Rzadko spotykane imiona

Mój synek ma na imię Julian czy ma ktoś jeszcze dzieciaczka o malo popularnym imieniu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Rzadko spotykane imiona

parma pisala tu o szwedzkim imieniu MELINA,
a mnie smieszy jak widze rejestracje na wozku dzieciecym i tam jest napisane: NOVA- imie jak znalazl dla noworodka prawda???

u mojego meza w rodzinie tez cala czworka(rodzice plus dwoje dzieci) maja imiona rozpoczynajace sie na "M"-celowo tak dzieci nazywali zeby bylo smiesznie-chore to dla mnie jest ale pewnie dlatego ze ich po prostu nie lubie-nie ma to jak szczerosc :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W mojej bliskiej rodzinie jest małżeństwo, oboje mają inicjały J.J., tak samo wszystkie ich dzieci :/ Do tego córka ma takie samo imię jak matka.
Nie rozumiem nadawania dziecku takiego samego imienia jak ma rodzic; rozumiem ewentualnie nazwanie dziecka imieniem po dziadkach/pradziadkach - ze względów sentymentalnych.

ja tez jak bede miala corke to bedzie Zosia, a jesli chlopiec to sie zastanawiamy od zawsze chcialam Kuba

Zosia i Stasiu to w tej chwili bardzo popularne imiona!
Jak miałam praktyki w szkole to w jednej klasie było 3 Stasiów - nieźle co?

A ja będę miała Zosię lub Stasia czyli
Zofię lub Stanisława, rzadkie ale staropolskie

eee florek to tak dziwbie brzmi, kojarzy mi się z wiejskim dzieciaczkiem taki jancio muzykant :) hihihi
ale okropna jestem nie ?

~annamaria
Z tego oc piszesz na pewno chodzi o ta samą osobę :)
A co powiecie na imię Florian? Ostatnio udłąo mi się spotkać dwie osoby o tym imieniu

Lidka też ładne imię, delikatne bardzo i dziewczęce :)
Zapomniałam dodać, że mój brat ma na imię Remigiusz, piękne imię, tylko ludzie mylą zdrobnienia od niego, powinno być Remuś, Remek, a nie Romek czy Remik, hehe. a siostra moja to Kamila, już bardziej znane imię od reszty ;) jak widać rodzice obdarowali całą naszą trójcę pięknymi imionami, a w ramach bonusu dodali jeszcze po drugim, ale już bardziej tradycyjnym :)

Daria w tej chwili to moja faworytka:)

Ja mam na imię Lidia i też mnie wkurza jak ktoś pisze Litka zamiast Lidka. Bardzo lubię swoje imię, bo jest ładne, melodyjne i co ważne rzadko spotykane. Czyli bardzo pasuje do tematu:))

A ja mam na imię Daria, jak narazie to znam tylko dwie dziewczyny o takim samym imieniu jak ja. Jedna z nich, to córka znajomych moich rodziców, byli tak oczarowani moim imieniem, że gdy tylko urodziła im się córa, to ściągneli z imieniem dla niej ode mnie ;)
Uwielbiam swoje imię, jest nietypowe i mało spotykane i nigdy z tego powodu nie miałam żadnych problemów, nawet w podstawówce ;) Denerwuje mnie tylko, gdy ktoś napisze Darja, albo np dla Dari, gdzie to błąd...

~Kaś czy nazwisko tej koleżanki z klasy zaczynało się na C...?I nie wiem jak teraz,ale mieszkała w Gdańsku Brzeźnie?

Romana to piękne imię, choć pewnie mój stosunek do niego wynika z tego, że wiele dla mnie znaczy.

jedna z moich stałych klientek ma na imię Romana :)

my póki co wybraliśmy 2 imiona :)
Wiktoria i Maksymilian :)

my zastanawialismy się nad Niną, ale wygrała Patrycja, bo nam do nazwiska pasuje :)

W klasie miałam koleznakę o imieniu Żaklina, jej brat miał na imię Jordan a siostra Arleta.
Dwie moje ciotki: Balbina i Leokadia
Mama: Grażyna (teraz chyba rzadko spotykane)
A koleżanka mojej siostrzenicy ze szkoły: Sławiena lub Sławina bo nigdy nie mogę zapamietać.

Za to mój synek to po prostu Adaś.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

MAMA-Maja
TATA-Mariusz
SYNEK-Marcel
A CÓRECZKA BĘDZIE -Marika

mi się jeszcze przypomniało, ze znałam Dobrotę i Gaję
(co dziwniejsze, obie uczyły mnie angielskiego, najpierw jedna, potem druga ;)

niechce się chwalić ale wybrałam naj ładniejsz imiona ;MAKSYMILIAN-zdrobniaeMAKSIU; MARCJANNA zdrobniale MARCYSIA I MALWINA która ma 3 lata mówi na siebie NINA;DO zbioru imion moge dołaczyć MARCELINKA CELESTYNKA TYMOTEUSZ

Imię Grzegorz zawsze też lubiłam,poza tym tak ma na imię mój starszy brat.Przyszła mi do głowy jeszcze Monika-takie ponad czasowe. A najgorzej mi się kojarzy imię matki biologicznej mojego syna- Madina....o jezu ile razy po nocach mi się śniło brrrr

Moje obydwie babcie: Stefania i Marianna -obydwa bardzo lubię
siostrzenica-Lilianka
bratanica-Kornelia

bardzo też lubię imię Lena, jak leżałam z Małym w szpitalu jedna dzidzia miała na imię Mia i nawet mi się spodobało bardzo niespotykane,poza tym jestem zakochana w Bruno i Blance:)swoje imię Aleksandra bardzo mi się podoba ale w takim tylko brzmieniu bo niecierpię być Olą a już w ogóle Olką brrr..:)

Inne tematy z forum

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

opinia położna kuzepska magdalena (3 odpowiedzi)

Proszę o opinie, o tej położnej :)

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...