Romeo i Julia

Temat dostępny też na forum: Romeo i Julia
Opinie do spektaklu: Romeo i Julia.
Sergiusz Prokofiewbalet w 3 aktach, 12 obrazachlibretto: Sergiej Radłow, Leonid Ławrowski i kompozytor w adaptacji Emila Wesołowskiego wg dramatu Williama Szekspirainscenizacja i choreografia: Emil Wesołowskiscenografia: Łucja i Bruno Sobczakowiepremiera: 24 kwietnia 1999 rokumuzyka z nagrania (Leningradzka Orkiestra Symfoniczna pod dyrekcją Gienadija Rożdżestwieńskiego)czas trwania: ok. 2h ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

KUPA

to jest taki shit żę szkoda gadać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
KUPA KUPA KUPA KUPA KUPA KUPA KUPA KUPA KUPA

Sieczka

Rzeczywiście sieczka na maksa. Musiałem to czytac jako lekture...(no koment)

Frustracja

Sztuki nie widziałem, utwór czytałem. Kretynem jest ten, który napisze na ten temat tylko "kupa kupa (..) " albo "masakra" ludzie, myślcie trochę. Ludzie będą was uznawać i mam pewność, sądząc po waszych wypowiedziach, że uznali was za durniów bez krzty szacunku, respektu dla tak ponadczasowego dzieła.
Mówicie: "cegła" , mówicie "gówno, przeczytam "Bryka" ". O przeklęci śmiertelnicy! Durnie! Ten, kto nie przyczytał w życiu nawet 60 książek w ciągu powiedzmy 15 lat... Nie macie się czym chwalić! A jak się nie podoba wam czyjaś interpretacja dramatu przedstawiona w teatrze... zróbcie lepszą, o "geniusze". Szczeniaki jesteście, które nic nie osiągną, będą analfabetami, ludzmi bez zdania. Niech was szlag weźmie za takie myślenie!

srutu tutu

co tak mało?? ludzie musicie sie bardziej postarac. co tu duzo gadac. zeby bylo jak najwiecej takich ludzi , ktorzy lubia pisac takie cosiki:)

To świetne!

Może by jeszcze napisać piosenke ale oczywiście nowoczesną Romka i Julki? Balet jest zbyt pozóry i smutny moło w nim życia! Natomiast książka to już inna historia!!

żenada

te wypowiedzi są ŻENUJĄCE. Nawet pochwały "książki" są żałosne. Krytyki głupie, pochwały jeszcze głupsze. Fakt, że ten dramat wydaje się i wystawia od prawie 500 lat świadczy o nim jak najlepiej. Przeminiecie, i wasze żałosne opinie tez, a i dramat Szekspira i balet Prokofiewa pewnie zostana. Przemincie jak najszybciej! I nie czytajcie ksiażek, bo je profanujecie. I nie chodźcie do teatru, bo go zasmiecanie.Jestem tolerancyjny, ale powyzszy popis ignmorancji wyprowadził mnie z rownowagi. Rozumiem, ze trafiliscie na te strone przypadkowo, szukajac streszczenia lektury. Dajcie sobie spokoj: po co wam szkoła, matura itd. Czy nie szkoda wam czasu na nauke? zostawcie ja tym, ktorzy wiedzą po co sie ucza i maja szacunek dla twórcow, artystów, ludzi madrzejszych od siebie. Nie kompromitucie sie krytykując to, co jest poza krytyką. ok, juz koncze, bo to pewnie jak rzucanie grochem o sciane.

Sztuka

27.12. WYBIERAM SIĘ NA TEN SPEKTAKL.BARDZO SIĘ CIESZĘ I NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ!!!!!! JESTEM W SZOKU, JAK MOŻNA WYSTĘ MOSCOW CITY BALEY,NAZWAĆ"KUPĄ"! AUTOR TEJ RECENZJI NIECH NIE CHODZI NA TAKIE SPEKTAKLE JEŻELI NIE KOCHA BALETU!!SZTUKĘ TRZEBA CZUC!!!!A NIE SOBIE Z NIEJ DRWIĆ
1

Mazenia niespelnionej milosci

Jak bede miala tylko okazje zobaczyc i poczuc ta moc plynoca z magi milosci z pewnoscia sie wybiore, od wielu lat wyczekiwalam na ta sztuke ale najpierw premiera telewizyinna.DO ZOBACZENIA W TEATRZE.POZDRO DLA MILOSNIKOW motyli w brzuchu

ale bida

to miał być dramat?

u la la.....

OGÓLNIE MOŻE BYĆ ...... :O ALE PRZYZNAM ŻE WOLE ROMEO I JULIA W TEATRZE WSPÓŁCZESNYM TAK BYŁO SUPER....!!!!!

Kiiiiiiiiiit

Jak mogą kazać to czytać?

straszne

niecierpie takich pzredstawien jak ,,romeo i Julia" a nie wspomne już o ksiązce. jak ją miałam czytać to po prostu brały mnie mdłości!!!!!!!!!!!!!1

Nuda totalna

Nuda , nuda ,nuda ,nuda i jeszcze raz nuda to jest do bani

hmm..

