Rozebrać, wysmarować smołą, wytarzać w pierzu i puścić na ulicę

Parę lat temu postawiłem tezę o towarzyszącym upadkowi demoliberalizmu zjawisku zgłupienia rozsianego, demonstrowanego szczególnie wyraźnie przez pewne środowiska polityczne oraz lewackie i widzę, że to zjawisko pięknie nam rozkwita. Ale tego, o czym rzecz poniżej, w żaden sposób, w najśmielszych nawet prognozach, nie dałoby się przewidzieć

Drodzy państwo, reagujcie, póki czas, na to zinstytucjonalizowane chamstwo, zidiocenie, wulgaryzację i zamordyzm. Mamy do czynienia z wulgarnym, chamskim. i**otycznym i zamordystycznym zawłaszczaniem przestrzeni publicznej przez chamów, i**otów, wulgaryzatorów i totalniaków przekształcających instytucje publiczne takie jak sądy i uczelnie wyższe w siedlisko zidiocenia, chamstwa, wulgarności i totalitaryzmu.

Dzieją się rzeczy niewiarygodne, więc reagujcie zdecydowanie i powszechnie, i nie tylko w internecie, bo to się w głowie nie mieści.

Słusznie zaznacza Stanisław Janecki w swoim tekście, że to co opisuje, bynajmniej nie pochodzi z występu kabaretowego, bo w żadnym kabarecie na aż taki absurdalny pomysł nikt by nie wpadł. Proszę sobie przeczytać dokładnie linkowany tekst i go zachować i pokazać rodzinie i znajomym, bo to ewenement.

https://wpolityce.pl/polityka/603102-koniec-wolnosci-slowa-nie-tylko-na-uniwersytecie

Sprawa wymaga radykalnej interwencji nie tylko ministra sprawiedliwości, ministra edukacji i nauki, ale wszystkich instytucji władzy i samych obywateli. a szczególnie właśnie obywateli.

Jestem przeciwnikiem głupawego, biurokratycznego i przewidywalnego sposobu dzialania prawników, Jestem zwolennikiem bardziej kreatywnego wymierzania sprawiedliwych kar. Wszystkich winnych, zarówno z uczelni jak i sądu rozebrałbym publicznie , wysmarował smołą i wytarzał w pierzu. I puściłbym wolno - na pohybel durniom.

To że to zidiocenie narasta w sposób spektakularny to wina wszystkich, którzy to tolerują lub traktują z obojętnością. i**otów do wariatkowa. Powinni ponieść śmierć cywilną.

Jako senior, aktywnie zaangażowany w działalność przeciw komunie w latach 80tych. oczekiwałbym podobnego zaangażowania w sprawy polskie od młodszych pokoleń. Niestety, młodsze pokolenia wykazują niemrawość w stosunku do antypolskiej działalności lewactwa i ośrodków zagranicznych. Jeżeli te ostatnie wybryki lewactwa puścicie im płazem, to drogo za to zapłacicie, i to raczej prędzej niż później.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pysieńku :] Cóż to za okazja, ze taki zaszczyt nas kopnął? :D
Podać kapcie?
Ps
Przecież trąbię o tem, od 7 lat (?)
Ech... przy "niemrawości" dostałam ... maślanych oczu (zastygła w zachwycie)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie, nie ... to zbyt piękne, by było prawdziwe :] (tłumi śmiech)
Cóż to za erotyczny wpis, popełniłeś Pan? ha ha ha ~8D
Czyste szaleństwo! Zwariowałam... ja ba da ba du ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

W latach 80 tych Łowca walczył z komuną. To prawda. Walczyli razem przeciw Solidarności.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Muszę pana rozczarować.
Mam w szufladzie dokument z Krzyżem Wolności i Solidarności. Właśnie Solidarności. I jeszcze parę innych, podobnych.
Postkomuna ma w naturze chęć zakłamywania rzeczywistości.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

:) łyk herbaty. Wizja Pyśka, wprowadzającego w czyn (własnoręcznie i osobiście!) projekt kar... robi mi, obok koktajlu z sałaty, bardzo dobrze na moją cerę 16latki :]
No, no , no... Jest moc! :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Jak sprawić, by nauka przedszkolaka była interesująca? (4 odpowiedzi)

Próbuję zorganizować zajęcia dla mojego dziecka, ale wydaje mi się, że szybko traci ono uwagę....

Własna firma? (46 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was prowadzi własna firmę i pracuje jako Wirtualna asystentka? Z tego co słyszałam to...

Grajdołki (4 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...