Rzadko spotykane imiona

Mój synek ma na imię Julian czy ma ktoś jeszcze dzieciaczka o malo popularnym imieniu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Rzadko spotykane imiona

Ja córkę chciałam nazwać Sonia ale mąż się nie zgodził bo uważa że to imie dla psa:( A mi się bardzo podoba:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wacław zdrobnienie Wacuś heheehehe.chyba wszystkim sie kojarzy..:P

no Mar-chew ja też mam troszkę takie odczucia :)

a tak w ogóle, to cześć, dawno Cię nie było :))

ja też bym podała jeszcze jeden przykład zgrania imienia z nazwiskiem - ale bym jeszcze zbanowana została za wypisywanie wulgaryzmów... moim zdaniem dosyć obraźliwe imię to Wacław... (bez obrazy)

Sulisława?Boooozeeee.......ale ludzie maja pomysły...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

kolezanka z klasy byla Sulislawa - nie nawidzila tego teraz jest Asia, jeszcze mialam Bernardete a moja babcia to Romana

oj tak konieczne jest zgranie imienia z nazwiskiem...
podałabym tu jeden przykład, ale nie chcę rzucać nazwiskami...

aaa no i koleżanka która nazwała syna Pascal Fernando a na nazwisko Byczek ;-). Ale normalnie na niego Pascal się mowi a że mieszka w Niemczech to normalnie.

Więc tak :
Ja mam na imie Aneta i niby normalnie ale w szkole nigdy nie chodziłam z drugą Anetą do klasy ;-). Mój brat to Remigiusz i te 25 lat temu to nie było popularne imie. Mojej sąsiadki wnuczek to Mieszko ;-) Znałam kiedyś Ziemowita ale jakoś nie do końca przypadło mi do gustu. Teraz koleżanki synek 3 dni starszy od mojej Marysi to Amadeusz. A moj bratanek na drugie ma Samuel - strasznie mi się podoba ;-). A co do imienia Marysia to wcale nie uważam żeby było jakieś obraźliwe zwłaszcza teraz gdzie Maryś, Zosi itp bardzo dużo będzie. AAAA no i ja dla dziewczynki chciałam Anastazja ;-) albo Amelka. A dla chłopca Borys albo Nikodem są troche inne ale teraz już coraz bardziej popularne. No i moj maż Olaf w latach 70 nie tak popularnie ;-)

ja dorzucę Ernesta, bo nikt nie wymienił, znam jednego malutkiego- mowimy na niego Neścik:)

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gabriel, Gabryś bardzo ładnie :)
oj jak ja bym chciała się nazywać Pszczółka Maja !!!!!!!!!!!!
Nie można nie lubić kogoś kto się tak nazywa ;)

a my z mężem chcemy synka (o ile się kiedyś taki pojawi;P) nazwać Gabriel - wszyscy kręcą nosem, a nam się strasznie podoba... i sami nie wiemy co o tym myśleć... czy faktycznie jest takie straszne a my mamy okropnie spaczone gusta...
jeśli chodzi o dziwaczne imiona to chyba na głowię wszystkich biją znane osoby... Ci to dopiero mają pomysły ;P
W swoim życiu spotkałam: Ariela, Raszyda, Dąbrówkę...
no i kiedyś poznałam dziewczynę, niby miała takie zwyczajne imię - Maja:) ale na nazwisko Pszczółka ;P

tak samo z imieniem Antoni, Antoś i Antek - super, mi Antoni nie przeszkadza ale mój mąż się nie zgodzi :(

Jak dawalam corce na imię Maja (3 lata temu) to nie było to tak popularne imię jak teraz.Natomiast dla synka podobało nam się Gucio,ale nie chcieliśmy krzywdzić dziecka nadając mu imię Gustaw.
Chociaż Gucio brzmi slodko...

Fakt Dżesika Kowalska brzmi beznadziejnie :D

o matko GNIEWOMIR ha ha ha :)
to już chyba przesada, przenigdy nie nazwałabym dziecka Vanessa, Nicola, Allan, Jessica, Inez i inne takie, tym bardziej, że wiele osób ma typowo polskie imiona z końcówką ski, ska i wtedy to naprawdę wygląda komicznie, myślę, że przy wyborze imienia trzeba koniecznie wziąć pod uwagę nazwisko

no niestety ale dzieci potrafią byc okrutne wobec siebie wiec zgadzam sie zeby nie krzywdzic dzieci jakimis dziwnie brzmiacymi imionami.wkoncu to nie my je bedziemy nosic cale zycie,lecz inny czlowiek.
Alan to faktycznie obecnie dosc czesto spotykane imie...Taki boom sie na nie zrobił...Tak jak na Maję w przypadku dziewczynki.Jednak w imieniu Alan tez raczej nie widze niczego ośmieszającego.

Alan to teraz bardzo czeste imie i nie widze zeby ktos sie smial rownie dobrze mozna smiac sie z Basi.......

Brat mojej koleżanki ma na imię Gniewomir...może fajnie jak była mały Gniewko ale teraz ma lat naście...

A moja córeczka ma na imię Basia. Nie znam żadnej innej małej Basi, więc uważam imie akurat w tym czasie za rzadkie :) Ale równiez za jak najbardziej tradycyjne.

Natomiast uważam też, że o poziomie i mądrości życiowej rodziców świadczy w jakiś sposób imie dziecka. Nie krzywdźmy dziecka na całe zycie. U mnie pod blokiem biega mały Alan i dzieci sie z niego śmieją.

Inne tematy z forum

dobry stomatolog - kogo polecacie? (131 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

Mały pokój dla dziecka (50 odpowiedzi)

Witam, proszę o porady, podzielenie się opiniami na temat czy 8-metrowy pokój dla dziecka jest...

Ręczniki... Gdzie warto kupić aby nie zbankrutować? (22 odpowiedzi)

Witam, czeka mnie wymiana ręczników... no dobre z 10 sztuk. Poprzednie były z ikea i polskiej...