Renault Laguna II

Lagunę można rozpoznać na pierwszy rzut oka. Wyraźna i czytelna linia, szerokie nadkola podkreślają mocny i zdecydowany charakter tego auta. Lekkie linie budzą wrażenie mocy. Wydaje się gotowa do skoku. Wnętrze Laguny jest jasne i przestronne. Deska rozdzielcza o wyraźnie zaznaczonych krzywiznach wydaje się zarazem lekka i dynamiczna. Kolory i materiały zostały starannie dobrane. Troska o ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jak kolega ma muzeum

liczące 7 lat i tylko "144000" przebiegu to niech się nie dziwi, że auto się psuję. Laguna mojej żony ma 3 lata 132000 i się nie psuje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Laguna 1.9 DCi 120KM

Powiem tak: Ludzie którzy nie umieją jeżdzić i nie umieja obchodzić się z dieslem długo nim nie pojeżdzą. A znajac zycie jeden czy 2 frajerów nie umiało jeździć laguna, która sie posypała puścili opinie że to złom, a teraz osoby które jeżdzą golfen II lub III maja dużo do powiedzenia jakie to awaryjne auto z laguny bo usłyszał tak gdzieś tam ....

karta

Witam!Jak wynika z Twojego komentzrza naprawiales juz karte zaplonu.Czy jest mozliwosc rozebrania obudowy bez uszkodzen elektroniki??Nie dziala przycisk od zamykania chyba sie odlutowal bo cos tam w srodku lata!Gdyby nie to ze mieszkam w londynie bez zastanowienia oddal bym jak komus do naprawy!Bardzo prosze o pomoc i z gory dziekuje.moje gg 11831604.mail bartto@wp.pl

1.9 DCI 120PS Dynamique

panom którzy piszą że laguny to złomy dziękuje za uwage...niech dalej jeżdza swoimi seicento czytaj kabinami prysznicowymi....powiem krótko kupować auto bezwypadkowe nie od młodych ludzi ze wsi którzy młotkiem umieją naprawić wszystko...przywoże laguny z anglii i przerabiam w polsce i sprzedaje 23 auta sprzedane w rok i żadnych reklamacji...każdy jezdzi i sobie chwali tak jak i ja bo sam nią jeżdze...jedno co mi się nie widzi to tylne zawieszenie jak by za słabe ale bez przesady nie trzeba go wymieniać co rok jak inni twierdzą pseudo znawcy...auto świetnie sie prowadzi świetne hamulce wyposarzenie wykonanie na prawde bardzo dobre bez zastrzeżeń częsci w cenie jak u konkurencji mnóstwo zamienników POLECAM!! spalanie w mieście na zwykłym paliwie między 7 a 8 litrów na trasie 5-5.5 przy normalnej jezdzie V-max 220 km/h 1.9 DCI 120 KM na paliwie Shell nawet do litra mniej...

Lalunia 1.9dci 120 km Grandtour Privilage

Super autko. Mam ją dopiero 4 miesiące ale przejechałem już 11tyś. Drobnostki z elektro. ale przecież nie ma samochodów w których wszystko jest ok. Jestem bardzo zadowolony i następnym moim samochodem będzie lalunia po 2005r choć już nie jest tak ładna w środku. Każdy kto się zastanawia nad kupnem to nie ma się nad czym zastanawiać- kupujcie i cieszcie się z samochodu za nie tak duże pieniądze ale za to z jakim wyposażeniem. Poza tym ..wszystko w tym samochodzie jest na tak!!!POLECAM
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mam lagune 2,2dci wyswietliła mi się taka informacja w języku niemieckim LUFTDRUCK FEHLERHAFT czy ktoś wie co to znaczy?

Bez komentarza

Ja napiszę tak: jesli ktos sie nie umie posługiwać samochodem to niech wynajmuje sobie taxi a nie pisze brednie. Turbina siada owszem jeśli ktoś jej dusi do dechy i piłuje ją od startu na zimnym silniku, tak samo jak filtry jeśli ktoś nie umie to sie nie brać, kupić rower, hulajnoge czy rolki i jeździc takim sprzętem:-D Smiech na sali normalnie, co do serwisu to się zgodzę sa żałośni ale cóż nie można liczyć na serwis tylko na siebie, pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Laguna I 2.2D 97'

Witam. Laguna I to super autko. Takich gabarytów inne marki to mogą tylko pozazdrościć. Wersja 2.2D to wybitna konstrukcja. Przejechałem nią 70.000km a aktualnie ma 230.000 (przy czym nie wiem czy jak kupowałem to nie miała więcej). W każdym razie jedyną usterką jaką do tej pory miałem to była wymiana uszczelniacza półosi oraz czujnika świateł wstecznego. Łączny koszt to około 100 zł. Poza tym NIC. Autko sprawuje się swietnie. Gdyby miało jeszcze klimę to uznałbym je za najlepsze autko jakie udało mi sie kupić. Wcześniej miałem golfa III - i szczerze nie polecam - sypał się potwornie - po pół roku sprzedałem. Silnik 2.2d a auto pali w cyklu mieszanym 5,6 l ropy. W ostatnie wakacje wybrałem się nad morze (a mieszkam aktualnie na Śląsku) to na jednym zbiorniku zrobiłem trasę tam i z powrotem (1200 km).
Auto rewelacja. Jeżeli kolejne laguny są takie jak moja to nic innego bym już nie kupił. Tylko Lagunę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Renault Laguna Grand Tour Navi 1,9 120 KM 2003

