Rower mtb cross do 1000 zł Pomocy :)

Witam, chciał bym poprosić o poradę kogoś kto się zna na tym lepiej niż ja. Chcę kupić rower do jazdy po górkach, dróżkach, czasem asfalt, więc raczej crossowy. Czy mógł by mi ktoś pomóc w wyborze, ponieważ kiepsko się znam na tych "klimatach"? Dziękuję z góry za odp
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Rower mtb cross do 1000 zł Pomocy :)

za 1000 zł nic dobrego nie kupisz Mówię o czymś na czym dobrze się jeździ. Chyba, że używkę, ale z tym bywa różnie. Dozbieraj jeszcze 500 pln i będziesz miał już jakiś wybór. A jak nie to można tez kupić kibla za 200 zł i też będzie jakoś jechał.

TR duby smalone plecie.
Takie typowe gadanie.

Najbardziej uniwersalny jest MTB
Na stronie Krossa za 999 zł jest HEXAGON X1
Opis producenta
To rekreacyjny rower górski przeznaczony dla osób lubiących spędzać czas aktywnie. Specjalnie dobrana geometria umożliwia stabilną, pewną i przede wszystkim wygodną pozycję w czasie jazdy. Rower został wyposażony w 21 biegów, które ułatwiają poruszanie się w każdym terenie, amortyzator gwarantujący niezbędny komfort oraz lekkie hamulce V-brake zapewniające dobrą siłę hamowania.
Są też adresy sklepów w Gdańsku

Hexagon x1:
- najgorsze dostepne na rynku przerzutki
- amortyzator, ktory lepiej wymienic na sztywny widelec
- plastikowe pedały
- plastikowe klamki
- korba firmy krzak
- stalowa kierownica

Rower, którym z asfaltu można zjechać jedynie na ubita droge szutrową, taka prawda. Wszystkie elementy dobierane wg. zasady: jak najtaniej!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

http://allegro.pl/mocny-cross-lazaro-integral-v2-acera-suntour-alu-m-i4174993422.html#tabsAnchor a co byście powiedzieli na ten rowerek?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Korba i przerzutki o jedną/dwie grupy wyżej niż w x1, reszta to samo.

a co byś polecił?? w rozsądnej cenie??

Jaka to rozsądna cena? Jaki maks?
W okolicach 1000 wszystkow zasadzie bedzie na podobnym poziomie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No tak 1200 to max raczej... =/- 50 zł?? Chyba, że faktycznie będzie warto to 1300. :)

no do 2100 to warto kupić polecam

Ale co tak naprawdę wynika z tego co napisałeś ?
To nie ma być rower wyczynowy tylko rekreacyjny

Jeśli coś się zużyje to można to kiedyś wymienić na lepsze.

- najgorsze na rynku to są przerzutki no name, które psują się momentalnie, a tu są shimano, których żywotność zależna jest tak naprawdę od eksploatacji. Jakie by nie były to i tak jest to element, który często się wymienia.
- amortyzator wystarczy w zupełności do jazdy rekreacyjnej i zdecydowanie poprawia komfort jazdy.
- plastikowe pedały - litości - jak ktoś nie chce to za 25 zł będzie miał całe z alu
- plastikowe klamki - można używać można wymienić, około 30 zł kosztują aluminiowe a wymiana jest dziecinnie prosta.
- korba firmy krzak - w czym to przeszkadza ? to nie jest jakiś bardzo skomplikowany element.
- stalowa kierownica - że niby za ciężka ? może nie przesadzajmy

Rower jest firmowy, polskiego producenta i będzie miał gwarancję więc jeśli któraś część będzie wadliwa można reklamować.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

przerzutki shimano to jak procesor intela ;-)

>> Rower jest firmowy, polskiego producenta

Każdy rower to składak, nie patrzyłem co zapodałeś ale niedawno ktoś wspominał że np. Romet bierze ramy z Chin... ja bym nie chciał się na to naciąć.

a Kross jest chyba ok, tylko tak jak mówili przedmówcy w tej cenie kupisz tylko najtańsze badziewie. Ja bym też dołożył 1000zł i kupił coś z osprzętem bliższym alivio/deore
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szukaj Romet Orkan II z poprzednich roczników (rocznik 2014 ma gorszy osprzęt i jest droższy). Może kosztować nieco więcej, ale to i tak jednak z lepszych ofert w tym zakresie cenowym.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dla mnie Kross ok, ale jak brać to trochę wyższą półkę niż za tysiaka.

Romety to chyba kiedyś były?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...