Rzadko spotykane imiona

Mój synek ma na imię Julian czy ma ktoś jeszcze dzieciaczka o malo popularnym imieniu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Rzadko spotykane imiona

nie trzeba mieć niespotykanego czy jakiegos dziwnego imienia by go nienawidzić ... wielokrotnie to przrabiałam, ale nadal uważam, ze nei ma bardziej wiejskiego i beznadziejnego imienia niz Beata ...

gdybym nosiła synka nazwałabym Wiktor, ale urodzi się dziewczynka ... wiec będzie miała na imie Patrycja - ani bardzo popularne, ani wymyślne
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A mój kolega na imię ma Ezdrasz na początku 3 razy pytali wszyscy jak się nazywa :)

tez mam córcie Nadie !!chcialam bardziej oryginalnie ale mąż troszkę kręcił nosem
sama jestem posiadaczką bardzo żadkiego imienia(moj nick to moje drugie imię) ale nie jest ośmieszające ani podyktowane chwilową modą, nigdy z tego powodu nie czułąm sie gorsza,bardzo je lubiłam i lubię, fajnie że cos mnie z tłumu wyróznia :) nie pamiętam tez zeby dzieci sie ze mnie naśmiewaly byly oczywiście próby jakis przezwisk ale chyba każdy tak ma jak nie do imienia to do nazwiska , raczej bardziej niż dzieci to wielkie oczy robia dorosłe osoby ale wszyscy szybko sie przyzwyczajają
fajnie ze ludzie mnie pamiętaja potem przez długie lata chociaż gorzej jeśli zapamiętaja mnie ze złej strony wtedy przechlapane no ale nikt nie jest ideałem
oryginalne imię pomaga ale tez czasem może przeszkadzac w życiu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

tez mam córcie Nadie !!chcialam bardziej oryginalnie ale mąż troszkę kręcił nosem
sama jestem posiadaczką bardzo żadkiego imienia(moj nick to moje drugie imię) ale nie jest ośmieszające ani podyktowane chwilową modą, nigdy z tego powodu nie czułąm sie gorsza,bardzo je lubiłam i lubię, fajnie że cos mnie z tłumu wyróznia :) nie pamiętam tez zeby dzieci sie ze mnie naśmiewaly byly oczywiście próby jakis przezwisk ale chyba każdy tak ma jak nie do imienia to do nazwiska , raczej bardziej niż dzieci to wielkie oczy robia dorosłe osoby ale wszyscy szybko sie przyzwyczajają
fajnie ze ludzie mnie pamiętaja potem przez długie lata chociaż gorzej jeśli zapamiętaja mnie ze złej strony wtedy przechlapane no ale nikt nie jest ideałem
oryginalne imię pomaga ale tez czasem może przeszkadzac w życiu

maz mojej kolezanki ktora jest w ciazy wymyslil imie dla synka Eros hehehe -naszczescie tylko po to zeby podraznic mamusie hihi:)

Moji kuzyni mają imiona Anatol,Marcel i Wiktor.A kolegi synowie Norman i Kordian.

wiecie, ktoś mi kiedyś powiedział,że ponoć osoby, któe nadają dziwaczne imiona chcą się nobilitować społecznie w ten sposób...

Na pewno jestem za imieniem nieośmieszającym. Czy mało popularne czy nie to sprawa drugorzędna dla mnie.Biedne są te wszystkie Isaury, choć ja żadnej nie poznałam:)

Mi osobiście podobają się takie imiona jak Marcel, Dawid,Tristan- synka nazwałam Krystian

Dla dziewczynki zawsze podobała mi się Sara, Patrycja i Ewa i zwykła Ania:)

Właśnie oglądam "Lejdis" i tam jest Erwin, no ale to film :)

ooo Wanesa tez mi sie podoba ale zdecydowanie przez "W" a nie przez "V"...:P

moja kuzynka ma Jesicę ;/ a teraz córkę chce nazwać Vanessa ;/

potwierdzam ze teraz co druga mala dziewczynka to Maja...choc imie ladniutkie.za jakis czas pewnie i Sar bedą tony :P

Mojego kolegi z pracy coreczka ma na imie Ines:D

gwiazdeczkaania, właśnie te imiona dzieci nadawane na tony ...
Bardzo podoba mi się Maja i chciałam tak nazwać, którą, mam nadzieję, będę jeszcze miała. Tylko, że Maja teraz, to co druga na podwórku, więc...
Ale ostatnio spodobało mi się Emilia, a dzisiaj usłyszałam - Milena !!!

a ja np od 5 lat(odkad marzylam o dziecku a najbardziej o corce)wiedzialam juz ze bedzie Sara..ewentualnie Tatiana.przyczepilam sie do tych imion jakos hehe.Sara to imie biblijne i to tez troche mialo znaczenie ...

hehe, Amelia to też tornado :)

Ja mam tak zwyczajne imię, że już bardziej mieć nie można :P i dlatego doceniam ładne, rzadziej spotykane imiona i przy nazywaniu dzieci będę unikać wszelkich mód. Coż z tego, że nazwiesz dziecko Amelka czy Kuba jeżeli w tej chwili Amelek i Kubusiów jest więcej niż Ań ?

Zupełnie nie podobają mi się takie spolszczone czy pisane w oryginalnej wersji takie imiona jak Nikolas, Dżesika lub Pamela - tę oryginalność uważam za przesadę :D

Przy nazywaniu dziecka ważne jest też dla mnie osobiście znaczenie imienia. Np. Bardzo podoba mi się Błażej, ale nie nazwała bym tak dziecka bo znaczy ono "sepleniący, jąkający się" lub też bez obrazy ale nie Amelia (notabene śliczne imię) ale znaczy między innymi "wada rozwojowa płodu".

hehe Modzelka cos w tym musi być. Moja przyjaciłka ma tak na imie ale wszyscy mowia do niej Daga bo tylko taka opcje trawi:D
ja jak bylam mala to chcialam tez byc kasia czy agnieszka. hehe w sumie dalej mi to pozostalo ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja kiedyś natrafiłam na jakis ranking imion nadanych w W-wie i niektóre imiona mnie powaliły po prostu. Na przykład był jeden MYSZON i NIUNIA!

moja bratowa ma na imie Aurelia ale tez juz slyszalam owe imie nie raz...

eee najwazniejsze ze nie jest osmieszajace.i brzmi calkiem fajnie moim zdaniem:)

Dzięki, jednak mam do niego uraz :)

Inne tematy z forum

angielski Early Stage (3 odpowiedzi)

Czy ktoś ma jakieś opinie o tej szkole językowej? Prowadzą zajęcia w szkołach.

Teściowie. Nie mam siły już. (9 odpowiedzi)

Jestem 6 lat po ślubie. W trakcie narzeczenstwa wszystko słodko, co niedzielne obiadki,...

Niechciana 3 ciąża (255 odpowiedzi)

Jestem mamą 2 dzieci. Mam synka w wieku 6 lat i córkę 2 letnią. Kilka dni temy dowiedziałam się,...