Rock'n'Roll

Temat dostępny też na forum: Rock'n'Roll
Opinie do spektaklu: Rock'n'Roll.
Tom Stoppard
Rock'n'Roll

Tłumaczenie: Elżbiety Woźniak

Głośna sztuka brytyjskiego dramaturga i scenarzysty, zdobywcy Oscara za scenariusz do filmu "Zakochany Szekspir", jest epicką opowieścią o trzydziestu latach XX-wiecznej Europy.

Historia, polityka, namiętność towarzyszące bohaterom, żyjącym po dwóch stronach Żelaznej Kurtyny, przeplatają się z historią muzyki rockowej. ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czekam na opinię po premierze :)

z chęcią się wybiorę
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

I?

I jak wrażenia po spektaklu? Warto iść? Dobrze sie ogląda? Niech wypowiedzą się Ci co byli.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

właśnie!!!! czekamy na opinie !!!

ja ze swojej strony znam opinię dwóch osób - jednej się w podobało, a drugiej nie za bardzo. Trzeba się orientować w wydarzeniach tamtych lat, głównie Czechosłowacji, aby załapać o co chodzi.
W każdym razie pewnie zawsze warto iść do teatru :)

Nikt nic nie napisze

????????????????????????????
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bo nie ma o czym. Byłam, widziałam i życząc dobrze nowej dyrekcji również wolę spuścić na to zasłonę milczenia...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

czyli słaby ????

Lepszy niż większość za Villqista, ale ogólnie niespecjalnie. Pójść do teatru zawsze warto, ale czy na tę sztukę za tę cenę? Kwestia dyskusyjna. Wiedząc jaka jest raczej bym sobie odpuściła.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie rozumiem

dlaczego nie pojawią się recenzje.....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

byłam

sztuka... to raczej historia najbardziej nowożytna z nowożytnych (choć na pewno nie najsłodsza dla Czechów, dla nas) :) mi osobiście łza się w oku zakręciła raz i drugi :)
na początku spektaklu może nazbyt nudnawo ale z każdą minutą coraz bardziej się rozkręca
jeśli ktoś nie zna realiów lat 60-70-80 to dość trudno będzie mu zrozumieć ale moim zdaniem WARTO :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

zawiedziona

Jestem zawiedziona spektaklem, za mało rock and rolla, czasami było aż wręcz nudno. Zero ekspresji, słaba gra aktorska. Nie polecam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

niestety

niestety muszę się zgodzić
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Opinia

Poszedłem na spektakl z otwartą głową i z wielkim pragnieniem posłuchania dużej dawki rock and roll'a . Rock and roll'a za wiele nie uświadczyłem a wydarzenia pokazane w przedstawieniu są na pewno bliskie Czechom i do mnie osobiście nie przemawiały . Nawet nie za bardzo mnie za interesowały w takim wydaniu .
Z wielką chęcią obejrzałbym spektakl o wydarzeniach , które działy się w Polsce ( 1970 , stan wojenny , pierwsze wybory ) zilustrowany muzyką polskiego Bigbitu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

big bit się nijak miał do polskiej rzeczywistości bo był fikcją, w przeciwieństwie do Stonesów, Doors czy Dylana - TAM. Duża dawka rokendrola to tylko na koncercie, a nie scenie teatralnej czyli z założenia sztucznie wykreowanej przestrzeni

Inne tematy z forum

Cudowna terapia (10 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Cudowna terapia . Cudowna terapia "Komedia małżeńska, którą powinni...

Folwark zwierzęcy (4 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Folwark zwierzęcy . "Folwark zwierzęcy" według powieści George'a Orwella....

Karnawał zwierząt (5 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Karnawał zwierząt . KARNAWAŁ ZWIERZĄT CAMILLE SAINT-SAËNS BALET Świetna...