Roboty przy ul. Chłopskiej - przy wjeździe na drogę pożarową do LeClerc-a

Witam, czy ktoś wie co to za roboty drogowe są przy ul. Chłopskiej - przy wjeździe na drogę pożarową do Galerii Przymorze?
Ścięto dwa drzewa przy Chłopskiej - pewnie będą robić prawo-zjazd.
Byle tylko nie puścili tą drogą pożarową klientów Galerii.
Kiedyś zapewniono mieszkańców bloku Chłopska 20, że to będzie zawsze tylko droga pożarowa.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Roboty przy ul. Chłopskiej - przy wjeździe na drogę pożarową do LeClerc-a

Witam

Też chciałbym się odnieść to tej sprawy. Wygląda to na prawoskręt w celu wjazdu w ulicę, która miała być według zapewnień inwestora "drogą pożarową". Jestem mieszkańcem bloku Chłopska 20 i muszę powiedzieć, że wbrew zapewnieniom ulicą tą poruszają się samochody ciężarowe. Jest to szczególnie uciążliwe latem kiedy otwarte są okna. Ekran akustyczny nie załatwia sprawy. Wygląda na to że inwestor może zrobić wszystko, nie liczą się ustalenia, plany. Proszę wszystkich mieszkańców o mobilizację w tej sprawie. Gdy powstawał Leclerc byłem sceptyczny wobec ostrych sprzeciwów mieszkańców. Widzę jednak, jak bardzo się myliłem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

To co się dowiedziałem. Pozwolenie na prawoskręt zostało wydane firmie "IMMOGdańsk sp. z o.o." to firma zarządzająca Galerią Przymorze.
W Spółdzielni Przymorze dowiedziałem się, że w 2008 roku była umowa na piśmie, że droga będzie tylko pożarową - czyli umowę teraz jawnie łamią - puszczą samochody i ciężarówy.
Jakoś Zarząd Spółdzielni Przymorze nas słabo broni
Trzeba ich pospieszyć, a my jako mieszkańcy bloku Chłopska 20 też powinniśmy sami napisać protest przeciwko podniesieniu tego szlabanu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam, mieszkam w bloku 24 i współczuję wam szczerze. Jakiś czas temu spacerowałam ścieżką za blokiem 20 i jakaś kobieta (wydaje mi się, że chciała kupić mieszkanie w tym bloku) pytała czy jeżdżą tamtędy ciężarówki. Powiedziałam że nie a teraz niespodzianka. Wydaje mi się, że protesty nic nie dadzą ale walczcie, bo komfort mieszkania na pewno się wam pogorszy.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

gdzie chodzicie do stomatologa? (14 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

Szukam towarzystwa (48 odpowiedzi)

Hej, jestem kobietą po 40, nie mam dzieci. Kilka miesięcy temu rozstałam się z mężem, u związku z...