Rower z silnikiem

Kupilem dluzszy czas temu silnik do roweru na Allegro. Maszyna sprawuje sie wysmienicie. Szukam ludzi ktorzy tez zakupili podobne cudo i mają jakiekolwiek pozytywne wrażenia z tego tytułu. kontakt gg 7667214.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Re: rower z silnikiem

Oooooo zaraz Cię zjedzą ortodoksyjni rowerzyści.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie ortodoksyjni tylko rowerzyści jak już, rower to pojazd napędzany siłą ludzkich mięśni, wszystko inne jest pochodną tego wspaniałego wynalazku
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Rower z silnikiem w świetle prawa to nie rower ;) (czyli z drogi dla rowerów korzystać nie może?)

...jeżeli juz to motorower :P :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Warto pamiętać, że w świetle przepisów, jeśli rower z silnikiem nie został pozbawiony pedałów, nadal kwalifikowany jest jako rower - zgodnie z definicją ustawy PRD.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

chyba przedwojennej :L) doinformuj się a potem pisz bo wprowadzasz ludzi w błąd
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Posiadam takie cacko i jeżeli ktoś mówi ,że rower z silnikiem to już nie rower ja odpowiadam, a kto powiedział , że to ma się nazywać rower. Ja nazywam to pojazdem do szybkiego przemieszczania się ( w zakorkowanym mieście nic z nim nie ma szans, doświadczam tego na codzien- pod swiatłami zawsze iestem pierwszy). A przewaga nad skuterem jest taka , że można go przechować np. na balkonie czy w blokowej komórce(bardzo niska wga) , nie trzeba papierów (coroczne opłaty ) ,kasku w którym latem mamy ugotowaną głowę. - No i co wy na to :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

gratuluję jazdy bez kasku :) z resztą "ugotowana głowa" to tylko i wyłącznie wina badziewiastego hełmu :) zgredzisz przy zakupie to potem cierpisz :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

na rowerze z silnikiem wybór należy do ciebie czy masz kask czy nie , na skuterze takiego wyboru juz niestety nie masz
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

na skuterze nie masz wyboru kask musisz mieć i tyle
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

witaj. uwielbiam rowery. jestem i ch maniakiem. bylem jednym z pierwszych kurierów rowerowych w wawie. rowerów mam kilka. zarażam swoje dzieci tą manią. tak się składa że mam firmę kurierską i muszę śmigać po całym mieście. w korku w aucie dostaję szału. dziś jest wielki dzień. właśnie mi montują silniczek do holendra, mam nadzieje że będę zadowolony z tej decyzji. dla mnie to żaden obciach, a spodziewam się zabawy która wywoła u mnie uśmiech na twarzy. kiedyś robiłem dziennie 60,70 km po mieście, dziś mam ochotę robić to z pomocą silniczka, a siły zostawić na wieczorne wypady z dzieciakami, na "analogach" :). Nie przejmuj się zgryźliwościami. ciesz się zabawą jak ci to sprawia fun! a jak masz ochotę to podziel się doświadczeniem, będę wdzięczny. szacunek.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

zero pozytywych wrażeń... ale może poszukaj wśród posiadaczy skuterów?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

Mozesz podac jakiegos linka do silnika? Moj kolega chcial sobie zakupic.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jedynym rozsądnym tego typu rozwiązaniem jest wg. mnie hybrydowa technologia Gianta. Takim rowerem można śmigać po drogach rowerowych i wspomaganie działa znakomicie. Za te pierdziawki z z silnikami z allegro podziękuje :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

a nie lepiej kupic motor ???
takie bezsensowne brandzlowanie mija sie z celem - rower, to rower!
choc dla mnie osobiscie motocykle daja 1000razy wiecej frajdy z jazdy.
kto nie probowal - powinien zobaczyc jak to jest.

popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

motocykla do mieszkania nie wciągne a rower z powodzeniem.

http://motorbicycling.com/
http://www.sickbikeparts.com/catalog/index.php?osCsid=8facac8ba6ebf71de2533765e01cb091
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mmmm, smród spalin w mieszkaniu...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

spaliny

ja tam zadnych spalin nie czuje

dopalam benzyne zawsze do konca
i jak wstawiam do mieszkania to na pustym baku
i benzyny też nie czuć
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

To tak jakby ktoś połączył, zadaszył dwa motory i na forum motocyklistów twierdził że teraz jeździ mu się stabilniej i nie pada mu na głowę. :-).
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

nie rozumiem. a gdzie jest podobieństwo ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

rower z śmierdziawką

rower ze śmierdziawką, to KARA BOSKA, tak jak PAPIEROSKA !!!

