Różne przemyślenia na różne tematy

Mam ich wiele, będą trochę chaotyczne.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może ktoś to pociągnie, tak już bywało w długotrwałych sytuacjach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zresztą oni dobrze o tym wiedzą, bo zaczynali od dokładnie takiej sytuacji pewnej niedoskonałości systemu.

Z rządzącymi może się szarpać ktoś, kto ma gotową jakąś alternatywę.

Jest za wcześnie, jest za późno. Może jesteśmy w połowie drogi.

Uruchamia się pewne procesy i one się dzieją, ale nie zawsze tak, jak by się planowało.
Liczą się konkretne efekty, a z tym jest słabo.

Co do cholery?
Kto tutaj kogo leczy?
Więcej optymizmu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Odechciało mi się szarpaniny z rządzącymi. To powiększa tylko chaos.
Być może chciałem zakryć jeden problem, tworząc nowy problem.
Może wykorzystywałem czyjeś słabości czy też naiwność.

Myślę o sprawach ostatecznych i życiu pozagrobowym. Naszą epokę widzę jako kończącą się. Wspominam wydarzenia z przeszłości.

Ogólnie wpływa to na mnie. Myślę o tym, że mogą mnie jakoś wciągnąć do swojego paktu, pociągnąć mnie za sobą.
Oni nie cenią swojego fizycznego życia, ubywa ich. Robi się trochę pustawo.
Więcej myślę o śmierci, skraca się jakby moja droga do mojej własnej śmierci.

Jak się żyje, będąc prawie normalnym, gdy dopływają do mnie stale informacje o samobójcach i dalszych potencjalnych samobójcach?
Dawniej samobójstwo było widziane jako wielkie przewinienie, to jednak specyficzna sytuacja.

Silne utajnienie też nie pomagało w próbach. Może to zabezpieczenie przed amatorami i ich błędami.

Dalej wykonuję próby, ale bez przekonania, czasem jestem do tego nakłaniany. Zabraknie czasu, mam wrażenie.

Klina nie można wybić klinem. Niektóre moje próby też wydają mi się teraz bezsensowne czy szkodliwe. Miałem małą tak naprawdę wiedzę o rzeczywistej, skomplikowanej sytuacji. Działałem właśnie odruchowo. Może się coś uda, nie rozumiejąc istniejących sił. Teraz nie zrobiłbym wielu z tych rzeczy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdybym był supergeniuszem czy superspryciarzem, dawno sam wydostałbym się własnymi siłami.
Trzeba zauważyć, że nawet bardzo doświadczeni życiowo ludzie, obeznani z prawem, decydują się na samobójstwo w tej sytuacji. To znaczy nie mojej, która jest jednostkowa i trochę inna.

Drodzy normalni,

Do was należy przyszłość, gdy to się kiedyś skończy. Omińcie ten tymczasowy może problem nieszczęśliwych osób.
Nie rzucajcie się w oczy. Zawsze pamiętam o was.

Normalni - myślę o nich wiele. To nadal ogromna liczba osób. Muszę do nich zaapelować.

Uważałem, że to moje fantazje, te różne spiski przeciw mnie czy też osoby pomagające mi. Brak konkretnych danych.

Jest późno, po faktach, za bardzo się nie emocjonuję. To niedokładnie moje osobiste sprawy. Iluzja była bardzo głęboka.

Wiedziałem, że jest wiele rzeczy, których nie rozumiem na bieżąco, a zrozumiem może kiedyś w przyszłości. Kiedyś potrafiłem je wszystkie ignorować, ale teraz zacząłem wszystko rozpracowywać. To koniec pewnej wielkiej iluzji.

Mam różne przebłyski, że wyczuwałem przebieg sytuacji na bieżąco. Może wie się takie rzeczy. Nie bardzo się zmieniłem w ostatnich latach. Idę do przodu jakoś podświadomie, półświadomie, na głębszym poziomie.

Inne tematy z forum

Domki letniskowe w dobrej cenie (19 odpowiedzi)

Witam. Już się rozglądam za miejscem na przyszłe wakacje i na myśli mamk jakieś fajne i duże...

Psychologia wskazuje wzór człowieka. (7 odpowiedzi)

Psychologia wskazuje wzór człowieka. Według której człowieka, który nie ma empatii, pasji i...

Legalne graffiti (3 odpowiedzi)

Hej! Czy znacie jakieś miejsce na legalne graffiti w Trójmieście? Mój dzieciak jara się...