Sala samobójców

Temat dostępny też na forum: Filmy
Opinie do filmu: Sala samobójców.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

the best

najlepszy film jaki widziałem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jest niesamowity,cały czas myślę o nim!!!!////nieprzerysowany,prawdziwy
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 5

Warto obejrzeć!

Miałam obawy przed pójściem do kina, ponieważ zajawka nie zapowiada tego, czym naprawdę jest ten film. Myślałam, że będzie dziecinny i nudny a okazało się, że nie miałam chwili na nudę. Fabuła trzyma w napięciu i wzrusza. Trudno opisać emocje związane z tym filmem, ale na pewno polecam ten film młodzieży jako ostrzeżenie przed łatwowiernością w sieci a rodzicom przed emocjonalnym zaniedbywaniem swoich dzieci, które oprócz pieniędzy i innych materialnych potrzeb, przede wszystkim potrzebują zrozumienia i wsparcia duchowego...
Fajny! Polecam!
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2

Warto obejrzeć więcej niż jeden raz

Obejrzałam ten film jeszcze dwa razy i... nadal mi się podoba. Muzyka dobrze dobrana nadaje niesamowitego klimatu. Polecam!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Warto obejrzeć!

spoks

Alex & dominik ;** xd

Byłam dzisiaj na tym filmie i jestem po prostu zaskoczona. Film kontrowersyjny dość ale bardzo mi się podobał, nie ukrywam, że się śmiałam ale mi się podobał ale do końca wszystkiego nie zrozumiałam. Daje do myślenia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

od ilu to lat?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: yyh

od 15

od ilu to jest lat ???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Super film. Dawno tak dobrego polskiego filmu nie widziałam.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

wow... widziałam wczoraj. naprawdę ambitne kino. już dawno nie widziałam tak dobrego filmu!! POLECAM!!!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

Film jest niesamowity!
Zdecydowanie przewyższa "polskie standardy Filmowe".
Może nie wszystkim się podoba, ale nikogo nie pozostawia bez refleksji...
Z całego serca polecam!
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 2

Szczególnie dla rodziców nastolatków

Film jest naprawdę głęboki i wciągający.
Szczególnie polecam rodzicom, niech się uczą - niekoniecznie na swoich błędach...

dobry

stawia wiele pytań i nie daje odpowiedzi, poruszający, wciągający, niepokojący,
wychodząc z kina zostaje się z pytaniem "dlaczego?" niech każdy poszuka tej odpowiedzi w sobie, polecam.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

dobry

Autor filmu miał bardzo dobry pomysł na scenariusz.Porusza kilka istotnych problemów dzisiejszego życia: brak rozmów w rodzinie, samotność oraz bezmyślność młodych ludzi, którzy nie myślą o konsekwencjach bawiąc się kosztem kolegów.Połączenie animacji z grą prawdziwych aktorów chociaż nie nowatorskie to dobrze zrobione.Wszystko byłoby ok, film daje do myślenia ale niestety jest małe ale...Niektóre sceny były przydługie, nudne i nic nie wnoszące.Skróciłabym o ok pól godzinki i dałoby się obejrzeć bez straty dla poruszanego problemu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 14

szmirta

moi drodzy ten film to najwiekrza porazka polskiej kinomatografi po 40 min filmu opuscilo sale 10 osób po kolejnych 10 min 5 osob conajmniej 4 pary chcialy zwrot pieniedzy ludzie ten film nie jest dla rodzicow tylko dla grupy psychopatow kturzy lubia sie katowac przez 1.5 godz w kinie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 51

Re: szmirta

Myślę,że zanim ktoś chce wyrazić swoją opinię to powinien przeczytać kilka książek i nauczyć się ortografii.Film bardzo dobry,nikt nie wyszedł z kina i nawet panowała cisza,ale trzeba umieć jeszcze rozumieć takie kino
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: szmirta

A tak na marginesie...szmirta, uważasz, że tak się pisze słowo "kturzy"?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

BDB

Świetny film. Ciekawa fabuła, mi się bardzo podobał. W ogóle zapomniałam, że to polski film. Moim zdaniem naprawdę warto obejrzeć.

witaj domimnik heh

dla mnie to dno siegajace jeszcze nizej zaluje ze poszedlem na to do kina z siostra jej sie podobalo hehehe a ja mysle ze ten film jest dla ludzi chorych psychicznie sieka dla oczu i muzgu nie polecam \
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 22

