SPIROS 2004 w Gdyni

witam,

czy ktos wybiera sie na ta impreze?
http://www.gdynia.pl/?co=news/akt&akt=300

jest bardzo slabo reklamowana... moze bede jedynym uczestnikiem? ;)

ps. limit czasu wskazuje, ze to niekoniecznie bieg...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: SPIROS 2004 w Gdyni

hmm,
pomysle
moze sie wybiore, ale zalerzy jaki bedzie klimat tzn czy harpaganowy czy jakis ekstremalny bieg starych wyjadaczy ;) z ktorymi nie ma zadnych szans
no i czy to jest na orientacje czy raczej prosty bieg/marsz

zdecydowanie tez nastawiam sie na marsz. zreszta na "marszowy" charakter imprezy wskazuje limit czasu (14 godz.)

Ale o co chodzi? Przecież nikt nie każe się Tobie ścigac:). Limit czasu 14 godzin, więc każdy powinien znaleźć coś dla siebie. Ja wybieram się na 90%, mam niedosyt po manewrach (przynajmniej ubrania już wysuszone:).

scoot napisał(a):

> witam,
>
> czy ktos wybiera sie na ta impreze?
> ps. limit czasu wskazuje, ze to niekoniecznie bieg...

helou Scoot. Imprezka jest fajna, ja mam niestety so-niedz zajęcia na uczelni. Gdyby jeszcze miała 42 km to bym jakos przebolał, ale to są 42 km liczone między punktami po linii prostej. Czyli w rzeczywistosci (gdy się nie zrobi pomyłek) dystans będzie ok 60 km. Bleee

pozdro4U!

heja :)

cos Ciebie nie widzialem na manewrach... obijasz sie ;)
no ale do zobaczenia na Harpie, nareszcie jakies rowerki.

pozdrowienia

> cos Ciebie nie widzialem na manewrach... obijasz sie ;)

obijałem się we Władku, leżałem brzuchem do góry, łykałem jod ;)

> no ale do zobaczenia na Harpie, nareszcie jakies rowerki.

jeszcze mam niepotwierdzoną informację, ale dzien po Harpaganie, tj. w niedzielę 18.04 jest planowana impreza rowerowa na orientację w Wejherowie, dystans ok 40-50 km. Jak bede znał szczegóły - powiadomię i roztrąbię. Bo na razie ktos mi tylko zasygnalizował takie cuś...

A czy ktoś słyszał o takich imprezkach koło Łodzi?

Jezeli Radomsko jest w poblizu Lodzi to:
1-2 maja w Radomsku. O niczym blizszym nie slyszalem.
K.

barty napisał(a):

> A czy ktoś słyszał o takich imprezkach koło Łodzi?

"Koło Łodzi" organizowana była przez 2 lata (2001-2002) impreza o nazwie Piechur. Dystans dobrze wymierzony bez kłopotów nawigacyjnych liczył 100 km. Nie można było biec.
W zeszłym roku organizowana była impreza o nazwie Iron Challenge-Piechur 2003. Możliwe było uczestnictwo albo na trasie pieszej liczącej 80 km. lub dla bardziej zaawansowanych przygotowano jeszcze 120 km roweru. Warunkiem uzczestnictwa na trasie rowerowej było ukończenie trasy pieszej. Udało się to tylko 7 śmiałkom. Limity czasowe bardzo liberalne tzn. 80km/20h + 120km/12h
W tym roku przymierzam się z moim przyjacielem Wojtkiem J. do organizacji imprezy o nazwie Iron Challenge-Piechur. Zasady przeprowadzenia rywalizacji będą bardzo podobne do zeszłorocznych. Planowany termin to Październik 2004. O konkretnym terminie poinformujemy w odzielnych postach.
Pozdrawiam
MaciekT

Maćku! Iron Challenge 2003 był bardzo sympatyczną imprezą. Z żalem przyjąłem lukę w tegorocznym kalendarzu. Cieszę się, że impreza nie umarła, ale nad październikiem mocno się zastanów. Imprez rowerowych i wielodyscyplinarnych przez prawie cały rok dostatek, ale typowo pieszych wciąż nie za wiele, tymczasem na październik już się zapowiada Puszcza Kampinoska (1 weekend tradycyjnie od 30-tu lat), Próba Mamuta (2 weekend) i 28 Harpagan (3 weekend). I gdzie tu jeszcze wcisnąć Irona. Tymczasem w środku maja zapraszam Ciebie wraz z przyjaciółmi do Limanowej. Regulamin już za parę dni na stronie http://kierat2004.webpark.pl
Do zobaczenia w Bytowie

Jest jeszcze 30-31 sierpnia MBank Ekstreme w Sielpii - 100 km od Łodzi:

75/180 rowerem, od 12,5 do 50 pieszo:
szczegoly na stronie http://www.mbank.com.pl/sielpia/
K

a czy to juz nieminelo?

Tak, zdecydowanie minelo, ale chyba w 2004 tez bedzie.

heja! możliwe że zobaczymy się na Harpaganie! Scoot mam nadzieję że tym razem Ci się uda!! ;-) Pozdrawiam wszystkich miłych ... ;-)