SPATIF UKRADŁ NAZWĘ SOPOT.FILM.FESTIWAL

SOPOCKI KLUB ŚRODOWISK TWÓRCZYCH, NALEŻĄCY DO STOWARZYSZENIA POLSKICH ARTYSTÓW PLASTYKÓW PODSZYWA SIĘ POD NASZ FESTIWAL, KRADNAC NAZWĘ.

DO CZEGO UCIEKAJA SIĘ DZIS POLSCY TWÓRCY I TO DO TEGO Z TAKIEGO "ZNAMIENITEGO" STOWARZYSZENIA – PO PROSTU KRADNĄ NAZWĘ.

JESZCZE NAWET DWA DNI OD ZAKOŃCZNIA NASZEJ IMPREZY NIE MINĘŁY, A JUŻ NA SOPOCKIM MONCIAKU POJAWIŁY SIĘ PLAKATY INFORMUJĄCE O IMPREZIE p.t. "II SOPOT FILM FESTIWAL", Z MALUTKĄ NAZWĄ POD SPODEM "SPATIF BIMBA FILM". "ZNAMIENICI" TWÓRCY ZE STOWARYSZENIA I ORGAZNIZATORZY: SPATIF i YAPAN, UKRADLI NAZWĘ NASZEMU PRZEDSIĘWZIĘCIU, JAKOŻ, ŻE JEST ONA DOŚĆ ATRAKCYJNA I ZAPEWNE MOZNA SIĘ DZIĘKI NIEJ WYPROMOWAĆ.

IMPREZA SPATIFowa JEST KONTUNUACJĄ ZESZŁOROCZNEGO PRZEGLĄDU FILMÓW KONRADIUKA. W TYM ROKU NIESPODZIEWANIE POJAWIŁ SIĘ NA ULICACH PLAKAT INFORMUJĄCU JUZ O 2-GIEJ EDYCJI FESTIWALU POD TAKĄ SAMĄ NAZWĄ JAK NASZA.

NIEWĄTPLIWIE WPROWADZA TO WSZYSTKICH W BŁAD I POWODUJE SNUĆ (DO WYJAŚNIENIA TEJ SPRAWY) PRZYPUSZCZENIA, ŻE SPATIF DZIAŁA CELOWO, NIE LICZĄC SIĘ Z ORGANIZATORAMI NASZEGO SOPOT.FILM.FESTIWALU, KTÓRY ODBYWA SIĘ JUŻ OD TRZECH LAT WE WSPÓŁPRACY Z URZĘDEM MIASTA, TOWARZYSTWEM PRZYJACIÓŁ SOPOTU ORAZ NEPTUN FILMEM (ORGANIZATOREM FESTIWALU FILMÓW FABULARNYCH W GDYNI).

CHYBA SPATIF POSTANOWIŁ, ŻE TO ON PRZEJMIE NAZWĘ, DZIĘKI KTÓREJ PRZYCIĄGNIE DO SIEBIE WIĘCEJ KLIENTÓW, KTÓRYM SPRZEDA DROGIE DRINKI. A MY SIĘ NIE LICZYMY, BO TO PRZECIEŻ SPATIF JEST MEKKĄ SOPOCKIEJ BOHEMY ARTYSTYCZNEJ (sic!)

Z poważaniem,

ORGANIZATORZY SOPOT FILM FESTIWAL
www.sopotfilm.com
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: SPATIF UKRADŁ NAZWĘ SOPOT.FILM.FESTIWAL

Widać słabo się promujecie, skoro nikt nie miał zielonego pojęcia że wasza impreza wogóle miała miejsce w tym roku w Sopocie. Skoro macie problem to spotkajcie się i powiedzcie o tym wprost. Ja nie mam żadnego. Jeżeli chodzi o używanie nazwy Sopot Film Festiwal, to uzgodniłem ten fakt z Prezydentem i w ani jednym słowie nie wspomniał o waszej imprezie. Jeśli jednak czujecie się oszukani i wykorzystani przez nas "cwaniaków" ze związku to zły ruch. My mamy Bimbę Film a wy postarajcie sie o jakąś bardziej oryginalną nazwę. A drinki bez Festiwalu sprzedają się doskonale. W tym roku część zysków zamierzamy przeznaczyć na nakręcenie kilku obrazów.

pozdrawiam

organizator bimba film
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Gdzie skup złomu z dobrymi cenami ? (9 odpowiedzi)

Gdzie w trójmieście znajdę skup metali kolorowych z najwyższymi cenami ? Chodzi mi o miedź ,...

Gdzie wynajem busa ? (12 odpowiedzi)

Polecicie jakąś firmę na wynajem busa ? Planujemy pojechać większą grupą do Zakopanego na kilka...

zarządzanie zasobami ludzkimi - studia podyplomowe (5 odpowiedzi)

Witam! Poszukuję osób, które skończyły zarządzanie zasobami ludzkimi na Uniwersytecie Gdańskim...