Renault Laguna II

Lagunę można rozpoznać na pierwszy rzut oka. Wyraźna i czytelna linia, szerokie nadkola podkreślają mocny i zdecydowany charakter tego auta. Lekkie linie budzą wrażenie mocy. Wydaje się gotowa do skoku. Wnętrze Laguny jest jasne i przestronne. Deska rozdzielcza o wyraźnie zaznaczonych krzywiznach wydaje się zarazem lekka i dynamiczna. Kolory i materiały zostały starannie dobrane. Troska o ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

nie porównuj reno tej padaczki do BMW. co drugim biegiem bym to twoje badziewie objechał.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

laguna 1 1,8 benzyna

posiadam lagune 1 1,8 benzyna zrobiłem 250000 km i jedynym moim problemem był kluczyk z podczerwienią i imobi.po zmianie na inny pilot i odblokowaniu imo. autko smiga bez problemu .Zaliczyłem 4razy Cholandie,2razyLuksemburk ze nie wiem już ile niemcy i bez problewów i awarii
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

laguna

A ja jeżdze 17- letnią laguną, przez 10 lat użytkowania nie zanotowałam jakiś poważnych awarii.To auto jest pamiątką po śp.meżu i będe nim jeździć ile się da.A jak się już nie da to też kupie lagune , bo jako kobieta dobrze się czuje w dużym aucie, a jeszcze lepiej prezentuje.I może ktoś powie że to w porównaniu do technicznych uwag, nie ma znaczenia,ale ja uważam ,że ma.Bo co to za przjemność jezdzić samochodem ,który wizualnie się nie podoba i czuje się w nim jak w ciasnej windzie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

witam hce kupić lagune 2

prosze o opinie na temat laguny2 poniwaz planuje zakup tego pieknego auta z silnikiem 1.9dci,na jakie elementy mam zwrucic uwage prosze o konkrety z góry dzikuję pozdrawiam

ja mam i sie ciesze 1.9 dci

ja mam lagune 1.9dci 120 km od 1,5 roku przejechalem 80 tysi i nie narzekam takze nie wiem o co wam chodzi ??
zapewne nie znacie sie na autach i stad wasze problemy z silnikiem

moja lala

Ja jężdżę moją lalą z 2002r. i nie narzekam. Kupiłem ja w Szwecji i sprawuje się super. Jeżeli dbasz o podstawowe rzeczy, jak wymiana filtrów i oleju autko to przejedzie bd. kilometrów. Poprzednio tez miałem lalę starszy typ i było super.

laguna 1.9 dci 2002

witam posiadam renault lagune z 2001 roku z silnikiem 1.9 dci ma przejechane juz 270 tys i jak narazie wymienilem tylko turbine po przejechaniu 180 tys od tamtej pory wymieniam tylko olej filtry w tym roku po zimie musialem wymienic silownik od przedniej szyby gdzy sie linka urwala pozatym auto jest bez zarzutu i godne polecenia:) jak ktos dba o auto i zna sie na obsłudze to pojeżdzi dosc długo posiadałem wczesniej niemca i japończyka i renia jest najleprzym z moich zakupów polecam:)i pozdrawiam

świetne auto szczegolnie motor 2.2dci koszty napraw to mit...w pierwszym lepszym skepie lub zwyklego mechanikaaa nie zapłacisz drozej niz zza passata np

Opinia pozytywna

Witam:)
Posiadam Renault Laguna 2 , 2,2 DCi , 2004rok. Oceniam samochód jako bardzo dobry. Nie zanotowałem żadnych poważnych napraw.Jest to auto sreniej klasy o pięknej lini karoserii i bogato wyposażonym wnętrzu. Kierowca jak i pasażerowie mają sporo miejsca. Jeśli chodzi o silnik to chodzi , cicho bez zastrzezeń. Samochód na trasie(płynie). Komfortowo się prowadzi , skrzynia biegów rewelacyjna 6biegowa.Wiele osób narzeka na Francuskie samochody, lecz Ja mam juz drugi Renault i jestem pozytywnie zaskoczony.

kluczyk jest do zamka, przy klamce od kierowcy, trzeba tylko sciagnac ten maly kapsel, to jest wrazie awarji karty

jestescie zalosni

czytam te wypowiedzi i co, no to jest wasza poraszka kupujecie złoma i czego sie spodziewacie cacka? wychwalacie japonczykow niemcow no i owszem samochody na poziomie ale cena? dwa razy taka przyklad kupilem lagune 2005r.1.9dci 120KM ful opcja za 11000zl.dolozylem 2500=13500zl.i mam auto od roku bez awaryjne i przy eko draiwingu pali sirednio 6 lit./100 w zimie i niech mie ktos przekona ze zrobilem zle.pozdrawiam placzki

bulecka laguna 2 1,9dci 100km grandtour privelage combi

witam posiadaczy tego samochodu......
posiadam tą żabcie około 4 lat,sprawowało sie super, zero awarii takie tam drobne komunikaty sie na komp,wyswietlały ale tak to ok ..ostatnio padła mi turbina i został samozapłonu,koszt to okolo 2000zł ,cześci bardzo drogie do tych samochodów,choc jestem zadowolony {byłem} to nie kupiłbym w zyciu tego auat ......nigdy.........

dramat laguna

witam,mam taką lagunke od 4 lat,silnik 1.9dci 100km,praktycznie przez ten czas miałem zerowe wydatki,ostatnio padła mi turbinka i to 400km od domu, mały dramacik,koszt 1700zł,choc jestem zadowolony z tego auta,nie kupuj go chłopie boczesci sa bardzo drogie,

Polecam 2,0 16v 165km turbo jest mniej awaryjny jeździłem nią 5 lat i tylko wymieniałem podtsawowe rzeczy ktore trzeba olej rozrzad itd. Kopa ma ze szok

sciagnij plastik w lewych przednich drzwiach i to na kluczyk jezeli to anglik to w prawych przednich drzwiach angliki sa tez dobre jak sa dobrze przelozone

brak słów

niektórzy to i by perpetum mobile popsuli
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

;;;;;;;;;;;;

jak ktoś nie umie jezdzić to i nowe porsche będzie się psuło co 3 dni hehehehe...

Co Ty pierdzielisz człowieku? w 94tym nie było Lagun II. A I to zupełnie inne auto. Temat sie tyczy Laguny 2. A w niej najwiecej problemu stwarza elektronika. W "jedynce" nie było wiekszych problemów. Widac sam jestes dziwak.Odpowiadasz do tematu wyskakujac z innym autem. Rownie dobrze mozesz o Renault 5 napisac. Co do L2 to posiadam i jestem zadowolony.Jak sie dba to sie ma i sie jezdzi. Pali mało. Z Katowic do Koszalina (troche nad morzem Kołobrzeg-Miedzyzdroje-Koszalin_Mielno) i spowrotem do Katowic na jednym baku. Bak 70l wiec wyszlo 5l/100km. W aucie wariują czujniki cisnienia w kołach przy różnych temeraturach.

laguna2 2003r 2,2cdi

super auto przejechalem 154 tys.km trzeba serwisowac a bedz e jezdzic