Re: witaj domimnik heh

Jak widać, Tobie mózg, czy jak wolisz "muzg" już sieknęło.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: witaj jarecki heh

Dla MÓZGU przydałoby się trochę nauki, żeby w przyszłości sieki nie było. Bardzo dobry film. Ktoś kto ma dorastające dziecko w domu powinien się na niego wybrać. Nie ważne, że nie ma z dzieckiem problemów, że nie ma problemów w rozmowie z nim. Wiele rzeczy w tym filmie jest takich, które ciężko poruszyć "normalnego" dnia, a po obejrzeniu filmu dyskusja i refleksje same cisną się na usta. Ku przestrodze dla każdego.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: witaj suma heh

Nie ważne, że nie ma z dzieckiem problemów, że nie ma problemów w rozmowie z nim.Polonista ladnie ci przetarlo jeszcze troche i nastapi idiokracja
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: witaj sam heh

"Polonista ladnie ci przetarlo" wytłumaczysz mi co napisałeś? Twój polonista był chyba bardziej zryty niż mój;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

sala samobójców

określe to inaczej niż z****iście :

srogo

syto

grubo

kuso

prężnie

klawo

zacnie

niewąsko

sążnie

chyżo

tęgo

miodnie

piknie
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

hm....

To nie jest film dla normalnych ludzi. To jest bardzo trudny, przykry obraz, ktory moze byc zrozumiany jedynie przez osoby, ktore przezyly te sama tragedie, co Dominik... dla tych, ktorzy przezyl! i zrozumieli!i te tragedie. I dla ich rodzicow. Moze tez dla rodzicow dzieci, ktorym nie udalo sie... wlasnie... to nie jest takie proste, to nie jest tylko depresja, to nie sa zwyczajne problemy, ani zwyczajne zycie... dlatego nie polecam tego swietnie zrobionego i zagranego, a przede wszystkim swietnie wypowiedzianego... pieknymi glosami,pieknymi barwami glosow... "filmu".
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 13

Od ilu lat?

Jeśli ktoś wie od ilu lat jest ten film?

!

Dziś byłem na tym "filmie" i stanowczo odrazam go innym. Po dotrwaniu do końca dowiedziałem się czemu bilet był taki tani...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10

Koniecznie trzeba zobaczyć.

Zgadzam się z opinią wszystkich osób, które gorąco polecały zobaczenie tego filmu. W historii naszej kinematografii było już parę b.dobrych filmów, które przeplatały w sobie tragizm z ironicznym uśmiechem w trakcie oglądania filmu. To jest film o naszym społeczeństwie. Niestety. I "sala samobójców" to nie tylko ci młodzi ludzie, którzy zostają sami, ze swoimi problemami. To wszyscy ci, którzy nie widzą ich. Nie widzą człowieka w tłumie. polecam.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Sala samobójców

Nie rozumiem zachwytów dookoła tego filmu, gdyż jest on po prostu...nudny. Sam pomysł dobry, ale problem polega na tym , że sceny ciągną się tak bardzo, że zacząłem szukać w kieszeni zapałek w celu podparcia sobie powiek. Do tego muzyka w tle okropnie muląca (oprócz momentów z klubów). Każdą z tych scen można by skrócić o połowę a i tak chciałoby się spać. To trochę jak w "Modzie na sukces", gdzie każdy dialog jest przerywany przydługimi momentami ciszy. Tam też reżyser szukał emocji - sorry ale czyich? bo na pewno nie normalnego widza. Rozumiem, że reżyser chciał zmusić widza do myślenia, ale na Boga - wyszło, że do spania! Ja naprawdę lubię ambitne kino, ale tutaj zdecydowanie nie wyszło. W trakcie seansu ludzie wychodzili z kina co przecież nie zdarza się często a tylko potwierdza, że film jest po prostu słaby. I nie chodzi o to, że film jest ciężki czy przygnębiający - powtórzę to raz jeszcze - on jest po prostu nudny. Zmotywowany pozytywnymi opiniami o filmie cały czas czekałem, aż akcja się rozkręci - niestety, nic z tego. Ponadto gra głównego bohatera pozostawia wiele do życzenia - chłopak w niby paranoi i rozpaczy a widać, że mimo woli się uśmiecha pod nosem. Wątpię, żeby tak miało być - on po prostu nie poradził sobie z rolą. Jedyny plus to p. Agata Kulesza w roli matki bananowego chłopca. Zdecydowanie odradzam, a zamiast negowania opinii proszę o kontrargumenty.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

