Re: S-6 NOWA OBDODNICA.
Skoro tak potrzebujesz cywilizacji, to czemu wyprowadziłeś się poza aglomerację miejską?
Ja przeniosłem się do Bojana kilkanaście la temu, w poszukiwaniu ciszy i spokoju. Nie są mi na rękę poutwardzane drogi, myjnie, biedronki i inne wg niektórych niezbędne do życia "udogodnienia" w tym miejscu. Niestety boom spowodowany łatwo dostępnymi kredytami hipotecznymi spowodowął sprowadzenie się w te okolice mnóstwa osób które nie umieją się odnaleźć w wiejskiej rzeczywistości i lobbują by zrobić z Bojana kolejną dzielnicę Gdyni. Bo dla nich jedyny urok wsi, to fakt że mogą pochwalić się znajomym że mają dom z 1001 m2 działką (a to że na 30 lat kredytu to nieważne).
Niebawem zakończę transkację sprzedaży i z żalem wyprowadzam się stąd. Mam nadzieję że w nowym miejscu które wybrałem, nie sięgnie mnie ta "cywilizacja" przez następne 30 lat.
@ssr
Plan zagospodarowania ma to do siebie, że lubi się zmieniać...10 lat temu nie było mowy o tym żeby w Bojanie powstała Biedronka. Plan zagospodarowania nie zakładał w ogóle takie ewentualności. Wtedy też mówiono że Bojano to kiepskie miejsce na dyskont...
10
2