Rzadko spotykane imiona

Mój synek ma na imię Julian czy ma ktoś jeszcze dzieciaczka o malo popularnym imieniu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Rzadko spotykane imiona

Estere mam w rodzinie.calkiem normalne imie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

zona mojego sasiada - Jowita

Bracia mojej koleżanki to Melchior i Ścibor.................dziś już dorośli faceci i niestety nieszczęśliwi z powodu fanaberii swoich rodziców. W latach 80 takie imiona to po prostu szok.

aha, i jeszcze znałam Esterę :)

ojej, niektore dzieci naprawde zostaly skrzywdzone..

ja mialam w klasie Modesta.. nigdy wiecej nie spotkalam sie z takim imieniem

a co do Wacusia... hmmm... :D

aha zapomnialam jeszcze o kumplu, Florian ma na imie

a ja mialam w klasie dziewczyne o imieniu Hiacynta (mowilismy na nia Hiacia) no i znam chlopaka o imieniu Ariel a kumpela ma brata o imieniu Tymoteusz

O Bosheeeeeeeeee...........

szukając imienia dla naszego synka znaleźliśmy gdzieś w necie imię dla dziewczynki: Oralia ..... to okrutne nazwać tak córkę... na szczęście w życiu się tym imieniem nie spotkałam. Z nietypowych imion mam w szkole: Pascala i Mirona.

nioo bardzo rzadkie:DDD

A Nam bardzo podobało się imię Agatka :))) i tak daliśmy na imię naszej córeczce :)))

a mnie podoba sie Magdalena , obecnie rzadkie imię wśród noworodków :) choc nie wiem jak bedzie za 7miesięcy :)

A mi sie bardzo podoba imie dla chłopca Oliwier ,Marcel a dla dziewczynki Amelia ,Adrianna ,Nadia i Agatka ;)

Jeszcze jedno imię mi sie przypomniało - kolezanka z klasy : Olimpia no i nasza pływaczka: Otylia (mam tak na drugie imie ). No i jeszcze dwie Panie, która spotkałam: Samira i Mariama, oraz ich mama Bogdana

oj Witold mi się mega podoba, niestety mojemu mężowi już nie ;)

zgadzam się z Cytrynką, oryginalne imię trzeba umieć nosić!

a co do imion z pokolenia naszych rodziców, to oprócz rzadkich dziś Haliny i Grażyny jest jeszcze Krystyna - jakoś nie wyobrażam sobie dziś dziewczynki o takim imieniu...

ostatnio też się zastanawiłam, że nie słyszałam o ani jednej małej Agnieszce, a to moje imię było tak super popularne w moim pokoleniu - pewnie dlatego dziś jest rzadkie ;)

Mojej kuzynki corka ma na imie Celestyna, a jej siostry (czyli drugiej kuzynki) synek Witold

ja znałam baaardzo przystojnego skrzypka, który miał na imię Oktawiusz. Piekny była jak jasna cholera, a to imie dodawało mu oryginalności. Myślę, że trzeba umiec nosić oryginalne imie. Jak człowiek pęka i wstydzi się przyznać jak ma na imie, to wtedy jest to pożywka dla tych co kręcą bekę ;)

Halina to bardzo popularne imie kobiece wsrod kobiet z pokolenia naszych mam... Tak mi sie wydaje w kazdym razie-co druga znajoma mojej mamy to wlasnie Halina
A ja Helena zawsze sie wsciekam jak ktos do mnie mowi Halina-podobnie gdy slysze Hela

kuzynki Laura Aldona Honorata wujek Ewaryst

Przypomniało mi sie jeszcze jedno imię - zdaje się że było popularne w latach 20 tych - 30 tych. Teraz bardzo rzadko je słyszę: Halina (moja ciocia tak miala na imię)

Inne tematy z forum

Gdzie w góry z dzieckiem na wakacje-miejsca godne polecenia (176 odpowiedzi)

Jak co roku chciałabym pojechać na urlop w góry. Byle nie do Zakopanego- tam byłam już wiele...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...