Renault Laguna II

Lagunę można rozpoznać na pierwszy rzut oka. Wyraźna i czytelna linia, szerokie nadkola podkreślają mocny i zdecydowany charakter tego auta. Lekkie linie budzą wrażenie mocy. Wydaje się gotowa do skoku. Wnętrze Laguny jest jasne i przestronne. Deska rozdzielcza o wyraźnie zaznaczonych krzywiznach wydaje się zarazem lekka i dynamiczna. Kolory i materiały zostały starannie dobrane. Troska o ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

to naprawdę dobre auto

Dwa lata temu kupiłem z pewną dozą nieśmiałości lagunę II 1,9 120km z przebiegiem 180tkm.W tej chwili auto ma 260tkm i uważam że to jest naprawdę dobry samochód.Do tej pory nie miałem problemów.Dodam że jeżdżę po Warszawie jako taksówkarz.Niestety prawda jest taka; jak dbasz tak masz.Zjeżdziłem już kilka aut i lagunę uważam za jedno z lepszych samochodów.Na tle mercedesa,audi,peugeota,nubiry oraz mondeo w konkursie na niezawodność wypada najlepiej.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

o samochód trzeba dbać i nim jeździć

Lale z 2001r kupiłem w 2006 roku z przebiegiem 169 000 teraz ma przejechane 310 000.
Awarie:
- pęknięta przednia spręzyna
- wypalone świece żarowe
- końcówki wtrysków (sam do tego doprowadziłem kupująć oszczędności niewiadomego pochodzenia)
Poza tymi wymianami lala ma wszystkie częsic w orginale.
Super autko bardzo polecam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ktoo jeździ Renią, tego ludzie cenią

miałem autko niemiecki, japońskie a teraz ma 3 lagunę, Pierwsza była z 94 1.8 Przejechała ze mną 94000 km, następmna 99 1.6 16v przejechała ze mną 15000 ( a ma ogólnie 250000 i kumpel dalej nia jeździ - , teraz jest z 03 1.8 16 V, - więc chyba wiadomo jaka jest moja opinia ;)

co do bmw

Tak ogólnie to bmw maja ograniczniki predkosci przeciez bylo cos takiego ze firmy podpisaly jakis papier z tym zwiazany. bmw seri 3 napewno jest lzejsze od laguny to po pierwsze a po drugie diesel ma zadyszke przy wiekszych predkosciach a benzyna jeszcze ciagnie 1.6 bmw e36 ma 105 km to moze takie za twoja laguna leciało lub 1.8 bo reszta to by cie wysadzila!! byla wersja 1.8 IS 140 konna ona pierdła by w ta twoja lagune a 528 kolego to ma sporo kucy jesli silnik 2,5 litra ma powyzej 170 lub 190 koników to 2,8L juz ciagnie zwazywszy na fakt ze sioniki dwulitrowe wzwyaz maja zmienna faze rozrzadu cechuje sie to tym ze moment obrotowy przy wcisnietym pedale w podłoge jest natychmiastowy i bardzo duzy tak jak to diesle maja
P.S bmw z 2 L poleci wiecej jak 220 pozdrawiam kolega ma i jechałem z nim!!
a bmw w dieslu np e46 2L najslabszy 136 koni a drugi 2L 150 poruwnuje teraz model bmw w latach laguny a 3L bmw ma 184 i 204 kuce pozdro
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Renault Laguna 1.6i 16V

Nie rozumie komentarzy ludzi którzy jeżdżą raz w miesiącu na serwisy. Auto bezawaryjne POLECAM
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Po 2003

Ludzie przeżywacie i sie plujecie niepotrzebnie. Lagunki są dobre a nawet bardzo dobre po 2003 roczniku ! Do 2003 roku są problemy z elektryką i wieloma innymi bzdurami. Obecnie mam Lagunke z 2004 roku (listopad) i przejechałem nią już około 115 tys. Kiedyś miałem Lagunke z 2002 i strasznie się psuja. Renault Laguna to naprawde dobry sprzęt ale pamiętajcie o rocznikach.

Laguna 2 1,9 dci.

Ja nie wiem kto wypisuje te bzdurne komentarze na różnych forach. Dla mnie autko rewelka. To że trzeba wymienić żaróekę to ie problem. Żadnej większej usterki do tej pory!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LAGUNA 2.0 2001

Dobra jest .Tylko trzeba nie wyjezdzac daleko od serwisu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

bzdury

po pierwsze mechanizm szyby kosztuje 180- 200 zł, a odkręcic 2 śrubki każdy chyba potrafi, a chociaz nawet to za tą robotę mechanik góra 50 zł może sobie zażyczyć. mechanizm tylnej wycieraczki to juz uzywane warto kupic 100 zł co do zamka nie bede sie wypowiadał, 1,9 dci wystarczy ustabilizowac jazde do samochodu, przy 120km,h śr spalanie 4,5 l mieszane przy przejechaniu 1300 4,9l czy to duzo???

