SIDI

hej. mam do Was pytanie. czy ktos z was ma i używa bucików Sidi? Jakie wrazenia? a moze polecicie cos innego? Idealnie by bylo gdyby ktos mial model T-2:D Dodam ze szukam dobrych butów do triathlonu. róznia sie one bardzo niewiele od szosowych- chyba tylko tym ze są wyłacznie na rzepy.
pozdr.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: SIDI

Są zwolennicy i przeciwnicy butów SIDI, jedni mówią że są fajne, ale po pewnym czasie robią się z nich kapcie, inni mówią że bzdura.
Prawda jest jak dupa - każdy ma swoją :)

Jeśli chodzi o buty na rzepy to mogę się wypowiedzieć na temat Nike Poggio 4 UL ( http://ssc.pl/roweryjpg/253.jpg ). Bardzo wygodne buty na karbonie, przede wszystkim przewiewne i leciutkie jak piórko. Mam od połowy sezonu i jakoś nie kapcieją narazie :)
Poprzednio miałem diadory z klamrą i martwiłem sie że rzepy mogą puszczać - ale nic podobnego trzymają jak imadło.

Poggio może i fajne, ale tu kolejna "roznica" miedzy szosa a triathlonem. buty triathlonowe maja miekki i"przyjemny" środek, żeby buty mozna bylo szybko zalozyc bez skarpet (co prawda mi to az tak bardzo nie robi:), a w Poggio widze jest skóra. ale dzieki za rade.

JA mam buciki SIDI BULLET od jakies 2lat. Sa bardzo fajne, do jazdy, chodzenia.. jak i potrzebnego nie raz, biegania ( z rowerem ). Podeszwa nie jest jakas super sztywna, dlatego elegancko sie biega.. nie jest tez jakas szczególnie miekka :) Uzywam ich w kazdych warunakch - spisują sie naprawde dobrze. Tylko troche zimno jak jest zimno, bo ma wloty powietrza z przodu buta:)

PZDR

Sidi kapcie są straszne. Po sezonie poszły do kibla, a był to 2gi model od góry ! Zrobiły się tak miękkie że mogłem je zwinąć w kółko.

bzdura.

żeton - a co ty na to ?
(http://ssc.pl/roweryjpg/256.jpg)
też ładne :)

Takie to ładne do kopania piłki na murawie :D

ja mam bullety. Sprawa wygląda tak że na zawody obklejam but dookoła stopy kilka razy i jakoś buty się trzymają...W przeciwnym wypadku but spada z nogi przy podbieganiu, czasem wystarczy patyk a nawet wysoka trawa żeby skutecznie poluzować buta... Wniosek taki że jak buty to nie na rzepy...
A kapcie to są..., przynajmniej wygodnie się biega... :|

mam SIDI BULET od okolo pieciu lat sa uzywane we wszystkich warunkach.......:))nie spadaja nie zrobily sie z nich kapcie.."dopiero niedawno jeden z rzepow zaczal slabiej trzymac i pasek sie troche przetarl..((ale jak na piec lat to chyba niezle.........."

Krzyżak napisał(a):

> bzdura.

Załóż krzyżak swoje szosowe najki do górala i pojedź w las. Gwarantuje Ci że sidi już nie założysz :)

to zes porownal. nike sa dla mnie za sztywne na szosie, na mikrodziurawym asfalcie stopy mi dretwieja i juz sie czaje na szoswe sidi ktore sa 100x wygodniejsze, owszem dragony mtb nie sa tak sztywne jak wasze nike, ale but mtb musi byc mniej sztywny niz szosowy, ale jest za to duzo wydogniejszy, 6 dni challengu i jakos powodow do narzekan nie mialem, a w sidi jezdze do 99r...

Węgiel w najkach ma swoje wady i zalety. Zdecydowaną zaletą jest własnie sztywność i wygoda do momentu kiedy nie musiasz zsiadać. Na podbiegach faktycznie but się nie ugina ani na milimetr. Kwesia przyzwyczczajenia i reszta staje się kolorowa jak animowana bajka ;)

mam buty sidi od 10 lat . nic a nic się nie zużywają . . . bo w nich nie jeżdżę .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

mehehehehhe rozbawiłeś mnie człowieku, bracie, men
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...