"Romeo i Julia" wcale nie jest nudną książką. Myślę wręcz przeciwnie. Poza tym nie można krytykować książek przed ich przeczytaniem, bo jest to po prostu bezcelowe. W taką krytykę na pewno nikt nie uwierzy. Nie widzę tu też argumentów przeciwko tej książce. "Nuda", "kupa" itp. nie można wysówać takich wniosków bez ich poparcia. Co było nudne? Nie wiem. Wdł. owa książka jest może trochę "przesłodzona" (te "ahh" i "ehhh" rzeczywiście trochę mnie denerwowały), ale nie uważam, że nie jest warta przeczytania. Lecz to tylko moje, zapewne pominiete zdania..Nic nie znaczące.

Kochankowie:)bueheheeh

Romek & Julka to zaje....kawałek o młodych niezbyt mądrych ludzi zamiast się...to oni nawzajem się zabijają boshe ale dramat a na dodatek na śmingusa dyngusa bedzie śnieg:(

Masakra

Typowe bezsensowe romansidełko

nawet OK

byłam z klasa na tym spektaklu :D:D wszystko mi sie bardzo podobało..zwłąszcza scena końcowa w której popełniają samobójstwo.... polecam wszytskim...sieee

Beznadzieja

to jest normalna tandeta i hamidlo to co wyrabiali na scenie.to podle wobec SZekspira!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Romeo i Julia

NUDA NUDA NUDA I JESZCZE RAZ NUDA

niestety nie miałam skad wziąc tej głupiej lektury więc postanowiłąm skorzystac z streszczenia. Jednak nie wiele mi to dało bo nie am tu opisane wszystkiego ze szcególami :(((((((

Fajna bardzio;)

Mi sie ta ksiazk apodoba choc za wczesnie chyba ja przerabiamy boz 1 gim. no ale mi sie podoba ;)

opinia

uwarzam ze Romeo i Julia jest fool wypas co prawda nie czytałam ksiazki ale przeczytałam okolo 10 streszczen i ogladałam dwa razy film mysle ze jest to dobra lektura o watku miłosci i tragedji

:)

Książka ciekawa bardzo mi się podobała była to jedna z nielicznych lektór jakie przeczytałam i które mi się podobały :)

właśnie przerabiam tę lekturę i nie zbyt mi się podoba wolę inne gatunki literackie a nie jakiś dramat no ale w końcu nie jest taką złą lekturką;D polecam ją osobą które lubią miłosne dramaty :D

Romantycznie

Bardzo mi się podoba zarówno książka jak i film.
Podoba mi się jak Romeo przychodzi pod balkon Julii

mała...

we treść na ogół wpozadku, ale mowiąc szczerze to jakim językiem to jest pisane, rany... i my to mamy czytać .? teksty są mało zrozumiałe i czyta się to okropnie .!!

Powiem krótko

Skąd spadliście?!

Ja to teraz przerabiam i uważam, że jest to jedne z piekniejszych dzieł literatury angielskiej. Sądząc po kilku pierwszych opiniach to jeżeli czyta się tylko pisma obrazkowe nie zrozumiecie nic. Sądząc po waszych wulgaryzmach to nie jesteście zbyt oczytani, rozumni ani sympatyczni. Życzę wam z całego serca zmiany w waszym życiu. Szekspir (pisownia polska) jak chyba wicie był barwną postacią. Jeżeli chciecie szukać prawdy to zamiast koncentrować się na różnych książkach zajrzyjcie do Ewangelii i reszty Bibli. Wracając do Szekspira czy wiecie, że on zapoczątkował dramat elżbietański?

ja

lol

Powiem Tyle: Narazie jestem w trakcie czytania tej ksiazki iii Nawet Fajna!!!

romeo i julia

Książka na początku mi sie nie podobała dopiero gdzieś w środku gdy się rozkręciła ta cała akcja.Książka wciagnela mnie do jej przeczytania.Zaczecam innych czytelnikow.KONIEC

.

niezłyy komentarzz . ! ; O

Krzysztof

Krzysztof... mam dla ciebie rade- lecz sie.
Jesli przerabiasz te lekture tzn ze jestes w gimnazjum. Wierz mi zade normalny gimnazjalista nie wie co Szekspir zapoczatkowal. Nawiasem mowiac ja nawet romka nie przeczytalem

Inne tematy z forum

Karnawał zwierząt (5 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Karnawał zwierząt . KARNAWAŁ ZWIERZĄT CAMILLE SAINT-SAËNS BALET Świetna...

Stosunki na szczycie (9 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Stosunki na szczycie . "Stosunki na szczycie" Edwarda Taylora zaczynają...

Folwark zwierzęcy (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Folwark zwierzęcy . "Folwark zwierzęcy" według powieści George'a Orwella....