Masz rację kolego i zgodzę się z tą opinią,
nic więcej nie dodam. Wszystko ma swoją wytrzymałość.
Pozdrawiam

pytanie

co sądzicie o lagunie 1.9 dci z2000 roku bo chce to kupić

ok

ok niesłuchac opini idiow co wymiane rozrządu opisują jako usterke to ludzie z wrodzoną wadą muzgu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

laguna 2002 1.6,16v,

witam,posiadam lagune od 2 miesięcy,generalnie ok,narazie bezawaryjna,na początku czasem na wolnych obrotach zchodził zbyt nisko i gasł,ale dowiedziałem się,ze to wina kiepskiej jakości paliwa.Od kiedy zacząłem tankować 98 jest ok.Auto generalnie fajne,ale należy o nie dbać regularnie,żadnych problemów z kartą,szybami czy czujnikiem ciśnienia.polecam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

darek

mam i ok

Nigdy więcej Renault Laguna !

Totalna klapa: auto kupione w salonie,silnik 2,0 benzyna,wymiana po 30 000 km całego układu wtrysku,potem
znowu te same kłopoty(auto staje w trakcie jazdy !),
teraz znowu to samo ale mam zapłacić 10 000,- Pln za
naprawę ! Ostrzegam wszystkich ! Renault Polska twierdzi że to przez złe paliwo bo gdybym wlewał zawsze
min 98 oktanów to byłoby wszystko o.k.
HORROR !!!!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

może dlatego jesteś zadowolony z osiągów tego samochodu, bo silni 2.2 jest właśnie japoński - nissana, a nie francuzki bubel
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Laguna II 1.9 dci Dinamique

Witam! Laguna II to swietne rozwiazanie jesli szukamy auta dosc duzego, bezpiecznego w granicach 30tys zl na rynku wturnym. Myslalem nad Passatem, Audi a6 i Mondeo. Nawet gdy podnioslem granice cenowa do 35 tys to i tak nic nie znalazlem godnego uwagi. W/w samochody byly poprostu zajezdzone. Audi i Passat chodza jak ruski traktor jesli chodzi o diesla w porownaniu z Laguna. Wnetrza czarne i szare bez wyrazu. Wiadomo ze jakosc uzytych materialow jest lepsza w niemcach niz we francuzach (po prawdziwym przebiegu ok 100tys km mam lekko zmechacony fotel kierowcy) ale nie ma samochodow idealnych. A co do zawieszenia to Renault nie wpadl (nie dziwie sie mu) ze w dzisiejszej Europie moga byc drogi na poziomie trzeciego swiata (czytaj Polska). Wiem iz kazda sroka swoj ogonek chwali ale ludzie bez przesady! Dzisiejsze Renowki to nie te z 80 lat i poczatku 90 gdzie rdza wpierdzielala je az szumialo, czesci byly strasznie drogie a usterki malo powiedziane ze czeste. To jest juz calkiem inna marka! Posiadam Lagune II kombi z silnikiem 1.9dci 120km w wersji dinamique z 2003 roku ktora kosztowala mnie niecale 28 tys i musze przyznac z czystym sumieniem ze zainwestowalem bardzo dobrze!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lagusia to jest to...

Chloptoki ja mam lagusie z 2002 1.9 DCI 120 konikow na ta chwile mam 240 tys km i ? i nic jezdzi i to to sie liczy psuja sie a co wam zeby nie wypadaja nie boli was glowa? ale dobra mam ja 6 lat jak narazie wszystko git jedna rzecz tylko czasem siada a mianowicie szyber elektryczny nie zawsze otwiera sie w wybrana pozycjie . Jesli mial bym kupowac nowe auto to lagusie spalanie 5,5 on wiec co chcecie wypasik w srodku ja jezdze kombi rewelka a jak wam sie nie podoba to.... macie ph 5,5 pozdrawiam zadowolonych lagunow i lagunki
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

LAGUNA 99" 1,9 DTI

WITAM!
LAGUNA TO DRUGIE MOJE AUTO ZE STAJNI RENAULT. WCZEŚNIEJ JEŹDZIŁEM MEGANKĄ. OBYDWA AUTA ZASŁUGUJĄ NA POCHWAŁĘ. NIEZGADZAM SIĘ RÓWNIEŻ Z WCZESNIEJSZYMI OPINIAMI...I TAK JAK KOLEDZY TWIERDZĘ ŻE TRZEBA POPROSTU DBAĆ O AUTO A BĘDZIE SIE ZADOWOLONYM. NASTĘPNYM BĘDZIE LAGUNA II,
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

fajne, ale...

witam wszystkich!
mam lagunke od roku, autko fajne lecz trzeba byc troche majsterkowiczem. standardem to podnosniki szyb, karta, czujniki kol, ale kazda rzecz mozna samemu naprawic, kosztem jest kropelka lutownica i pare duperelek. dla niemajacych pojecia o elektronice i mechanice odradzam.

Całkiem niezłe auto

Od roku jestem posiadaczką lagunyII 1.8sport. Całkiem fajne autko. Poza wymianą filtrów, oleju, klocków hamulcowych nie mam problemów z tym samochodem. Całkiem miłe autko, sympatycznie wykończone i jeszcze mnie nie zawiodło....odpukać.....