Sala weselna z własnym jedzeniem ,kucharzem i obsługą

Temat dostępny też na forum: Wesele
Witam mam takie pytanie czy któras z Pań wie może gdzie mozna wynająć ładną sale w okolicach Gdynia/Kartuzy gdzie nie liczą od talerzyka tylko można miec własną kucharkę i obsługę kelnerska?Planuje wesele na ok 100osob i powiem szczerze ,że ceny obecne w lokalach są tak duże ,żę nie wiem czy mnie stać i chyba taniej by wyszło z własną kucharka.Pomożcie proszę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Sala weselna z własnym jedzeniem ,kucharzem i obsługą

Koleżanka robiła wesele w Wejherowie, sale miala duża i przestronną, kucharkę i obsługę kelnerską od tej kucharki - płaciła koło 100 zł za osobę, może 120 zł za kucharkę a jedzenia miała tak duzo, że stoły się uginały, smaczne i rożnorodne (w cenę wliczone były ciasta i tort) - jak chcesz mogę wziąć namiary :)

minusy były takie:
- sama musiała dekorować salę (chyba, że weźmiesz firmę, ale te z kolei sobie słono liczą ;) No i jest jeszcze nasza forumka Aga M :)
- musiała sama sprzątac po poprawinach (nie wiem czy kelnerzy tego nie robią, czy trzeba za to dodatkowo dopłacić)

Kurcze bardziej interesuje mnie kierunek w strone Kartuz aż po Sierakowice ponieważ ja jestem z Gdyni a narzeczony z Kartuz i Wejherowo raczej nnam nie po drodzę;/

Polecamy salę Orfeusz w Kłosowie (niedaleko Kielna). Są dwie sale: mała na 100 osób i duża - około 250 osób. Płacisz osobno kucharkom, za wynajem sali (sala masz od pt do pon), za sprzątanie (można sprzątać samemu w takim wypadku nic cię to nie kosztuje). Co jest fajne to to, że nie płacimy korkowego z czym nie spotkaliśmy się w żadnym z oglądanych lokali.
Od właściciela otrzymujesz proponowane menu, namiary na osoby, od których można kupić mięso, ryby, które pieką ciasta, itd..
Byliśmy tam na sylwestra (wesele mamy w tym roku we wrześniu). Ilość jedzenia - nie do przejedzenia :).
Sala jest bardzo oblegana. Termin wesela załatwialiśmy w kwietniu i był dostępny tylko jeden letni termin.

fajna sala koło straszyna złoty staw tylko zabiesz lepiej swojego kucharza jak by co to polecam p. tomka 605-209-133
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szkoda że w takim rejonie ja polecam salę z parkietem i po remoncie na Przymorzu vis avis kościół kolszt wynajmu naprawde niedrogi i sala na 100 osób tel.58 553 40 21

Inne tematy z forum

wydruk zaproszeń - jaka drukarnia? (24 odpowiedzi)

hej :) mam już swój pomysł i projekt zaproszeń, jaka drukarnie polecacie? w której drukują tanio...

Garnitur ślubny dobrej jakości gdzie mogę kupić??? (99 odpowiedzi)

szukamy z moim przyszłym mężem dobrej jakości garnituru.... czy ktoś coś wie??