Renault Laguna II

Lagunę można rozpoznać na pierwszy rzut oka. Wyraźna i czytelna linia, szerokie nadkola podkreślają mocny i zdecydowany charakter tego auta. Lekkie linie budzą wrażenie mocy. Wydaje się gotowa do skoku. Wnętrze Laguny jest jasne i przestronne. Deska rozdzielcza o wyraźnie zaznaczonych krzywiznach wydaje się zarazem lekka i dynamiczna. Kolory i materiały zostały starannie dobrane. Troska o ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

ja posiadam Lagune od 6 lat i nie mogę powiedziec o niej złego słowa poza tym że zawieszenie nie jest przystosowane do polskich dróg no ale coś za coś za to jest bardzo wygodne. jak czytam opinie że laguna to złom to myśle cobie że ci ludzie co tak piszą to naprawde muszą mieć pecha. Bo słyszałem już od kilku użytkowników lagun że są zadowoleni i z tego co widzę to co raz więcej tych samocodów jeździ po drogach.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam krytyków,mam lagune 1,9dci 2001r170tyśkm.auto jest idealne a niezawodnego samochodu to jeszcze nie wymyslono ,są drobne awarie:czujniki ciś.ale to nie problem ja np je wymontowałem.silnik jest ok.spalanie ok.6l tym samochodem się płynie po drodze a nie jedzie,polecam

Laguna II1,9 dci 120 hp 2005 r

Ja tam jestem bardzo zadowolony z mojej Laguny poza tym że zawieszenie nie wytrzymuje mojej jazdy to nic z tym samochodem się nie dzieje , w mieście pali max 6l , wyposażenie jak w s klasie , komfort jazdy super , ludzie mi mówią że inne laguny się psuja i ja po prostu trafiłem dobry egzemplarz ale ja uważam że jak wymieniasz wszystko na czas to auto będzie jeździć niezawodnie .Mam porównanie bo miałem dużo innych aut np. Bmw , Mitsubishi , Wv ,Nissana i wszystkie tak samo się psują , gadanie głupot że renaulty to graty jest bezsensowne , jak się dba to się ma .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

ODPOWIEDŹ

Duża poprawa jakości jest od 2003 rocznika, 2001-2002 to najardziej awaryjne, które popsuły image laguny. Ja mam 2004r z przebiegiem 190tys. km i jest zdecydowanie mniej awaryjna od Golfa IV, którym jeździłem wcześniej. Polecam Lagune, zwłaszcza po 2003r.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

PONAWIAM PYTANIE POWYŻEJ

CZY WARTO KUPOWAC TO AUTO? I CZY PRAWDĄ JEST ŻE ROCZNIK 2002 (PO LUTYM)JEST MNIEJ AWARYJNE?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

pytanie o renault 1,9 2002

mam zamiar kupić takie auto, czy warto, bo jak czytam te opinie to się odechciewa, ale chyba z każdą marką jest coś do kitu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

dymek

ja jestem "szczesliwym" posiadaczem renault laguna II 1.8 16v dynanamique z 2001 i nie moge nazekac jest to wspaniale autko niema z nim problemow oprocz jednej naprawy konsoli od regulacji nawiewu ktora sie nieco nadpalila to moim zdaniem jedyny defekt tego auta

Laguna II

Witam, Mam dwuletnią Lagunę właśnie na tablicy pojawił sie napis CHECK ESP i oczywiscie kluczyk serwisowy. samochód przejechane ma tylko34 tys km, w serwisie powiedzieli że cały moduł sterowania ESP do wymiany miesiąc po skończonej gwarancji (ciekawe czy do wymiany czy tylko mogli by zresetować komputer)
Może ktoś wie czy trzeba wymieniać cały moduł, czy są może jakieś czujniki które mogły sie zepsuć albo jak zgasić te ch... kontrolki
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 3

laguna 1,8 +gaz

Polecam wszystkim, którzy chcą mieć samochód komfortowy. Nie znajdą drugiego takiego. Wszystkie bajki o nie sprawnościach to naprawdę bajki. Mam przejechane 160 kkm bez większych awarii. Zgodzę się z jednym - fatalny servis autoryzowany. Szczególnie odradzam kontakt z Renault Dyszkiewicz - złodzieje. Mam lagunę od 2002 roku. Można przeczytać mój post z 2005 roku.

