Od tygodnia poszukiwałam info w necie nt. dobrego, polecanego przez klientów optyka. Chciałam się udać do Vision Express przy Dworcu Gł. w Gdańsku, ale po przeczytaniu opinii - zwątpiłam. Wypytywałam znajomych itp. Dodam, że chodziło o pierwsze w moim życiu okulary korekcyjne więc całkiem ważna sprawa. I tak - zrezygnowana darowałam sobie serfowanie i postanowiłam zdać się na los.
W ostatni piątek (piątek 13-tego) wybrałam się z rodzinką do CH Matarnia i przy okazji zobaczyłam, że jest optyk więc wstąpiłam.
Zaczęło się od bardzo sympatycznego uśmiechu Pani Blondynki (nie znam imienia), co z marszu dało wielki +! Później wypytywanie (ale nie nachalne) do czego mi okulary itp. itd. I tak, po przymierzeniu jakichs 15-20 par, wybrałyśmy śliczne opraweczki Ray Ban'y, które najlepiej pasowały do mojej twarzy. Pani była przy tym super cierpliwa i bardzo pomocna w doradzaniu!
Później badanie, które zrobiono mi "od ręki" (nie musiałam się umawiać na żadną wizytę) - równie profesjonalnie i baardzo drobiazgowo.
No i tak, po jakiejś pół godzince wyszłam z salonu w pełni zadowolona z profesjonalizmu obsługi i uśmiechnięta od ucha do ucha :))
Reasumując - GORĄCO POLECAM!!!