Taka śmierdziawka zrobi 100 razy więcej smrodu niż papierośnica pudernica. A papierośnica więcej niż największe skrzyżowanie w 3m w szczycie. Jeśli nie czujesz śmiedziawki w mieszkaniu, to uważaj bo możesz się kiedyś nie obudzić, a opary paliwa potrafią wiele. Sąsiedzi z pewnością czują.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

witam w klubie ,ja takim sprzetem jezdze juz 11lat a rower ma ich az 21 jest to orginal z silnikiem sachs poj.30cmm i nie zalicza sie do zadnych motorowerow gdyz moc pojemnosc i predkosc nie kwalifikuja go do motorowerow i wiem ze naraze sie ortodoksom ale jak by im tak przyszlo majac 50plus wjechac pod jaskowke albo pod lostowicka to mysle ze zmienili by zdanie
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

nie zmieniliby zdania, nie są miękkimi fajami
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Mój znajomy http://www.chem.univ.gda.pl/~tomek/ kiedyś kupił silnik do roweru. Używał go w terenie do podjeżdżania pod górki (ciężki rower z bagażem i psem w koszyku), ale chyba zrezygnował z jego używania. Sugeruję napisanie maila do niego.

a do przepisów zajrzałeś? Na ścieżkach rowerowych możesz poruszać się rowerem wspomaganym silnikiem ELEKTRYCZNYM, a twój jest elektryczny czy spalinowy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

tutaj do kupienia zebatka do takiego zestawu

http://allegro.pl/zebatka-na-tylne-kolo-do-roweru-z-silnikiem-i1225407908.html
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

i tak zwykły rower szybszy :D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zwykłym rowerem cięzko jest przejechać dziennie 190 km, zwiedzic Kaszuby i wrócic do domu wypoczętym.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

akogo to interere ?

zapisz sie na forum moto a nie na rowery...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

tak mi przyszlo na reflexie - powiedzmy ktos kiedys majac kase, zrobi cos takiego jak jest urzadzenie KERS w F1 , tyle ze w rowerze - pomijajac fakt masy, itd, (powiedzmy, ze technologia przyszlosci pozwoli na to ,ze bedzie b.lekkie, niewiele zmieniajac wage roweru)
na wyscigu bedzie cos takiego : jedziesz rowerem, napedzasz go sila wlasnych miesni, a gdy zjezdzasz z gorki, energia wynikajaca z hamowania itd, bedzie ładowac ogniwo elektryczne (energia ciagle pochodzi od rowerzysty, bo by zjechac z gorki musial tam wjechac)
masz naladowane ogniwo, a odzyskana energia moze byc wykozystana np.podczas finishu, czy kluczowego punktu podjazdu, w stylu, ze powiedzmy wciskasz przycisk i PSTRYK- sprzezony silnik elektryczny dodaje Ci na krotki czas (np. 3-4 sekundy) powiedzmy 100W...to byloby cos, i calkiem mozliwe...chodza sluchy, ze juz podobno ktos cos takiego wykonał, jednak nie zostalo to udowodnione...wg mnie jest to fair - bo energia pochodzi w 100% z miesni kolarza.ciekawe kiedy taka hybryda bedzie seryjnie ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

ja od 4 lat śmigam na elektryku do pracy, przejechałem przez ten czas około 20 tyś km. Bardzo chwalę sobie to rozwiązanie i uważam że nie ma lepszego (DLA MNIE). Najfajniejsze jest to że jak mam ochotę popedałować to pedałuję i jadę jak zwykłym rowerkiem.
pozdrawiam wszystkich

ps. przy hamowaniu silnikiem oczywiście bateria jest ładowana, jest to bardzo mały odzysk ale jest :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

elektryk spoko, ale jak mi przejdzie takim benzyniakiem i spalinami w twarz zawieje to się czasem porzygać można
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

i masz zamiar dołączyć do innych jeżdżących rowerem z silnikiem spalinowych na ścieżkach rowerowych? Jak spotkam zadzwonię na policję
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Moja teściowa taki chce, ale mówiąc szczerze próbuję jej to wyperswadować.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Właśnie wróciłem z Danii.
Skutery jeżdżą tam po ścieżkach rowerowych i wygląda na to że przepisy zobowiązują do jazdy po drodze dla rowerów.

Nie jestem za, ale nie zauważyłem aby komuś to przeszkadzało.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...