Re: Sala w okolicach Kościerzyny poszukiwana!
Witam, w Kornem bawiliśmy się w mienionym tygodniu. I tak ogólne wrażenie jest pozytywne, było miło, jedzenie przyzwoite - takie typowe wiejskie wesele. Wesele miło wspominamy.
Jednak poprawiłabym pare rzeczy niektóre mniej ważne jak rozplanowanie czasowe podawanych potraw - troszkę za często- co godzinę, jak i dużo ważniejsze sprawy np. podawanie do stołu.
Jeśli chodzi o częstotliwość to było mniej więcej tak : 17.30 obiad, 19,30 kawa i ciasto. 20,30 kolacja< mięso i zimne zakąski>. 21,30 tort, 22,30 indyk/szynka, i 1,30 barszcz. Sami widzicie najpierw ciągle jedzenie a potem nic tylko zimne zakąski. Ja Tort podałabym z 30min później, Indyka tuż koło północy < zaleznie od oczepin>a barszcz ok 2,00 w nocy.
Obsługa : Panie miłe i uśmiechniete,ale bardziej powinny skupic sie aby podzielić między siebie konkretne stoły . Myślę,że każda z nich powinna mieć swój rewir, bo niestety goście siedzący przy wejściu do kuchni dostawali jedzonko jak stół, gdzie siedziała Para Młoda kończył jedzenie.
I jeszcze ciast - krótko mówiąc stały na stole jakieś 15 minut, nie wiem czy było za mało ciasta i temu gdy każdy nałożył sobie po kawałku zostały zabrane patery czy był jakis inny powód- dopytałabym waścicieli organizatorów - TO CHYBA NAJWIĘKSZY MINUS LOKALU.
Stoły ładnie przygotowane, ogólnie czysto i schludnie, toalety zadbane, ogród ogólnie dostępny z ławkami i stołami.
Moim zdanie po dopasowaniu menu i czasu podawania potraw do siebie i swoich gości sala godna uwagi i chyba dość tania tylko nie wiem czy zmieści sie tam 160 osób- nas było ok.75 osób.
Radzę dobrze się zastanowić i życzę wszystkiego dobrego.
0
0