SKANDAL

Co tam się dzieje w tym kościele to skandal, ksiądz żeby mu ciepło było, wywalił kamienną posadzkę sprzed 600 lat, wsadził tam ogrzewanie podłogowe, i przykrył jakimś kamieniem polerowanym. Dookoła wybudował domki i wynajmuje, biznes ma prawie jak rydzyk. Kiedyś to nawet okna chcieli wymienić na plastikowe...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: SKANDAL

Nie żeby było księdzu ciepło tylko wiernym, to raz. Dwa-podłoga jest ta sama tylko wyrównana, odrestaurowana i każdy może po niej przejść mając świadomość,że się nie przewróci. Trzy-Dookoła nie ma domków tylko salki katechetyczne, z których wszyscy mogą korzystać... dziwne nigdy nie słyszałam o wymianie okien. Czyżby plotka? Szoka mi Ciebie Aldonko.

Zapraszam Cię na forum parafialne i może tam powylewaj swoje żale. Albo zgłoś się do ks. Proboszcza i powiedz,że nie pasuje Ci, że jest ciepło w kościele i że mamy piękną podłogę. Szkoda, że nie napisałaś o odrestaurowanych wszystkich ołtarzach... I o drodze krzyżowej.

Ja, jako parafianka serdecznie zapraszam do naszego kościoła. Jest odrestaurowany,ale nadal ma klimat z XIV/XV w. Pozdrawiam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pomyłka, przepraszam :) z przełomu XIII/XIV w.

pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciekawi mnie ,skąd masz takie wiadomości ?!Gdybyś uczestniczyła na mszy św.zimą przed remontem (bez ogrzewania )kiedy mróz wdzierał się do kościoła ,to teraz zmieniłabyś zdanie na ten temat.Moim zdaniem ,to w ogóle Cię tam nie było a jeśli już byłaś to tylko przed kościołem ,lub ze święconką na Wielkanoc ,bo wtedy wszyscy idą ,pseudo katolicy też.A co do proboszcza to ,On dla parafian i dla samego kościoła ,zrobił WIELKĄ RZECZ ,i zaręczam że zmieniła byś zdanie ,gdybyś chociaż RAZ uczestniczyła w pełni na mszy św.Ale tego trzeba chcieć!!!!I radzę Ci na przyszłość ,nie wypowiadaj się na tematy ,które są Ci całkowicie obce !!!!!!!!!!!Życzę Ci ,abyś znalazła DROGĘ DO BOGA ,a wtedy na pewno popatrzysz na te sprawy inaczej.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0