Renault Laguna II

Lagunę można rozpoznać na pierwszy rzut oka. Wyraźna i czytelna linia, szerokie nadkola podkreślają mocny i zdecydowany charakter tego auta. Lekkie linie budzą wrażenie mocy. Wydaje się gotowa do skoku. Wnętrze Laguny jest jasne i przestronne. Deska rozdzielcza o wyraźnie zaznaczonych krzywiznach wydaje się zarazem lekka i dynamiczna. Kolory i materiały zostały starannie dobrane. Troska o ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Laguny górą

Jeżdżę 1,9 dci kombi z 2006 na razie raz tylko czyszczenie FAP (jak sie ma to się czasem czyści;)) i normalna eksploatacja; olej, filtry. Super ekonomiczne autko jak sie umie poprosić to w mieście spalić 6,1 jako średnia a na trasie 5,3. Autko płynie na drodze a do tego system audio Cabasse w standardzie - rewelacyjna jakość dźwięku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

LAGUNA2

1,9DCI jeżdżę już pół roku i wole nie zapeszać autko z 2005r. Poprzednio miałem tylko niemieckie autka [3 ople vectry,a ostatnio passat b5 1998,i panowie i panie nie zamieniłbym już LAGUNY ani za japońca ani za niemca, zgadzam się z moimi kolegami że autkiem trzeba umieć jeździć ale i dbać o niego,co do elektroniki to które autko niema/////////////???????????????? Pozdrawiam użytkowników LAGUN.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Spryskiwacze reflektorów włączają się automatycznie razem ze spryskiwaczami przedniej szyby po dłuższym przytrzymaniu wącznika.

laguna II 1,8 16V 2001

Przebieg 160tys. Srednie zuzycie paliwa 7,8. Wymieniono sworznie zwrotnicy i zarowki. Zero problemow.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

spryskiwacz

samoczynnie przy spryskiwaniu szyby.

Laguna II 1.8 2003 rok

Fajnie, fajnie ale usterki występują - 122 000 wymiana przedniego zawieszenia - Klimatyzacja dwustrefowa - prawa strona grzeje jak opętana - nie reaguje na ustawienie temperatury - trzeszcząca deska rozdzielcza - poci się przy wspomaganiu i w okolicach głowicy - co do karty to czyta bez problemu - zdarzyło się raz czy dwa, że sie przywiesiło ale wystarczy włożyć - wyjąc i trybi.
Generalnie OK - bardzo dobrze się prowadzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

może i dobre ale napewno nie 1.9 dci

przy przebiegu 152tys. wymieniony silnik , pompa paliwa . turbina do regeneracji sami policzcie czy sie opłaca???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witajcie, mam juz swoja lagunę :-) rok 2003 czwrwiec ,serwisowana przebieg 62 000 jeden właściciel - jechało sie super .
aha jest to benzyna 1,8 16 v.

Czy ktoś wie jak się włącza natrysk płynu na światła -sorry ale nie mogę wyczaić gdzie???mam ją dopiero jeden dzień ,a instrukcja w j. niemieckim
pliss o odpowiedź
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

MOCNY JEST TEN WYCIEK? BO JAK NIE TO SIE NIE MARTW, POJEZDZISZ JESZCZE JAKIES 50.TYS KM A POTEM KONTROLUJ BO BEDZIE TURBINKA DO WYMIANY. JA TEZ MIALEM TAKI PROBLEM ALE PO WYMIANIE JEST SUPER SPALANIE MI SPADLO Z 9 NA 7 LITROW PO MIESCIE NA TRASIE Z 6 NA 4,5 LITRA . JEZDI I ZACHOWUJE SIE O WIELE LEPIEJ NIZ PRZED WYMIANA. MORAL Z TEGO TAKI ZE JAK TURBINA JEST SFATYGOWANA TO PSUJA SIE TEZ INNE POKREWNE CZESCI. WIEC LEPIEJ WYMIENIC I CIESZYC SIE JAZDA A MECHANIKOW ODWIEDZAC TYLKO NA PRZEGLADZIE RAZ NA ROK. JA WYMIENILEM I AUTO JEST BEZAWARYJNE. TURBINA BLA POWODEM WIEKSZOSCI USTEREK

NIGDY NIE WIERZ STATYSTYKOM

przeczytaj roman ten tekst pod twoim i nie wyliczaj statystyk bo w wiekszosci warsztatów pracują same polglowki!!!!!!! TY MASZ LAGUNE? BO JAK NIE TO NIE PISZ TAKICH BZDUR!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

LAguna 1,9 DCI 2007

Auto jeździ 3 rok. 126 tys przejechane, krótkie i długie trasy. kombi, śr.spal. 9,6 Litra. Całkowicie bezawaryjna, nie działo się zupełnie nic.!! Polecam autko.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Renault Laguna II dci

Nabyłem ostatnio to auto,wrażenia z jazdy pozytywne i choć ma przejechane 20 0000 km to wygląda i zbiera się dobrze.Niepokoi mnie tylko wyciek oleju z pod turbiny ,który dostrzegłem po odkręceniu dolnej osłony pod silnik.Obawiam się turbiny bo sporo o niej piszecie a może ktoś miał podobne usterki.Proszę o opinie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

dzięki w poniedziałek się odezwę i powiem Wam jak mój nowy -stary :-) nabytek się sprawuje .Mam nadzieję ,ze będę należała do tej grupy zadowolonych :-))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ona jest w sekwencji pali jakieś 9 litrów w mieście a spalanie benzyny to 8 około ;)

Czy możesz napisać jakie jest rzeczywiste spalanie laguny II tej co masz z silnikiem benzynowym ?

