Regeneracja gwintu

Witam
czy w 3m zregeneruje gwint wykonany w korbie aluminiowej? Oska od pedalu zrobila tam disaster...
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Regeneracja gwintu

w Tysarze coś takiego robią.

To standardowy problem. Łatwo to zrobić samemu, ale dobra gwintarka do tego jest droga, na jeden montaż nie opłaca się kupować.

Zrób tak:
Kup na allegro (tanio) parę stalowych gwintów regeneracyjnych do korb ALU. Czasem da się kupić jeden.

Mogę poszukać, może jeszcze został mi lewy. Naprawiałem prawy, który nb. urwał mi się przy ludziach w trakcie Masy Krytycznej. Co ciekawe dałem radę tym rowerem, jedną nogą, wrócić na kołach do domu, z Gdyni do Gdańska :-)~

Z gwintem i korbą idziesz do ulubionego warsztatu. Ja w tej sytuacji idę jak w dym do "Rowerka" w Sopocie na ul.1.Maja, a tam mechanik za niewielką forsę i od ręki nagwintuje ci korbę dla tego "międzygwintu". A ty samodzielnie, rączką, bez narzędzi, wkręcisz gwint w korbę, a w to platformę. Taniej i często szybciej niż całość oddać warsztatowi i czekać. Allegro działa 24/24 ;-)

Dzieki za odzew. Pewnie w Tysarze to zrobie. Reperturki sa na allegro ale z przesylka to nie wychodzi jakos super tanio no i jeszcze trzeba czekac az dojdzie.

W Sportlandzie Ci wstawią nowy gwint (insert) w korbie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

BartBikes w Gdyni koło Klifu - nowy serwis, ale ma dobre narzędzia, m.in. do poprawy gwintu w mufach supportu - może i do pedałów też się znajdzie. A jak nie, to ma chłopak dostęp do całego zaplecza warsztatowego (tzn. tokarki, profesjonalne gwintowniki itp) więc wszystko jest do zrobienia ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...