Rynek na Witominie

Proponuję wątek w którym będziemy mogli się wypowiedzieć na temat sklepów na ryneczku koło Tesco na Witominie. Które lubicie, a które nie, w których warto robić zakupy, a które lepiej omijać.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Rynek na Witominie

Widzę, że nikt nie jest zainteresowany rynkiem na Witominie, a ja uważam ,że jest tam kilka sklepów które warto omijać szerokim łukiem.Ale są też takie do których warto chodzić.
Robił już ktoś może zakupy w tym nowym mięsnym " Alutka"?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niestety a może stety nie. Przyzwyczaiłem się do sklepu Sokół dawny Darz Bór i raczej nic mnie nie skłoni do zmiany. W Alutku odstraszyły mnie stare piersi kurczaka w Dziobaku można kupić w miarę świeże ale nigdy wyglądające na po prostu stare. Święta pokazały, że Alutek popłynie, wszędzie kolejki a tam żywej duszy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Też to zauważyłam , że w Alutku nie było klientów przed świętami.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Obok wspomnianego Alutka jest sklepik z garmażem i innymi rzeczami kadzidełka i coś tam. Co do garmażu to świetne pierogi (ruskie, z twarogiem, serem i szpinakiem jadłem) i kopytkami. Dobre i zapakowane w MAP z konkretną datą ważności. Jak ktoś jest leniwcem jak ja to jadło do podgrzania się sprawdza.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pierogi faktycznie są tam rewelacyjne. Polecam też sajgonki. Często też kupuję chemię niemiecką, którą można kupić na rynku.Niestety uważam , ze pani która tam sprzedaje jest niemiła. Ale cóż na Witominie nie ma wiecej sklepów z niemiecka chemią.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Był tam gdzie piekarnia z Rumii ale padł. W sumie nie wiem czy pani jest niemiła, kupuję tam czekolady od czasu do czasu i się nie spotkałem z "niemiłością" Sajgonek spróbuję. BTW pieczywo na ryneczku: Gotowała, Sabinka czy Rumia? Osobiście od pewnego czasu kupuję u Rumiaków bo jeszcze bohenki są duże a chlebek świeży i dobry szczególnie Pasterski, Sabinka nie kroi chleba ale ma smaczne rogaliczki z budyniem;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z ostatniej chwili w Sabince można kupić krojone pieczywo. Nie kroją na miejscu co prawda ale dowożą.

helloł, a ja polecam sklepik z bibelotami "wszystko za 5 zł" może za 5 zł nie jest ale ma dużo fajnych upominków. No i Pani sprzedająca bardzo miła ;)

Uprzedzam że sklepik z zabawkami po przeciwległej stronie jest baaardzo drogi np: bakugan i 3 karty 32 zł a w pepco 17,99
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mi osobiście najbardziej smakuje chleb od Raszczyka w Witawie. Jest rewelacyjny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja mogę polecić kwiaciarnię na rynku. Pani Aniceta wkłada w kompozycje całę serce i za każdym razem jestm bardzo zadowolona z efektu końcowego. Bukiety są bardzo orginalne :)

to życzę smacznego...

Racja,Pani bardzoe nie miła,ja ostatnio dwa razy naciełam się na mieszanie płynu z wodą i dużo ludzi narzeka ze miesza,pranie nie pachnie tak jak powinno

Ja również polecam Garmażeryjny oraz piekarnie Sabinka mają tam naprawdę pyszne pieczywo:)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja też polecam Sabinkę :) puszne ciasto i torty :)

Też przeszedłem do Sabinki, bo piekarnia z Rumii zaczęła lecieć sobie w kulki. Raz, że otwarci do 16 tej, dwa, że w południe zostają tylko niedobitki chleba. Niestety pracujący na I zmianę człowiek pieczywka już tam nie kupi.

Bochenek na ul.Stawnej wymiata, swieze pieczywo kazdego wieczoru (oprocz soboty) miedzy 18:30 - 21.00. rano w pracy mam swiezutkie pieczywo robione bez ulepszaczy itp. niema nic lepszego niz swiezy chlebek w niedziele wieczorem. Polecam !!!.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bochenek zszedł na psy. Coraz gorsze pieczywo i coraz więcej chemii.

a które kupowałes? bo dla mnie to pieczywo jest numerem 1 w okolicy, i nie widze alternatywy gdzie moglbym kupic podobnej jakosci pieczywo.

nie zgadzam się. Rafaello było okropne bleeeeeeeeee

To prawda sklep garmażeryjny jest super -zawsze można kupić coś pysznego do zjedzenia i pani sprzedająca bardzo sympatyczna
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sabinka już zlikwidowana, niestety ciasta nie były dobre i to się przełożyło na ilość klientów
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ja lubię rynek
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też lubię rynek, a najbardziej Elę i Kazika, prasa u Wojtka, no i rajstopy i bielizna u miłej Pani ze sklepu na końcu pierwszego rzędu od strony Chwarznieńskiej.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzisiaj kupilam ciasto plesniak a sklepie z pieczywem Gotowaly.Za pasek szerokosci 6cm zaplacilam przeszlo 15 zl./30zl kg/ co troche mnie zaskoczylo, a sprawa wyjasnila sie juz w domu kiedy rozwinelam papier.Okazalo sie ze zaplacilam 15zl za prawie sam dzem.Papier utytłany w owym dzemie ,tak ze ciasta nie bylo prawie widac.Nie wiem kto piekł to coś ,śmiem watpić ze Justynka.Radze wlascicielom tego sklepu ostro zareagować w stosunku do producenta , bo j a osobiście tam juz ciasta nie kupie i inni potencjalni klienci zostaną odstraszeni.U Raszczyka nigdy sie nie zawiodlam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Raszczyk najlepsze ma ciasta :)
z justynki u gotowały maja tylko drożdzówki, ciasta piecze im jakaś kobieta i przywozi wieczorem autem widziałam kilka razy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3