Re: Sala samobójców

Trzeba było iść na Bolka i Lolka. Może film zbyt ambitny dla ciebie. Dla mnie to najlepsze polskie kino, jakie widziałam od lat.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

bez szału

Ja również poszłam na ten film kierując się ogromem pozytywnych komentarzy od znajomych i z internetu. Trochę się zawiodłam. Nie zgadzam się, że film był nudny. Sceny moim zdaniem nie były zbyt długie. Niemal wszyscy stwierdzają, że jest to obraz dający do myślenia, a dla mnie był miejscami absurdalny. Dziewczyna zamknięta 3 lata w pokoju, studniówka przy ogromie alkoholu, papierosów i rozmów o seksie, pocałunek z rzeźbą, stwierdzenie "Wstawiliśmy Ci nowe drzwi" po odebraniu syna ze szpitala psychiatrycznego i najśmieszniejsze- Filip Bobek, jako kochanek matki... Te sceny autentycznie mnie rozśmieszyły. Podsumowując, nie nudziłam się, ale nie był to film, który długo się pamięta. Najlepsze kreacje- Zdecydowanie Kulesza i Pieczyński.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

SSuper

polecam to był najlepszy film
!!!!!!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Cudowny

Przenikający film...

Polecam
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

DLACZEGO NIE GRAJĄ GO KINA STUCYJNE?!

miałam ochotę zabić wszystkich na sali tego cholernego multipleksu;/ było pelno głośno się smiejących ludzi, co 20 minut ktoś zwracał komus uwagę- tragedia.
Film dobry 7/10 ale reżyseria- 10/10 mistrzostwo.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Najlepszy film jaki obejrzalam !!!

polecam go ... warto obejrzec ... mam zamiar isc na niego drugi raz ... nie pozalujecie ...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

film

Uwzam, ze ludzie ktorzy uwazaja ten film za denny i nudny, po prostu nie zrozumieli jego przeslania. Film ukazuje problemy dnia codziennego. Trudny okres dorastania bez wsparcia rodzicow, ktorzy mieli swoj "kociolek". Chlopak mial wszystko tak jak tam mowili "pelna dupe masz" a jednak... nie o to mu chodzilo. Czasami pieniadze to nie wszystko. Uwazam, ze ten film powinni puszczac w szkolach.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 2

Od dawna nie widziałem tak dobrego filmu

Po prostu bardzo, bardzo dobry. Świetna fabuła, świetna gra aktorska, świetna reżyseria. Bardzo ciekawe, nowoczesne a zarazem wrażliwe przedstawienie problemu alienacji, ucieczki i poszukiwania milości. Film mocny, pozostaje długo w pamięci a właściwie w emocjach, wymaga przemyślenia... Acha, i żadnych dłużyzn tam nie ma.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

BRAWO

brawo,brawo i jeszcze raz brawo..
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

bardzo dobry film

bardzo ciekawie zrobiony:) w srodku na moment przynudzil ale to nie zmienia mojej ogolnej opinii o filmie:) dobrze zagrany dobrze wyrezyserowany

Bardzo dobry film

Polecam wszystkim!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

film wbijający w fotel!

ten film swoja treścia, przekazem, formą, przesłaniem po prostu wbija w fotel!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

sala samobójców wbija w fotel...;***

to cudo a nie film kupie go sb na dvd-i heh bk
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

wbija w fotel a jest na to dore pytanie czm? Czm bo to film oparty na rzeczywistości bo każdy dzieciak siada przed kompem i może skończyć jak Dominik na początku luz ale potem nadzwyczajna akcja . polecam ten film jest słutaśny epciowy i cuż można więcej onim powiedzieć doskonały chcemy takich filmów wiecej!!!
Karcia ... ;***
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

W koncu jakis dobry film naszej produkcji:) obejrzalam go ze scisnietym sercem. Ten film powinni zobaczyc koniecznie rodzice ktorzy wciaz nie maja czasu dla wlasnych dzieci. Mysla ze luksus zrekompensuje dziecku brak zainteresowania i osamotnienie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

bardzo dobry film

To rzeczywiście, bardzo dobry film, i swiadczy o tym znaczna większość dobrych opinii na tej stronce. Bardzo ambitny i głęboki, więc może nie dla wszystkich... Każdy kto zrozumiał głębsze przesłanie tego filmu z pewnoscią się podobał...

Mocny, pozostawia ślad... doskonała gra aktorska, świetne animacje i niebanalna historia... zdecydowanie warto zobaczyć!