Renault Laguna II

Witam ja miałem już 3 renault i jak narazie jestem zadowolony. Pierwsza 19 autko bardzo dobrze sie sprawowało w tej chwili ma jakies 260 tys. i nadal smiga, nastepna to laguna I z 97 roku 1,8 gaz jeżdze 6 lat wymieniłem tylko sprzegło i alternator. Lagune II mam już 3 lata rocznik 2001 1,8 16v co prawda nie jest to diesel ale musze powiedzieć ze narazie to co wymieniłem to klocki i opony na zimowe... ;))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak kupisz to napisz :-)) widzę ,że chcemy taki sam samochód. Poszukaj są też ładne egzemplarze z mniejszym przebiegiem. chociaż jak autko zadbane i nie miało wypadku to chyba to nie jest az tak bardzo wazne

Czy warto?

Ja również byłem użytkownikiem renault tyle, że clio. Jeździłem nim 9 lat i nie mogę powiedzieć o nim złego słowa. Teraz przymierzam się do zakupu właśnie laguny II z 2003 r. z silnikiem 1.8 v 16 tyle tylko, że upatrzony przeze mnie egzemplarz ma przejechane 158 tys. km. Co do opinii o lagunie wydają mi się trochę przesadzone. To prawda o samochód trzeba dbać.

Czy warto :-) ??!!

Byłam właścicielką samochodu renault ale megane z roku 1999- autko sprawowało się świetnie ,niestety mieliśmy wypadek i dzięki temu ,że jest to bezpieczne autko przeżyliśmy.
Zamierzam kupić (mam upatrzone ) również renault ale tym razem laguna II rok 2003 przebieg 62072 - sprowadzony z Niemiec. wygląda rewelacyjnie .Benzyna silnik 1,8 16 v -jeszcze się troszkę zastanawiam po przeczytaniu Waszych opinii ,ale miałam osobiście renault i jestem raczej na tak. Mam nadzieję ,że dobrze trafię -napiszę jak udał się zakup.

A co Wy sądzicie - przebieg mały, podobno książka serwisowa jest wiec chyba nie jest nic kombinowane -nie znam się na tym .może któryś z panów wyrazi swoje zdanie na temat tak małego przebiegu -proszę / Czy to jest realne ??

TO NIE LAGUNA JEST AWARYJNA TO MECHANICY W SERWISACH SĄ DO NICZEGO

MAM LAGUNE Z ROKU 2001 I JESTEM Z NIEJ BARDZO ZADOWOLONY MA PRZEJECHANE 156TYSIECY I TAK NAPRAWDĘ TO CO SIĘ NALEŻY WYMIENIC TO TRZEBA ZROBIC. A KTO NIE WIE ŻE NAPRZYKLAD TRZEBA WYMIENIAĆ OLEJE TO MA PROBLEM Z TURBINAMI I SILNIKIEM .JA TAM DAJEM MOJEJ LAGUNIE TO CO SIĘ NALERZY I SOBIE POMYKAM I JESZCZE MNIE NIE ZAWIODLA. ACH MIALEM PROBLEM JEDEN JEDYNY RAZ Z UZYSKANIEM MOCY NA TURBINIE I POJECHALEM DO MECHANIKA I ON WSKAZAL NA ELEKTROZAWÓR WYMIENILEM I NIC TO NIE DALO DALEJ ŚWIECILA SIĘ KONTROLKA ŚWIEC ŻAROWYCH TO KAZAL WYCZYŚCIĆ TURBINĘ BO SIĘ ŻEKOMO ZAWIESZA NO I TO ZROBILEM I PO ZAMONTOWANIU TURBINY PROBLEM NADAL ISTNIAL I NIKT NIE MÓGL MI POMUC MÓWILI O POMPIE PALIWA WTRYSKIWACZACH ,ITD. AŻ WKOŃCU POJECHALEM DO STAREGO NO I PRZETESTOWANEGO MECHANIKA CO NIEMYŚLI TYLKO O KASIE TYLKON POTRAFI COŚ Z TYM ZROBIĆ .I SIĘ OKAZALO ŻĘ MOJE ROZUMOWANIE JEST LEPSZE OD MECHANIKÓW BO ONI WKOŃCU CHCIELI BY WYMIENIĆ WSZYSTKIE CZUJNIKI I POLOWĘ SILNIKA A TO BYLA MALA BLACHOSTKA OKAZALO SIE ŻE USTERKA TA JEST SPOWODOWANA POMPĄ VAKU PRZECZYŚCILEM POMPE I AUTKO CHODZI JAK NOWE .A MECHANICY W SERWISACH TO TYLKO POTRAFIĄ WYMIENIAĆ PODZESPOLY ABY TYLKO KASA LECIALA A LUDZIE POTEM PISZĄ ŻETO ZLOMY TE LAGUNY AŻADNEMU NIE PRZYDZIE DO GLOWY ŻE TRZEBAMIEĆ ZAUFANEGO MECHANIKA CO NAS NIE ORZNIE NA KASIE TYLKO ZROBI SAMOCHOD JAK SIĘ NALEŻY
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0