Dobre auto

Zaprzestano bo takie dobre (Błe)!

seba

mam lagunke od 3 lat tylko ze benzyne 1.8 16v i jezdze nia 3/4 razy w roku do londynu i oczywiscie jezdze nia tam!!!! i jak do tej pory to tylko koncowki wymienilem i gumy stylu i oczywiscie podstawowe rzeczy !!!! jestem bardzo zadowolony z tego auta!!!!!!

laguna 95 1.8 rt

mam problem ze wrzucaniem jedynki i czasami trojki ,kto mi powie co to moze byc,po zatym jestem zadowolony z mojej laguny poza klockami i drazkami stabilizacji nie robilem nic wogole sie nie psuje

Laguna to tandeta!!!

Witam wszystkich i popieram w całej rościągłości wszystkich którzy mają złe zdanie na temat LAGUNY.
Byłem posiadaczem Laguny z 2004 1,9 DCI kombi.Padła turbina,skrzynia,karta,wtrysk.Jak czytam pozytywne opinie to jestem w szoku i zazdroszcze tym którzy trafili na super egzemplarz.Co do ekonomi to zobaczcie VW Passata 1,9 lub 2,0 (obecnie posiadam)spalanie ok 5l na 100.Laguna ma tylko komfort jazdy ale zawieszenie się sypie jak diabli.NIE POLECAM NIKOMU!!!A CZĘŚCI DROGIE,SERVIS DO BANI.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

moja jest z tym samym silnikiem 184tyś przejechane mam ją 4lata i nic poza olejem i filtrami nie wymieniałam
tylko teraz karta mi sę posypała
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

SUPERAUTO JESLI MA TYLE PRZEJECHANE TO WARTO
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

CHYBA MACIE PECHA Z TYMI LAGUNAMI BO JA MAM 180 TYSIECY PRZEJECHANE I WYMIENIAM TYLKO TO CO TRZEBA OKRESOWO 1.9 TO NAJPROSTSZY I NAJLEPSZY SILNIK W TYM AUCIE 2.2 TO PORAZKA

lagune taką jak ty wciagam nosem i wypluwam z tyłu

Poczytaj sobie dane dotyczace osiągów BMW z silnikiem 2.0 D i zobacz jakie ma osiągi twój 2.2 nie dorasta mu nawet do pięt i w dodatku jest mułem. Zeby laguny były takie zaj....... to by łysi jeździli samymi lagunami. Jedz kolego na tą swoja zabawę na wsi i tam opowiadaj takie historie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Polecacie?

Witam chce kupić Renault Lagune 1.6 16 V benzynka 2005r przebieg 39 000km. Jest on jeszcze w tej starej budzie.Jest to wersja expresion. I niewiem czy sie bać ponieważ zawsze miałem kluczyk a ten egzemplarz jest z kartą?? bo komentarzach powaznie się zastanawiam czy kupywac ten samochód ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Raczej pozytywnie

Jestem posiadaczem Laguny II z silnikiem 1.6 bezyna, odrazu powiem ze to zbyt slaba jednostka napedowa. Jak dotychczas mialem problemy z cewkami w silniku, oczywiscie takze z czujnikami cisnienia w oponach. Bylem zmuszony wymienic maglownice, oraz czujnik polozenia walu korbowego. Radze lac paliwo do pelna, poniewaz dluzsza jazda na rezerwie powoduje awarie pompy paliwowej. Ale ogolne odczucie jest pozytywne. Bo tak naprawde ktory samochod sie nie psuje?? Naprawde prosze nie wypisywac bzdur ze Volkswagen jest idealny. To wszystko zalezy. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Laguna II

Witam mam Lagune II z 2003 roku 1.9 dci i moje naprawy zaczęły się od karty i aż w końcu siadła mi skrzynia biegów i do tego siadło kolo dwu masowe przy 125 000 km koszty naprawy skrzyni i kola ok 10 000