderek w przychodni świętokrzyskiej? Bo normalnie jakbym czytała o swojej wizycie, wyglądała identycznie :)

Agnestia, aktualnie zaparzam małemu Bobofen- do kupienia w aptece, jest w saszetkach To mieszanka rumianku, koperku włoskiego i melisy. Wcześniej był też sam koperek Hippa, ale mały się do niego przyzwyczaił i przestał już tak działać, po za tym on jest mocno dosładzany. Rumianek nie podchodził. Wodę też pije i soczek jabłkowy, ale ten ostatni rozrzedzam wodą i troszkę podgrzewam, bo tylko tak mu smakuje:)

Historii z lekarzami cd. Niestety usg bioderek nie wypadło rewelacyjnie i mamy się pieluchować. Wyszłam mega wnerwiona z gabinetu, bo wizyta trwała 5 minut (dokładnie tyle a na ta samą godzinę były zapisane po 3 osoby, co powodowało kolejkę 20 osób w poczekalni, która się nie kurczyła). Pan dr z tych co, to mają za złe, że muszą pracować. Zrobił usg, powiedział, że mam pieluchować, nosić małego rozkrokiem na biodrach od 4 miesiąca i rozciągać stawy biodrowe. Zanim wyszłam już poprosił kolejną osobę, nawet nie było możliwości o cokolwiek się zapytać!
Nie pozostaje mi nic innego jak jutro umówić się prywatnie, mam nadzieję, że tu czas zostanie nam hojniej poświęcony.

Głowa rozpada mi się z bólu od popołudniu, zaraz odpadnie i poturla się po podłodze.

Oli współczuję :( same konowały w tych przychodniach pracują, nic tylko wysłać jeszcze raz na studia i niech się uczą jeszcze raz skoro sobie nie radzą z diagnozami, i nawiązując do tematu trafionych diagnoz lekarskich, mi pan doktor ginekolog oznajmił, że nie zajdę w ciążę jakieś 1,5 roku temu, więc przestaliśmy się zabezpieczać, szkoda wątroby było mi psuć, a tu za jakieś 2 miesiące po tym upsss i 2 kreski na teście ciążowym. Lepiej sobie nerwów nie psuć pacanami :)Pozdrawiam i 3mam kciuki za naszą wcześniaczkę, żeby zdrowo rosła ku radości mamy i taty.

Balbinka a jakie herbatki podajesz do picia ? Ja generalnie podaje mu zaparzony rumianek i wodę ale wczoraj spróbowałam herbatkę Hippa koperkową i muszę przyznać, że pił ze smakiem:) jednak dzisiaj dramat kolkowy, nadmuchany jak balonik, nie wiem czy to po niej przypadkiem, chociaż wczoraj puszczał bąki aż miło :) weź tu bądź mądry i miej dzieci :)