Renault Laguna II

Lagunę można rozpoznać na pierwszy rzut oka. Wyraźna i czytelna linia, szerokie nadkola podkreślają mocny i zdecydowany charakter tego auta. Lekkie linie budzą wrażenie mocy. Wydaje się gotowa do skoku. Wnętrze Laguny jest jasne i przestronne. Deska rozdzielcza o wyraźnie zaznaczonych krzywiznach wydaje się zarazem lekka i dynamiczna. Kolory i materiały zostały starannie dobrane. Troska o ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

laguna II 1.9dci

Mam lagune rok przejechalem 20 tyS. I ani razu mnie nie zawiodla spalanie na poziomie 6.5 litra.Bardzo bogato wyposarzona.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

laguna1,9 2003r

Mam lalę od 6 miesięcy jestem zadowolony ale pojawiły sie z nia problemy zturbiną

tez mam lagune II 03 1.9dci 180tys.przebieg nie zamienilbym na nic innego super auto tylko trzeba umiec szanowac samochod a nie odpalic i gaz do dechy
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

wojtek

mam obecnie 3 lagne i 4 samochod tez bedzie laguna

'gaśnie czasami na luzie podczas zbierania zakrętów' bo taki z Ciebie kierowca, zakretów nie bierze sie na luzie na Boga ludzie kto wam dawal prawojazdy, nie dziwie sie ze macie problemy ze swoimi furami
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

...

co do pana który jezdzi firmowa Laguna ja bym sie nie wypowiadal bo wszyscy wiemy jak ludzie jezdza firmowymi samochodami;/ Mimo komentarzy mam zamiar zakupic Lagune II 2,2 dci. a japończykami bym sie nie zachwycal nic specjalnego
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Laguna 1.9dti 99'

Laguną jeżdzę 3 lata jest to przekładany anglik i jak narazie (odpukać) jestem zadowolony.Autko wygodne nie za miękkie i nie za twarde dobrze sprawuje się na zakrętach i według mnie dobrze znosi polskie drogi.Spalanie trasa ok 5litrów, nigdy nie przekroczyło 6,8litra mimo wciskania non stop gazu do oporu.Wymieniać regularnie olej,dbać o turbinę i jeździć wiecznie.Z usterek jakie występowały to zapieczenie zaciskku i spalenie klocka hamulcowego,skrzypienie łożysk na mcpersonach oraz ostatnio zatarcie łożyska w skrzyni ale w końcu nic niejest wieczne.Jednego jestem pewien nigdy nie zakupiłbym żadnego niemca (miałem już:2xgolf i passat) tandetne w środku ciemne ponure. Nierozumiem ludzi którzy ładują kasę w VW z przebiegami zaczynającymi się od 200000km z żadnym wyposarzeniem zamiast za rozsądne pieniądze kupić wygodne autko.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

laguna 2.2 dci

Też mam lagunę 2.2 dci z 2003 przyspieszenie ma okrutnie fajne i jest wygodna lecz strasznie awaryjna ciągle coś nowego obecnie mam problem z czarną chmurom dymu i gaśnie czasami na luzie podczas zbierania zakrętów to co piszą o Reno niestety to w większości prawda.

lozysko oporowe

koledzy mam problem kupilem lagune 19dci 115tys niby przejechane i mam taki problem jak wcisne pedal sprzegla to jestr cisza gdy poszcze cos szumi jak by lozysko oporowe trzeba to wymienic samo czy calo reszte czy moze jezdzic doradzcie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Pytanko

Pisze gdyz mam maly dylemat... Zastanawiam sie nad zakupem laguny z 2003 bez wzgledu na wszystkie komentarze gdyz uwazam,ze nie ma marki w ktorej nie zdazaja sie te dobre jak i te trefne okazy.Ale wracajac do tematu... Chcialbym zaciagnac rady co do silnika... Nie chce przekroczyc 2.0 i nie wiem czy to ma byc benzyna cze diesel... Prosze o rade... Z gory dzia

1,9 dci - 2004 no problem

Jezdzę od roku. Laguna jest z konca 2004 roku. Do tej pory żadnych usterej. Jezdze za granicę i po kraju. Zawieszenie miekkie - wymaga szybszej wymiany gumowych elementów. Za tą cenę rewelacja. (Miałem audi a4 - koszmar z usterkami)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

