SKRADZIONY ROWER MERIDA

Dziś między 12:00 a 13:00 skradziono mi rower spod nowego gmachu ETI na Politechnice Gdańskiej.

Cechy charakterystyczne:

-czerwono czarna rama: Merida Kalahari 570 22"

-amortyzator: ROCK SHOX PIKE 426

-siodełko: DaBomb szaro czarne

-koła na obręczach: Sun Rhino Lite XL (tył) , Mavic XM 321 (przód).

-opony: Shwalbe Fat Albert (tył), Maxiss Minion DH (przód)

-piasta przód: Reborn

-przerzutka tył: s**** X-7

-Gripy: s**** X-7

-platformowe pedały

Zdjęcie:

http://eros.vlo.gda.pl/~mrkaktus/TEMP/SNB10421.JPG

Był on przypięty specjalnym łańcuchem z metalową łuska i dodatkowo gumą/plastikiem przezroczystym na tym (zapięcie za 50zl z wysepki). W tym przedziale czasowym z jakiegoś powodu było wyłączone nagrywanie z kamer tego gmachu, a "ochroniarz", siwy dziadek siedział i czytał gazetę.

Zapięcie nigdzie nie leżało przecięte więc pewnie złodziej wcześniej wybadał sprawę i miał klucz ;/.

Jeżeli zobaczylibyście gdzieś taki rower dajcie znać.

kuktus@gmail.com
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: SKRADZIONY ROWER MERIDA

Jak sobie zrobiłeś,tak masz.Po mieście jeżdzi się na starej kozie,a nie szpanuje na góralu.Czasem,żeby się czegoś nauczyć,nie ma innego wyjścia i trzeba samemu popełnić błąd.

Czy Wy się nie nauczycie, że roweru nigdzie nie zostawia się nawet z najlepszym zapięciem.
Byłem kiedyś świadkiem jak facet wyjął z rękawa małą szlifierkę na baterie, to był moment i rower zniknął.

Ta byles siwadkiem i co zrobiles ? Pewnie nic ;]

niby co miałem zrobić?, jak wyglądałem przez okno z piątego piętra, chyba, że sfrunąłbym mu na łeb

ja bym go na Twoim miejscu rzucił największym kwiatem wraz z doniczką jaki znalazłbym na parapecie :D

a wtedy opis zlodzieja: "facet na rowerze z pelargonią na głowie" od razu by go mieli...wkoncu wielu nie jezdzi z bukietem na czuprynie.
Do do meridy to na pewno ten siwy dziadek ukradł i udaje glupa teraz....radzilbym z niego wydusic to i owo...bo kto by wylaczyl kamere w chwili nikczemnej kradziezy??

P.S. jesli chesz od poczatku skladac rower to ja Tobie z miłą chęcia sprzedam PIKE'a i pare dupereli... albo cały rower. hm?

maz napisał(a):

> Czy Wy się nie nauczycie, że roweru nigdzie nie zostawia się
> nawet z najlepszym zapięciem.
> Byłem kiedyś świadkiem jak facet wyjął z rękawa małą szlifierkę
> na baterie, to był moment i rower zniknął.
Ciekawe jak poradziłby sobie z NewYork'iem od Kryptonite.

A widziałeś,żeby w PL ktoś używał Nju Jorka od Kryptonajta?!No właśnie.Złodzieje mogą spać spokojnie.U nas nikt nie wyda na zamek 3 stów albo więcej.

Niekompetentny Laik napisał(a):

> U nas nikt nie wyda na zamek 3 stów albo więcej.

No ciekawe, jakby to się miało, gdyby sprzedawano u-locki z karbonu ;)))

Niekompetentny Laik napisał(a):

>U nas nikt nie wyda na
> zamek 3 stów albo więcej.
Jakbym miał, to bym wydał. Niestety nie miałem i zapłaciłem 129 za U-Lock'a.
Brat wydał 200 za lepszego.

Też mogłem kupić ten lepszy, ale wolałem złożyć gorszy rower na miasto niż ryzykować utratę jedynego roweru.

Fakt że nie widziałem NY w akcji, u nas niestety królują linki.

cena za rower >2 tyś zł to i blokada za 300-400 zł to chyba nie jest droga ?! A co dopiero rower za 4000 zł jakich wiele !

wiem że się czasami żałuje złotówki na różncy wody mineralnej vs. wody źródlanej ale mieć rower a nie mieć to jest różnica.

Zresztą co by tu nie gadać ... nawet rower za 500 zł (drugi rower do jazdy na zakupy) i blokada za ... 500 zł to chyba też nie jest dziwactwo.
Jeśli ktoś uważa że jest to niech kupuje "robocze" rowery co tydzień i później policzy czy było warto oszczędzać.

A poza tym co to za przyjemnosc jechac na jakims szicie z tesko. Mozna sobie zlozyc rowerek na starym alivio i stx rc i jakims uzywanym szpeju z allegro (za 100 zl kupilem alu rame kettlera made in germany) i rowerek chodzi jak ta lala. Do tego mam ulocka za 120 zl i smigam po miescie bez wiekszego stresu.

to jestescie w błedzie ja wydałem 350 zeta naza zapiecia 300zeta na najlepszego uloka jaki jest dla rowerów i 50zeta na mocna linke dodatkowo stawiam rower miejscach gdzie złodzieje rowerów nieszukaja czyli pod klatka,polibudą czy centrum handlowym.Pamietajcie ze na parkingu strzezonym tez mozna postawic rower i czesto jest za uprzejmoscia zadamo.
powstaja tez latem niestety głuwnie ale moze beda i całoroczne prakingi dla rowerów strzezone.

Inne tematy z forum

Czy są jakieś prowizje i haczyk? (3 odpowiedzi)

Szukam kasyna, które nie będzie miało ukrytych opłat i problemów z wypłatami. Skąd mam wiedzieć,...