Renault Laguna II

Lagunę można rozpoznać na pierwszy rzut oka. Wyraźna i czytelna linia, szerokie nadkola podkreślają mocny i zdecydowany charakter tego auta. Lekkie linie budzą wrażenie mocy. Wydaje się gotowa do skoku. Wnętrze Laguny jest jasne i przestronne. Deska rozdzielcza o wyraźnie zaznaczonych krzywiznach wydaje się zarazem lekka i dynamiczna. Kolory i materiały zostały starannie dobrane. Troska o ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

eje meje -kto już kupił i sprzedaje ten jest?

MAM PARĘ PYTAŃ a- Polska to wolny kraj -nikt nie zmusza do FRANCUZA /wypowiadając się opowiadamy o sobie / b- po co japońce i Niemce mają SERWISY ? c - najwięcej mają ci do powiedzenia co ??? d-kupię za ? e-auto jest w klasie f-laguna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

amerykanin

po polska pisac umiejc

dupku

jesteś do kitu, kto jeździ do aso ten ma sro w głowie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

złomiarz

jak bys był mądry to -najpierw poczytaj o laluni a potem kupuj najpierw WIEDZA potem auto , AUTO ZŁOM , OSIOŁ CO KUPIŁ ZŁOM , kim ty jesteś!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szmelc

Auto mialem rok i niegawno sprzedalem nigdy więcej tego bubla chyba ze nie macie na co kasy wydawać. zlom

LAGUNA 2 1.9dci OK

witam wszystkich tych za i tych przeciw lagunie
powiem tak jeździłem seatem fordem oplem koszmar ciągle się psuły
laguna 2002 posiadam od roku - 190 tys autko sprowadzone z francji bajka zawieszenie osiagi itp polecam.i

laguna2

zgadzam się z tobą kolego w całości jeżdżę już drugi rok zrobiłem 60000km i odpukać ,na liczniku 160000 i bez awarii. Pozdrawiam .

Mam Lagune II 01r. 1,9dci 120KM przejechane 180tyś km.Jak na razie od czerwca nowe turbo(ktos w holandi czyba nie wiedział jak sie dieslem jezdzi i padła)poza tym tarcze klocki no i tuleje w zawieszeniu już prośiły o wymiane. Poza tym pale rano i do pracy.komputer pokazuje średnio6.9L a jak trzeba to bieg niżej i do dechy(daje rady)Fakt czułe czujniki w kołach i często pokazują zbyt małe cisnienie(2.0)ale to normalne jak jest zimne auto nie że Renault tak ma,po prostu tu widać każdą zmiane(czyba dobrze)Jak ktos szuka czegoś takiego to nie widze konkurencji dla tego auta.Dla poruwnania mam w domu Audi A4 też kombi 1.9TDI 130KM 02r. Od wrzesnia nowe turbo(tym razem niemiec myślał że potrafi diesla eksploatowac)miedzy niemieckim a francuskim jedna zasadnicza różnica Audi kosztowało 30tyś a Renault 20tyś.No i lagunie jakos lepiej mi sie jeżdzi ale to kwestia gustu.

mam te autko 1.8 16 i nie narzekam po mimo ze te auto jak każde inne Mozę się czasami popsuć to normalne a jak się konus nie podoba to niech nie wypisuje takich bzdur i zacznie jezdzic pociągiem he

renault, chcecie , czy nie , to francuski złom
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Renault Laguna 1.9 dCi Privilege

No i kupiłem na razie ok. Ale to forum nic mi nie pomogło.

Renault Laguna 1.9 dCi Privilege

Witam serdecznie. Zdecydowałem się na kupno Laguny II, jest to model z 2003 roku o przebiegu(w/g sprzedającego) 138000 km.,po auto wyjezdżam ze znajomym do Niemiec.Poradźcie na co szczególnie zwrócić uwagę.

Ogarnij się chłopie

Chłopie Laguna II generacji to największy szmelc jaki wyprodukowało Renault. Mówisz, że jeśli ktoś nie potrafi się obchodzić z autem to tak ma? To ciekawe bo pewnie ponad 3/4 użytkowników Laguny nie potrafiło się zająć swoim autem według twojego ciemnego myślenia. Typowe nie które dość poważne usterki, lub pierdółki które też uniemożliwiają jazdę są wkurzające. A propo osiągów? Wysoki moment obrotowy wcale nie musi świadczyć o wielkości V-max, czy przyśpieszenia. Gdyby dynamika zależała od momentu obrotowego to w sportach motorowych królowałyby nie benzyniaki, a diesle. Turbo diesle pod względem osiągów mogą co najwyżej konkurować z dobrymi wolnossącymi benzyniakami, a natomiast z turbodoładowanymi nie mają żadnych szans.
A propo diesli, nie od dziś wiadomo, że najlepsze diesle robi koncern VW.
Choć wcale nie jestem fanem marki VW, a zupełnie innej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Laguna 2005 1.6 16V

Witam
2 tygodnie temu kupiłem lale 2005r. z przebiegiem 74 tys.( udokumentowany), jak narazie po sprawdzeniu w serwisach jest jedna usterka drzwi przednie od pasażera się nie zamykają( najprawdopodobniej awaria zamka). Czy mam się czego bac podczas użytkowania auta. Kupione bylo za naprawde niewielką sumę w porównaniu z innymi modelami z tego rocznika. Prosze o jakieś opinie innych użytkowników tego auta.

święta racja popieram

Lalunia 1,9 dci 2001

AUTO JEST OK I NIE JEST NIEMIECKIE ??? DLA NIEKTURYCH TO SZOK !!! OGULNIE SERWISY TO PORAŻKA!!! SKĄD ONI BIORĄ TE CENY

lagunia

Jakich warsztatów NIEMIECKICH !!!

Radzę się zapoznać z wynikami testów w innych krajach,niestety w Polsce gdzie prasa motoryzacyjna jest zdominowana przez niemiecki kapitał przytaczana jest tylko Dekra i ADAC. czy tak trudno zrozumieć że Niemcy krytykują głownie konkurentów, na rynku europejskim głównym konkurentem marek niemieckich są Francuzi i stąd taka bezpardonowa propaganda i negacja francuskich marek.Nawet w prestiżowym F1 Silniki Renault pozostawiają w tyle Mercedesa który wykłada większy budżet.Ja osobiście mam 16 letni Renault 19 1721cm i śmieję się z golfiarzy których auta o podobnym wieku są rozklekotane i pracują jak traktory

renault laguna 2005 dci

rewelka

tu masz strole klubowa laguny z lewej strony masz forum i wszystko co moze być

http://renaultlaguna.pl/