DBANIE

JA MAM LAGUNĘ II 1,9 DCI BARDZO SOBIĘ CHWALĘ TO AUTO ,ŻADNYCH USTEREK I PROBLEMÓW.PO PROSTRU JAK SIĘ NIE DBA TO SIĘ NIE JEŻDZI...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

1.9 dci 2001r 132 tys

We wrześniu 08 kupiłem lagune dci 120 KM os pierwszego właściciela bezwypadkową na bieżąco serwisowaną w ASO Renault i po zakupie nie dotarłem nawet do domu, wracając z Starogardu Gdańskiego na Śląsk w Piotrkowie wydmuchało turbo,koszt naprawy po dużych rabatach na oryginalnych częściach ok 4tys zł na dzień dobry,zawieszenie to już standard, wygląda na to ze czekają mnie jeszcze pierścienie (oby diagnoza się nie sprawdziła)KOCHAM LAGUNE

mam pytanko bo delikatnie slysze szum a jak wcisne sprzeglo to jest cisza czy tak moze byc czy trzeba juz lozysko oporowe zmienic ma przejechane 115tys i to jest 1,9dci

laguna 1.9 2003

Mam ja od ponad roku i jestem z niej zadowolony.Przesiadlem sie na nia z kia picanto.Fakt byla pare razy w warsztacie ale z mojej winy,uszkodzony docisk sprzegla,wymiana pol-oski oraz wymiana zarowek i uszczelki pod pompa wtryskowa.nigdy wczesniej nie jezdzilem dizlem.ma juz 130 tys gdzie ja zrobilem z tego okolo 50 tys.jest pakownym samochodem i wmiare ekonomicznym,pali w miescie okolo6,5l.milo sie patrzy jak bmw zostaje wtyle i to jadac pod gorke.to dopiero robi wrażenie...

Laguna 1.9 DCI 120KM 2004r

Laguną jeżdże ponad pół roku. Super autko. Tylko trzeba wiedzieć co kupić, a nie powypadkowy złom składany u pana Henia w warsztacie. Większość negatywnych opini dot. aut z 2001/2002r, czyli z początku produkcji. Powyżej 2003r wyeliminowano większość wad dlatego te auta nie są wcale bardziej awarajne od konkurencji. Przy kupnie zastanawiałem się też nad Fordem Mondeo. Kupiłem Lagune i nie żałuje.

Odpowiedz

Otwórz prawe przednie drzwi i u boku deski rozdzielczej bedizesz mial zaślepke, ściagasz ja i masz ;) Milego uzytkowania "Lali" :)

Laguna 1.9 dCi 2002

Ja zastanawiałem się miedzy kupnem Mondeo a Laguny. Kupilem Laguna, zrobilem ponad 20 tys przebiegu, mam ja od pol roku, ma juz 140 tys. przebiegu. Ludzie ogolnie zle pisza o tych autach ale gdybym ja na swoja powiedzial chociaz jedno zle slowo to bym sklamal. Nigdy mnie nie zawiodla, naprawde super auto, chodzi jak marzenie. Ja osobiscie Lagune polecam ze szczerego serca, niewiem byc moze mam jakis dobry egzemplarz. Jednak warto podkreślić ze ściagałem ją z Francji a nie z Polskiego Salonu :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

KUPILEM SOBIE TAKIE AUTKO 2 TYGODNIE TEMU TZN LAGUNE II Z 2001r.MAM MALĄ PROSBE CZY KTURYS Z PANOW WIE GDZIE ZNAJDUJE SIE WYŁĄCZANIE I WŁĄCZANIE PODUSZEK POWIETRZNYCH ZA POMOCA KLUCZYKA?BARDZO PROSZE O POMOC
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Karta

ja na swoja laguneII 1.9cDi tez nie narzekam. Fakt ze zawieszenie mogloby byc lepsze. Kilka rzeczy wymienilem ale przy przebiegu 200tys km to dla mnie akurat normalne ze niektore krecace sie elementy zuzywaja sie. Wymienilem, gumy w tylnym zawieszeniu i amortyzatory, rolke napinacza paska i lacznik wydechu. Pozatym wypralem karte w temp.95st i po wysuszeniu dzialala(w serwisie 650zl) A komfortu jazdy nie porownalbym za zadnym innym autem. Az chce sie jezdzic! Polecam.