Różne przemyślenia na różne tematy

Mam ich wiele, będą trochę chaotyczne.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Musiałbym ograniczyć aktywność życiową do zera i być całkowitą ciemnotą, by nie szkodzić nikomu. Najlepiej pewnie, żebym zniknął.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To się po prostu dzieje. Nie mam do nikogo specjalnych pretensji. Nie współpracuję z ofiarami w ich akcjach, myślimy inaczej.

Staram się ograniczać swoją aktywność, co nie jest takie proste. Jest ona też czasem ograniczana przez czynniki zewnętrzne.

Nie mam specjalnego planu, staram się zachowywać naturalnie. Nie prowadzę jakichś zorganizowanych, systematycznych działań. Wszystko dzieje się dość przypadkowo.

Gdybym miał celowo atakować ludzi, miał jakiś ukryty plan, to teraz okazałoby się, że to nie zadziałało.
Mam wrażenie, że sprawdzano to, i sprawdzenie wypadło dla mnie niekorzystnie - że działam z własnej woli i może nie hamuję się, szkodzę ludziom.

Stwierdzam, że masz obsesję na moim punkcie. Śledzisz różne szczególiki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy to horror?
Będą inne tematy? :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Różne przemyślenia na różne tematy

Zaburzony tworzy przeciętnie 8 wpisów dziennie. Udaje mu się to zrobić, jeżeli chodzi do toalety 3 razy na dobę. Oblicz ile wpisów w tygodniu mógłby on zrobić, gdyby z toalety korzystał 4 razy na dobę co drugi dzień, a raz w tygodniu nie wychodził by z kibla.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ofiary są na żywo dostępne do obserwacji czy wywiadów. To nietypowe.

Są żywi, ale dość często tak naprawdę półżywi, wyniszczeni. Zaszły zbyt daleko idące zmiany w mózgach.

Procent ofiar, które faktycznie zginęły po drodze, jest mały w porównaniu z podobnymi sytuacjami, choć rośnie z czasem. Ale nadal jest minimalny.

Teraz widzę, jak to działa. Wpisuję się zrywami, tylko kiedy mam coś ważnego. Czasami to 2 wpisy dziennie, czasami 8. Plus odpowiedzi innych. I tak to narasta, stopniowo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Brawo. Na liczniku ponad 200.

Łatwo się stać ofiarą, a niebywale trudno jest wyjść z tego. Staje się to zadaniem na całe życie, i jak dotąd nikt się nie wydostał.

Każdy obywatel może wpaść w ten wir. Stać się ofiarą jest bardzo łatwo.
Niektórzy sądzą, że rozszerzanie przyniesie w końcu sukces, tzn. uwolnienie.

To miała być kara za znieczulicę w tych ośrodkach. Ale teraz już jest to załatwione. Nadal brak postępów.

W swojej rozpaczy ofiary, aby się wreszcie uwolnić, spróbowały ataku na cywilów w swoich ośrodkach zamieszkania. Zastanawiam się nad logiką. Powstał w ten sposób tysiąc czy dwa tysiące nowych ofiar, które dołączyły do istniejących już ofiar. Ofiary zreplikowały się same. Przypuszczam, że nowo powstałe ofiary rozmyły się wśród 10-15 tysięcy ofiar wcześniejszych. Grupa tylko nieco się powiększyła.

Niesprawiedliwość jest odczuwalna w ogólnej atmosferze i prowadzi do protestów, czyli jakichś kontrataków.

Rozliczenia są tu skomplikowane. Powinny być sprawiedliwe, z wzięciem pod uwagę wszelkich faktów i okoliczności. Wierzę, że wyrówna się to z czasem samoistnie.

Przy tym utajnienie - dla kogo jest ono korzystne, a dla kogo niekorzystne?

Inne tematy z forum

Gdzie oddać ubrania? (3 odpowiedzi)

Gdzie w trójmieście oddam ubrania, nowe, męskie po zamknięciu sklepu?

Jeśli dziś piątek, to czytamy Ziemkiewicza (45 odpowiedzi)

Dziś piątek, dzień postny, ale Ziemkiewicz nie zważa i daje czadu:...

Legalne graffiti (3 odpowiedzi)

Hej! Czy znacie jakieś miejsce na legalne graffiti w Trójmieście? Mój dzieciak jara się...