Film jest z*******y ! ;]
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dla mnie najlepszy polski film od... hmm, bardzo dawna

ostatni kt tak mi sie podobał to "Dzień Swira" -choć dopiero za drugim razem.
Na "Salę samobójców" szedłem praktycznie nic nie wiedząc o filmie - poza krótkim wywiadem z reżyserem/scenarzystą - i jak dla mnie rewelacyjny, autentyczny, niewydumany, bez "jandowsko-wajdowskich" wtrętów a jednak mocny psychologiczny obraz. Świetny.

cudo!!

naprawdę warto go obejrzeć!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bardzo dobry film

Niejednemu rodzicowi zaleciłabym jako "obowiązkowy", szczególnie tym , którzy myślą że pieniędzmi wyrównają i wynagrodzą dziecku brak czasu i zainteresowania jego życiem .. . Czasami warto zrobić coś więcej niż zapytać "jak leci , co w szkole ". Film bardzo "na czasie " i dający do myślenia. Polecam !
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Rewelacja

Doskonały, prawdziwy wstrząsający, poważny.

Głęboki i mocny.

Wreszcie w polskim kinie pojawił się porządny ,mocny film ,który ma w sobie przesłanie. Uważam ,że jest to pozycja ,którą polskie kino może pochwalić się w świecie Po wyjściu z kina nie wiedziałam tak naprawdę co o tym myśleć. Jednak film okropnie mi się podobał.Polecam

cool

film jest cool nic dodać nic odjąć.Jestem małą dwójki dzieci zbliżonych wiekowo to głównego bohatera i przyznam że obowiązkowo puściłabym ten film goniącym za kasą rodzicom może co niektóry by się obudził.Film rewelacja daje do myślenia i nieźle wali pod kopułę.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

masakra

nawet za 1000zl bym drugi raz nie poszla! kompletne dno
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

kawałek z filmu

jak nazywa się kawałek który leci podczas dyskoteki 2 razy w filmie? :)

Re: kawałek z filmu

turn me on

Czas na refleksję...

Film zdecydowanie daje do myślenia, jeszcze długo po jego projekcji nie pozwala o sobie zapomnieć... Obok ten produkcji i tematyki, w niej poruszonej po prostu nie można przejść obojętnie... Trzeba zatrzymać się, zastanowić i wyciągnąć wnioski... Należy sobie zadać pytanie, co w życiu jest ważne, najważniejsze, a co nie zasługuje na to, aby poświęcać temu tak wiele czasu, uwagi, energii... Ważna jest rodzina, ludzie, wzajemne relacje i o tym trzeba pamiętać, zanim będzie za późno... Ku przestrodze...

SUPER FILM

nie za bardzo lubię4 Polskie filmy, bo są nudne, ale ten jest kapitalny, daje do myślenia, a ja byłam przerażona jak człowiek może być samotny i zostać w sumie zabity przez rówieśników....dla rodziców ku przestrodze, dla młodych - szkoła życia...WARTO

wpuszczą mnie. ?

wpuszczą mnie jak mam 13 lat i wyglądam na około 16 . ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Czy mnie wpuszczą...

Czy mnie wpuszczą jeśli mam 12 lat?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie rozumiem tych ocen...

Wczoraj obejrzalem ten film w kinie. Przeczekalem az przejdzie booom i na spokojnie poszedlem do kina.
Wiec... Tematyka super, jak najbardziej aktualna, swietnia gra aktorow, wiele swietnych scen... Jednak, ogromne niedociagniecia w scenariuszu i z czasem bardzo irytujace wstawki animowane, czasem niezrozumniale. Zdecydowanie mozna bylo nakrecic lepszy film bo pomysl i zamierzenia scenarzysty/rezysera swietne. A tak, powstal film do obejrzenia na raz, lekko poruszajcy ale bez fajerwerkow. Po opiniach widac, moim zdaniem, jak niewiele polakom trzeba aby ich zadowolic. Dla mnie slaba szostka na dziesiec. Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Super

Film okropnie mi się podobał, nie rozumiem negatywnych opinii, chętnie bym to obejrzała jeszcze setki razy.

superr

byłam na nim w kinie super film z chęcią obejrzałabym go jeszcze raz
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobry mocny film

Film, obok którego nie sposób przejść obojętnie. Porusza, wstrząsa, masz ochotę porozmawiać z bohaterami. Budzi wiele emocji a o to w kinie chodzi.