SENS SPOWIEDZI

Dziecczyny jak czytam o spowiedzi przedslubnej robi mi sie slabo. Nie mieszkam ze swoim narzeczonym ale z nim sypiam od dawna, malo tego stosuje antykoncepcje. Przeciez wywyala mnie za to z kazdego Kosciola! Naprawde nie wiem co zrobic. Powinnam chyba isc do pierwszej spowiedzi i nie powiedziec o tym nic a przy drugiej oczyscic sie z ogolnego grzechu jakim jest klamstwo. Nie widze innej mozliwosci.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: SENS SPOWIEDZI

u mnie na szczęscie ani jedna ani druga spowiedź nie dotyczyła spraw intymnych. Co więcej podczas drugiej spowiedzi ksiądz opowiedział mi kawał który był związany z grzechem, który mu przedstawiłam. Ja bardziej myslałam o reakcji gdy na pierwszej spowiedzi przyznałam sie że ostatnio byłam 13 lat temu, ale nie zostałam za to wyrzucona z kościoła. Tak wiec bardzo miło to wspominam.

dlatego trzeba mowic prawde :))) ja zawsze mowilam prawde .. a rozgrzeszenie dostaje zawsze!! :> milosc to nie jest grzech!

No wlasnie. Chyba otworze nowy watek i zaczne wypytywac :)

Nie moge czegos takiego czytac. Spowiedz dla samej spowiedzi - bez sensu. Popełniam grzech to odpowiadam za niego. Trzeba chyba poniesc konsekwencje za to co sie robi. Jesli klamiesz swiadomie to spowiedz jest niewazna. I malzenstwo tez. Dla mnie bynajmniej.

o boziu... mow prawde po co krecic! :/ trzeba tez wiedziec u kogo sie spowiadac..

Inne tematy z forum

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (218 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

dobry...i nie drogi dentysta (54 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...