renia

tez mam lagune 97' 2,o l powiem krutko jest ok ok ok ok
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

cacy

mam takową II 1,9 dci 2002 i nie narzeka ma prawie 300 tys km przy 230 tys. regeneracja turbiny 700 zł tylko trzeba dbać i umieć jeździć dizlem
2400 km za jednym rzutem Szwajcaria i powrót - 5,7 l super auto
Jeden warunek auto kupione na Zachodzie

Lala '96 Alizee Grandtour

Moje zdanie z przed roku - żadne auto na "F" - Ford, Fiat, Francuskie.... i na tym koniec :) Bałem się czytając rózne opinie o awaryjności itp.
Kupiłem Lalkę w sumie przez przypadek, i co?(powiecie) NIE ŻAŁUJĘ!!!
Jak się dba o autko, to ono się pięknie sprawuje.
Podstawa to regularnie sprawdzać podstawowe żeczy np. filtry, olej, klocki itp.
Panowie i Panie : dbajcie o swoje Lalunie.
Czysta przyjemność. A wady... a które auto ich nie ma? Pozdrawiam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Renault II jak silnik benzynowy sie sprawuje ?

Zależy kto co lubi,wiadomo. I tak jak wcześniej koledzy pisali, JAK KTO DBA TAK MA! Wiadomo nasze dogi są jakie są i nie tylko drogi,Renault to delikatne samochody z którymi się trzeba delikatnie obchodzić a nie tylko sandał w podłogę a potem narzekać. Fakt,co do silnika 1.9 DCI mam zastrzeżenia bo akurat moim zdaniem jest to troszkę wadliwy silnik,nie powiem starsze laguny z tym silnikiem szacunek ale te II jakoś tak nie bardzo. Może tez zależy jak kto jeździ,ale mam pytanie,a jak jest z silnikami benzynowymi, np: 1.8 16V i 2.0 16v bo mam zamiar właśnie kupić Renaulta II w benz. Może mi ktoś podpowiedzieć coś ciekawego i sensownego ?????:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Laguna II 1.9 dci, 2001r

ja moją lagunką śmigam od 2 lat, kupiłam jak miała przejechane 96tys. kochane autko- sprowadzone z niemiec. ja nie narzekam. od kupienia naprawiałam tylne zawieszenie, końcówkę lewego drążka i elektryk naprawiał instalację- nie miała siły takiej jak powinna- okazało się że instalacja nie szczelna. takie trzy naprawy kosztujące bardzo niewiele w ciągu dwóch lat wydają mi sie niczym szczególnym. samochód jak to samochód- coś zawsze się może popsuć. ogólnie jestem baaardzo zadowolona- dbam o auto- przegląd, wymiana oleju nie jak piszą co 30tys, tylko góra 20tys- teraz mymieniam po16tys bo jedziemy na wczasy. kartę kupiłam zaraz po zakupieniu samochodu bo stara była kiepska- to troche droga sprawa, ale przez 2 lata nie zawiodła mnie ta nowa ani razu, mimo, że używana codziennie kilka razy (niektórzy piszą, że się zużywają, bzdura- napewno nie po 2 latach). mimo że jestem kobietą to nogę mam ciężką i dobrze daję jej popalić, bardzo wygodna i komfortowa.

Laguna II 2003 1,8 16 V

winc 77 nie będziesz żałował - ja jestem bardzo zadowolona
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Powiem tak pomimo opini przymierzam sie do kupna laguny 2 pierwszy francuz zobaczymy??? ale jak ktos mowi ze niemcy to auta niezawodne lub wytrzymałe itp. to bzury totalne bzdury . jaki niemiec to niemie połowa to czesci francuskie włoskie itp. jezdziłe audi A2, vectra B, fordem PORAZKI sypiące się zwłoki ???

Laguna 1,8 2003

Mam pytanie - co mogło się stać ,że przestał mi działać czujnik informujący przy otwartych drzwiach o włączonych światłach . Myślę ,że to coś drobnego - ale może ktoś wie jak to można naprawić samemu - o ile można :-)

Bardzo proszę o jakieś porady
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

laguna II

człowieku przesadziłeś z tą ceną!!!

ZMIEŃ MECHANIKA

JA MAM LAGI 1.9 DCI 2002R. 6-BIEG.120 KM.PRIVILEGE., NA BLACIE PRZEJECH. 270 TYŚ.-- A SILNIK JAK NOWY (OCZYWIŚCIE ORYGINAŁ), KOPTYO CIĄGLE B.DOBRE. POZDRO

Laguna II 1.8 16V 2002

Witam mam ten samochód jakieś dwa miesiące kupiłem go bardzo tanio i jestem bardzo z niego zadowolony jeżeli chodzi o komfort jazdy wyposażenie. Naprawdę polecam ten samochód!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1